Bu Bayram Esnafın Yüzü Gülmüyor

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.05.2020 - 03:47, Güncelleme: 22.05.2020 - 03:47
 

Bu Bayram Esnafın Yüzü Gülmüyor

Gıda ve Pazar esnafı dışında kalan esnaf bayramdan umduğunu bulamadı.

Sokağa çıkma yasağı nedeni ile yarın yaşanacak olan arefe günü telaşı bugün başlamasına rağmen özellikle ayakkabı ve giyim sektörü esnafı aradığını bulamadı. Arefe günlerinin yoğun yaşandığı Bankalar Caddesi ve çarşı meydanında dahi kalabalık olmazken, normal günlerden hiçbir farkı yoktu. Şehir merkezi esnafı da bu durumdan nasibini alarak beklediği kazancı elde edemedi. Ayrıca arefe günü sokağa çıkma yasağı dolayısı ile gıda sektöründe çalışan market, fırın, tatlıcı ve yufkacıların açık olması, diğer esnafa yasak olması da diğer sektör esnaflarını isyan ettirdi. Çarşı esnaflarından Mehmet Ercan; “Baksanıza arefe günü yaşamamıza rağmen kimseler yok. Umduğumuzu bulamadık.” diyerek esprili bir şekilde yaklaşarak; “Deliye her gün bayram” dedi. Bankalar Caddesi esnafları ise; “Bayram arefelerinde başımızı kaşıyacak zaman bulamazdık. Beklentimiz hep bugün içindi o da boşa çıktı. Nasıl yapacağız?” diyerek sıkıntılarını dile getirdi.
Gıda ve Pazar esnafı dışında kalan esnaf bayramdan umduğunu bulamadı.

Sokağa çıkma yasağı nedeni ile yarın yaşanacak olan arefe günü telaşı bugün başlamasına rağmen özellikle ayakkabı ve giyim sektörü esnafı aradığını bulamadı.

Arefe günlerinin yoğun yaşandığı Bankalar Caddesi ve çarşı meydanında dahi kalabalık olmazken, normal günlerden hiçbir farkı yoktu. Şehir merkezi esnafı da bu durumdan nasibini alarak beklediği kazancı elde edemedi.

Ayrıca arefe günü sokağa çıkma yasağı dolayısı ile gıda sektöründe çalışan market, fırın, tatlıcı ve yufkacıların açık olması, diğer esnafa yasak olması da diğer sektör esnaflarını isyan ettirdi.

Çarşı esnaflarından Mehmet Ercan; “Baksanıza arefe günü yaşamamıza rağmen kimseler yok. Umduğumuzu bulamadık.” diyerek esprili bir şekilde yaklaşarak; “Deliye her gün bayram” dedi.

Bankalar Caddesi esnafları ise; “Bayram arefelerinde başımızı kaşıyacak zaman bulamazdık. Beklentimiz hep bugün içindi o da boşa çıktı. Nasıl yapacağız?” diyerek sıkıntılarını dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.