MAHALLEYE KARANTİNA İSTİYORUZ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.05.2020 - 12:36, Güncelleme: 30.05.2020 - 12:36
 

MAHALLEYE KARANTİNA İSTİYORUZ

Büşra Aksakbağı Ay'ın Yazısı...

Seydişehir geçtiğimiz hafta itibari ile pozitif vakalar ile teyakkuzda… İlk vaka Değirmenci Mahallesi’nden 66 yaşındaki Menekşe Karaca idi. Menekşe Karaca’nın normalde koah hastası olması vatandaşların aklını karıştırmıştı. Hasta koahtan mı Konya’ya sevk edilmişti yoksa virüsten mi? İşte vatandaş bu ikileme düşmüş bu da karmaşaya neden olmuştu. Bu süreçte önemli ve birçok kaynaktan teyit alarak hastanın pozitif olduğunu vatandaşa duyurmuştuk ancak dolaşan kirli bilgiler nedeniyle biz gazeteciler de tabiri caizse vatandaştan sopa yemiştik. Menekşe Karaca’nın ailesinden başka vakalar da çıkması ile halk bizi anladı. İlk vaka Menekşe Karaca, oğlu M.K, gelini İ.K, torunu ve Ulukapı Mahallesinde ikamet eden yakınları M.Ş ile birlikte an itibariyle Seydişehir’de teyit edilmiş vaka sayısı 5’e yükselmiş durumda. Virüsün bu aileye Serik’le olan bağlantıları nedeniyle geldiği aldığımız duyumlar arasında. Ve işin en vahim kısmı ise bu süreçten sonra tüm mahallenin bayramlaşmış olması… * Öncelikle bu dezenformasyonun nedenine değinmek biraz da sitem etmek istiyorum. Bir önceki yazımda da bahsettiğim gibi bu süreçte gazetecilere; “yalan haber yapıyorsunuz, halkı kaosa sürüklüyorsunuz” tarzında sert ithamlarda bulunuldu. Bunun nedeni ise üzülerek söylüyorum bazı kişilerin bilinçli olarak yalan ve yanlış bilgiler ile halkı ve bizi provoke etmesidir. Bunun önüne nasıl geçilebilir? Kamuoyu bilgilendirmekle görevli biz basın mensuplarına bu işin içinde yer alan kurumların şeffaf olarak bilgi paylaşması ile… Dışarıdan belli olmadığının farkındayız. Ancak inanın bilgi almak için yoğun telefon trafiği ile adeta kırk takla atıyoruz. Sağlık Bakanı her gün ekranlara çıkıp ülkenin genel durumu hakkında bilgi veriyor. Ancak biz genel değil, yerel de ilçemizde neler olup bittiğini öğrenmek istiyoruz. Bu konuda yetkililerden işimizi yapmamıza yardımcı olmalarını bekliyoruz. * Birde vakaların çıktığı Değirmenci Mahallesi tüm Seydişehir halkının malumu üzerine şehrin her noktasına girip çıkan vatandaşlarımızın ikamet noktası… Bu da karantina kararı uygulanmazsa çok kısa bir süre içerisinde bu virüsün tüm Seydişehir’i esir alacağı anlamına geliyor. Bir an önce mahalleye karantina başlamasını talep ediyoruz. * Değirmenci Mahallesi sakinlerinden de bu süreçte daha duyarlı olmalarını ve evlerinden dışarıya çıkmamalarını tüm vatandaş adına rica ediyoruz.
Büşra Aksakbağı Ay'ın Yazısı...

Seydişehir geçtiğimiz hafta itibari ile pozitif vakalar ile teyakkuzda…

İlk vaka Değirmenci Mahallesi’nden 66 yaşındaki Menekşe Karaca idi.

Menekşe Karaca’nın normalde koah hastası olması vatandaşların aklını karıştırmıştı.

Hasta koahtan mı Konya’ya sevk edilmişti yoksa virüsten mi?

İşte vatandaş bu ikileme düşmüş bu da karmaşaya neden olmuştu.

Bu süreçte önemli ve birçok kaynaktan teyit alarak hastanın pozitif olduğunu vatandaşa duyurmuştuk ancak dolaşan kirli bilgiler nedeniyle biz gazeteciler de tabiri caizse vatandaştan sopa yemiştik. Menekşe Karaca’nın ailesinden başka vakalar da çıkması ile halk bizi anladı.

İlk vaka Menekşe Karaca, oğlu M.K, gelini İ.K, torunu ve Ulukapı Mahallesinde ikamet eden yakınları M.Ş ile birlikte an itibariyle Seydişehir’de teyit edilmiş vaka sayısı 5’e yükselmiş durumda.

Virüsün bu aileye Serik’le olan bağlantıları nedeniyle geldiği aldığımız duyumlar arasında.

Ve işin en vahim kısmı ise bu süreçten sonra tüm mahallenin bayramlaşmış olması…

*

Öncelikle bu dezenformasyonun nedenine değinmek biraz da sitem etmek istiyorum.

Bir önceki yazımda da bahsettiğim gibi bu süreçte gazetecilere; “yalan haber yapıyorsunuz, halkı kaosa sürüklüyorsunuz” tarzında sert ithamlarda bulunuldu. Bunun nedeni ise üzülerek söylüyorum bazı kişilerin bilinçli olarak yalan ve yanlış bilgiler ile halkı ve bizi provoke etmesidir.

Bunun önüne nasıl geçilebilir?

Kamuoyu bilgilendirmekle görevli biz basın mensuplarına bu işin içinde yer alan kurumların şeffaf olarak bilgi paylaşması ile…

Dışarıdan belli olmadığının farkındayız.

Ancak inanın bilgi almak için yoğun telefon trafiği ile adeta kırk takla atıyoruz.

Sağlık Bakanı her gün ekranlara çıkıp ülkenin genel durumu hakkında bilgi veriyor. Ancak biz genel değil, yerel de ilçemizde neler olup bittiğini öğrenmek istiyoruz.

Bu konuda yetkililerden işimizi yapmamıza yardımcı olmalarını bekliyoruz.

*

Birde vakaların çıktığı Değirmenci Mahallesi tüm Seydişehir halkının malumu üzerine şehrin her noktasına girip çıkan vatandaşlarımızın ikamet noktası…

Bu da karantina kararı uygulanmazsa çok kısa bir süre içerisinde bu virüsün tüm Seydişehir’i esir alacağı anlamına geliyor.

Bir an önce mahalleye karantina başlamasını talep ediyoruz.

*

Değirmenci Mahallesi sakinlerinden de bu süreçte daha duyarlı olmalarını ve evlerinden dışarıya çıkmamalarını tüm vatandaş adına rica ediyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.