Burak Saylam "Sayın Vali Tek Umudumuz Sensin"

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.06.2020 - 01:29, Güncelleme: 12.06.2020 - 01:29
 

Burak Saylam "Sayın Vali Tek Umudumuz Sensin"

2019 yılı Aralık ayında Çin'den başlayarak kısa bir süre içerisinde tüm dünyada birçok insanı etkileyen Corona Virüs (COVID-19) ile aşağı yukarı tüm ülkeler tanıştı. Bazı ülkeler bu sınavı ağır geçirdi hatta geçirmeye devam ediyor. Bazı ülkeler ise aldıkları önlemlerle, en az zararla bu hastalıkla mücadeleyi sonlandırdı. Tabi ki sonlandırdı diyoruz ama tüm dünya da bu hastalık bitmedikçe, aşısı bulunmadıkça tamamen de tehlike geçti sayılmaz. Türkiye’de ise ilk vaka 11 Mart'ta görüldü.  Türkiye Cumhuriyeti bilhassa Sağlık Bakanlığı olmak üzere çok öz verili çalışarak hastalıkla mücadelede iyi yere geldi. Şimdiye kadar Türkiye’de toplam coronadan 4763 kişi ölürken (11 Haziran tarihli) 147.860 iyileşti. Ölenlerin çoğunun ise kronik rahatsızlıkları olduğu biliniyor. Ölen tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Rakamlara bakıldığında ise iyileşme oranın çok yüksek olduğunu görüyoruz. Tabi yinede tedbiri elden bırakmamalıyız.  Peki Konya Koronada Ne Durumda Konya’da koronavirüs;  Sanayi ve Teknoloji il Müdürlüğünde, Ünlü bir Mağazada ,Ilgın Eldeş Mahallesinde ,Beyşehir’de ,Seydişehir’de ,Hüyük’te, … Bu hastalığı geçiren çoğu kişide hastalık belirtilerini göstermediği için belki de her yerde... Önlem desen maske takan yok denilecek kadar az, sosyal mesafe sıfır. Nasıl olacak bu korona ile mücadele. Ülkemizin korona vakaları ile debelleştiği bu günlerde yeni vali atamaları manidar olduğunu düşünüyorum. Umudumuz yeni Konya Valisi Vahdettin Özkan Beydir alacağı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu karaları ve sıkı denetimler ile inşallah tüm Konya’dan bu hastalık silinir. Her il kendini korursa bu hastalığın daha çabuk silineceğini düşünüyor ve koronasız günler diliyorum.

2019 yılı Aralık ayında Çin'den başlayarak kısa bir süre içerisinde tüm dünyada birçok insanı etkileyen Corona Virüs (COVID-19) ile aşağı yukarı tüm ülkeler tanıştı.

Bazı ülkeler bu sınavı ağır geçirdi hatta geçirmeye devam ediyor. Bazı ülkeler ise aldıkları önlemlerle, en az zararla bu hastalıkla mücadeleyi sonlandırdı.

Tabi ki sonlandırdı diyoruz ama tüm dünya da bu hastalık bitmedikçe, aşısı bulunmadıkça tamamen de tehlike geçti sayılmaz.

Türkiye’de ise ilk vaka 11 Mart'ta görüldü. 

Türkiye Cumhuriyeti bilhassa Sağlık Bakanlığı olmak üzere çok öz verili çalışarak hastalıkla mücadelede iyi yere geldi. Şimdiye kadar Türkiye’de toplam coronadan 4763 kişi ölürken (11 Haziran tarihli) 147.860 iyileşti. Ölenlerin çoğunun ise kronik rahatsızlıkları olduğu biliniyor.

Ölen tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum.

Rakamlara bakıldığında ise iyileşme oranın çok yüksek olduğunu görüyoruz.

Tabi yinede tedbiri elden bırakmamalıyız.

 Peki Konya Koronada Ne Durumda

Konya’da koronavirüs;  Sanayi ve Teknoloji il Müdürlüğünde, Ünlü bir Mağazada ,Ilgın Eldeş Mahallesinde ,Beyşehir’de ,Seydişehir’de ,Hüyük’te, …

Bu hastalığı geçiren çoğu kişide hastalık belirtilerini göstermediği için belki de her yerde...

Önlem desen maske takan yok denilecek kadar az, sosyal mesafe sıfır.

Nasıl olacak bu korona ile mücadele.

Ülkemizin korona vakaları ile debelleştiği bu günlerde yeni vali atamaları manidar olduğunu düşünüyorum.

Umudumuz yeni Konya Valisi Vahdettin Özkan Beydir alacağı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu karaları ve sıkı denetimler ile inşallah tüm Konya’dan bu hastalık silinir.

Her il kendini korursa bu hastalığın daha çabuk silineceğini düşünüyor ve koronasız günler diliyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.