KORONOVİRÜS VE SEYDİŞEHİR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.06.2020 - 01:35, Güncelleme: 20.06.2020 - 01:35
 

KORONOVİRÜS VE SEYDİŞEHİR

Ali Saylam Köşe Yazısı

KORONOVİRÜS’TE SEYDİŞEHİR Bayramdan sonra başlayan ilçemizde ortaya çıkan virüs vakaları ile sarsılmıştık. Elhamdülillah gelinen nokta itibari ile iyileşme tirendi yakaladık. Değirmenci mahallesi ve Merkez iki mahallemizde ki vakaların toplam sayısı 37 ye ulaşmıştı. Bunların 30’u Değirmenci Mahallesinden 7 si ise Alaylar 2 ve Hacı Seyit Ali mahallesinde karantinada tutulan iki haneden kaynaklı idi. Değirmenci mahallesi Karantinası sona erdirilirken fiili Karantina devam ediyor. Yani İyileşip hastaneden çıkanlar ve vakaya yakalanma gününden itibaren 15 gün geçmemiş vatandaşlarımız hala bulundukları hane de Karantinaları devam ediyor. İlgili kurumların ise bu mahallede kontrollerinin devam ettiği maske sosyal mesafe konusunda sık sık uyarıların yapıldığı bilgilerimiz arasında. Diğer iki mahallede ise 6 olan vaka sayısının 7 ye çıktığı ve yayılma göstermediğini biliyoruz. * Konya vakanın en fazla görüldüğü iller arasında Türkiye genelinde ise vakalar bin in üstünde seyrediyor. Aslında kurallara uyulması konusunda çok hassas olmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Maske ve sosyal mesafe şartı ile belki de uzun süre yaşantımızı böyle sürdüreceğiz. Artık bu yeni yaşantıya alışmamız gerekir. Kaldı ki İç işleri bakanlığı maske takma konusunda kontrollerini artırarak devam edeceğini ve takmayanlara ise 900 TL para cezası kesilecek. Artık kendimizi bu yaşantı şekline alıştırmamız gerekir. Bir kısım vatandaşlarımız kurallara tam uyarken bir kısmının ise umursamaması büyük bir çelişki. Kurallara isteyerek yapmaz isek canımız yandıktan sonra yapacağız. Başka bir yol yok. * Şahsım ve Toroslar Gazetesi olarak Koronovirüs haberleri ile duyarlılığımızı herkes biliyor. Haberlerimizde eksik olabilir ama hiç hiçbir zaman hiç kimse unutmasın Ali Saylam ve Arkadaşları yalan haber yapmaz. Kaldı ki niye yapalım. Bu işin bir sorumluluğu ve denetimi var. Haber ciddi bir iştir. Ben yaptım oldu ile olmaz. Kaldı ki bu iş trollerin işi değildir. Bu virüs meselesi çıkalı bir öngörümüz vardı oda muhtarlarla ilgili virüsü mahalleye girmemesine en büyük engel Muhtarlardır. Sağlayacakları oto kontrol ve ihbar müessesi ile en fazla sorumluluk ta onlara düşmektedir. Bilindiği üzere bayramdan sonra yakılan virüs vakaları dış kaynaklıdır. Kaymakamlık, Emniyet, Sağlık ekipleri ne kadar önlem alırlarsa alsınlar Muhtarlar bu konuda görevlerini tam yapmazlar ise eksik olur. Canı yanan insanlar biz gazetecilere haksız ithamlarda bulunabilirler. Bulunsunlar bunu ben normal karşılıyorum. Âmâ bizi bilen birkaç dostumuzun bu haber konusundaki yaklaşımlarına açıkçası gönül koydum. Tekrar söylüyorum herkes bilmelidir ki Şahsım ve Toroslar Gazetesinden yalan haber çıkmaz.
Ali Saylam Köşe Yazısı

KORONOVİRÜS’TE SEYDİŞEHİR

Bayramdan sonra başlayan ilçemizde ortaya çıkan virüs vakaları ile sarsılmıştık.

Elhamdülillah gelinen nokta itibari ile iyileşme tirendi yakaladık.

Değirmenci mahallesi ve Merkez iki mahallemizde ki vakaların toplam sayısı 37 ye ulaşmıştı.

Bunların 30’u Değirmenci Mahallesinden 7 si ise Alaylar 2 ve Hacı Seyit Ali mahallesinde karantinada tutulan iki haneden kaynaklı idi.

Değirmenci mahallesi Karantinası sona erdirilirken fiili Karantina devam ediyor. Yani İyileşip hastaneden çıkanlar ve vakaya yakalanma gününden itibaren 15 gün geçmemiş vatandaşlarımız hala bulundukları hane de Karantinaları devam ediyor.

İlgili kurumların ise bu mahallede kontrollerinin devam ettiği maske sosyal mesafe konusunda sık sık uyarıların yapıldığı bilgilerimiz arasında.

Diğer iki mahallede ise 6 olan vaka sayısının 7 ye çıktığı ve yayılma göstermediğini biliyoruz.

*

Konya vakanın en fazla görüldüğü iller arasında Türkiye genelinde ise vakalar bin in üstünde seyrediyor. Aslında kurallara uyulması konusunda çok hassas olmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Maske ve sosyal mesafe şartı ile belki de uzun süre yaşantımızı böyle sürdüreceğiz.

Artık bu yeni yaşantıya alışmamız gerekir. Kaldı ki İç işleri bakanlığı maske takma konusunda kontrollerini artırarak devam edeceğini ve takmayanlara ise 900 TL para cezası kesilecek.

Artık kendimizi bu yaşantı şekline alıştırmamız gerekir. Bir kısım vatandaşlarımız kurallara tam uyarken bir kısmının ise umursamaması büyük bir çelişki. Kurallara isteyerek yapmaz isek canımız yandıktan sonra yapacağız. Başka bir yol yok.

*

Şahsım ve Toroslar Gazetesi olarak Koronovirüs haberleri ile duyarlılığımızı herkes biliyor. Haberlerimizde eksik olabilir ama hiç hiçbir zaman hiç kimse unutmasın Ali Saylam ve Arkadaşları yalan haber yapmaz. Kaldı ki niye yapalım. Bu işin bir sorumluluğu ve denetimi var. Haber ciddi bir iştir. Ben yaptım oldu ile olmaz. Kaldı ki bu iş trollerin işi değildir.

Bu virüs meselesi çıkalı bir öngörümüz vardı oda muhtarlarla ilgili virüsü mahalleye girmemesine en büyük engel Muhtarlardır.

Sağlayacakları oto kontrol ve ihbar müessesi ile en fazla sorumluluk ta onlara düşmektedir.

Bilindiği üzere bayramdan sonra yakılan virüs vakaları dış kaynaklıdır. Kaymakamlık, Emniyet, Sağlık ekipleri ne kadar önlem alırlarsa alsınlar Muhtarlar bu konuda görevlerini tam yapmazlar ise eksik olur.

Canı yanan insanlar biz gazetecilere haksız ithamlarda bulunabilirler. Bulunsunlar bunu ben normal karşılıyorum. Âmâ bizi bilen birkaç dostumuzun bu haber konusundaki yaklaşımlarına açıkçası gönül koydum.

Tekrar söylüyorum herkes bilmelidir ki Şahsım ve Toroslar Gazetesinden yalan haber çıkmaz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.