Velesbitcilere teşekkürler

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.07.2020 - 05:32, Güncelleme: 06.07.2020 - 05:32
 

Velesbitcilere teşekkürler

Burak Saylam Köşe Yazısı

  İlçemizde yıllardır gruplar halinde bisiklet sürmeyi hobi edinmiş çok isim var. Kısa süre önce İlçemizde Seydişehir Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Ali Öz Başkanlığında kurulmuştu. Yönetiminde ise  Hüseyin Kara, Ömer Aşçı, İbrahim Dağlı, Hasan Yıldız, Ali Osman Topaç, Ayça Altınkaya, Dayanç Anıl Aksun, Ahmet Ustaoğlu, Ömer Aydoğdu, Necdet Uçar, Tayfun Koyuncu, Süleyman Kılınç, Bekir Bozçiçek, Hüseyin Gülpınar, Mehmet Yılmaz gibi çok sayıda tanınmış sima bulunmakta. Bu güzel derneğin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum. Gelelim Seydişehir’de gerçekleşen 2,3,4,5  Temmuz Bisiklet festivaline. Gerçekten sosyal anlamda büyük bir boşluğu doldurdular. 150 kişi katıldığı Festivalde bisikletçiler  2 Temmuzda Kuğluda çadırlarını kurdu. 3 Temmuzda 64 km parkur olan  Kuğulu Tabiat Parkı’ndan başlayıp, Gölyüzü, Susuz, Çatmakaya, Çatmakaya Yaylası, Tınaztepe Mağarası, Bozkır yolu ve Kuğulu Parkına kadar pedal çevirdiler. 4 Temmuzda 73 km parkur olan Kuğulu Tabiat Parkı, Taşağıl, Suğla Gölü, Yalıhüyük, Ortakaraören, kanal boyundan Kumluca, Kuran, Kesecik, İncesu Köprüsü, Seydişehir, Kuğulu Tabiat Parkına kadar pedal çevirdiler. 5 Temmuzda ise 45 km parkur olan Kuğulu Tabiat Parkı, Boyacıoğlu Köprüsü, Çar Oluğu, Gökçehüyük Göleti, Taraşçı,  Taraşçı 1. Göleti, Bahçelievler, Adile Baysal Kültür Evi, Seyyid Harun Veli Cami, Kuğulu Tabiat Parkına kadar pedal çevirdiler. Türkiye’nin her tarafından gelen bisikletçiler hem spor yaptılar ,hem gezdiler,hem ilçemizi tanıdılar. Bu festivalde emeği geçen ve sponsorluk yapan Seydişehir Belediyesine , Seydişehir Bisiklet ve Doğa Sporları Derneğine ve Günaydın Tesislerine teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Dünyada en çok bisiklet kullanılan ülke Hollanda Yine en çok  bisiklet kullanılan kent  Hollanda'nın Utrecht kenti Türkiye’de ise en çok bisiklet kullanılan il Konya Torku Konya Şeker Spor’un Bisiklet dalında Dünyada çok sayıda hem takım halinde hem bireysel şampiyonlukları var. İlimizin ve ilçemizin bisiklet sporuna genetik yatkınlığı var. Yeni nesilleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak , spora yönetmek istediğimiz bu dönemde. Belediyemizin bir Bisiklet Spor Kulübü Kurması muazzam olur. Yetkililerimizden bu konuda yardım talep ediyor. Gelecek nesillere ışık tutmalarını arz ediyorum .  
Burak Saylam Köşe Yazısı

 

İlçemizde yıllardır gruplar halinde bisiklet sürmeyi hobi edinmiş çok isim var.

Kısa süre önce İlçemizde Seydişehir Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Ali Öz Başkanlığında kurulmuştu.

Yönetiminde ise  Hüseyin Kara, Ömer Aşçı, İbrahim Dağlı, Hasan Yıldız, Ali Osman Topaç, Ayça Altınkaya, Dayanç Anıl Aksun, Ahmet Ustaoğlu, Ömer Aydoğdu, Necdet Uçar, Tayfun Koyuncu, Süleyman Kılınç, Bekir Bozçiçek, Hüseyin Gülpınar, Mehmet Yılmaz gibi çok sayıda tanınmış sima bulunmakta.

Bu güzel derneğin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum.

Gelelim Seydişehir’de gerçekleşen 2,3,4,5  Temmuz Bisiklet festivaline.

Gerçekten sosyal anlamda büyük bir boşluğu doldurdular.

150 kişi katıldığı Festivalde bisikletçiler  2 Temmuzda Kuğluda çadırlarını kurdu.

3 Temmuzda 64 km parkur olan  Kuğulu Tabiat Parkı’ndan başlayıp, Gölyüzü, Susuz, Çatmakaya, Çatmakaya Yaylası, Tınaztepe Mağarası, Bozkır yolu ve Kuğulu Parkına kadar pedal çevirdiler.

4 Temmuzda 73 km parkur olan Kuğulu Tabiat Parkı, Taşağıl, Suğla Gölü, Yalıhüyük, Ortakaraören, kanal boyundan Kumluca, Kuran, Kesecik, İncesu Köprüsü, Seydişehir, Kuğulu Tabiat Parkına kadar pedal çevirdiler.

5 Temmuzda ise 45 km parkur olan Kuğulu Tabiat Parkı, Boyacıoğlu Köprüsü, Çar Oluğu, Gökçehüyük Göleti, Taraşçı,  Taraşçı 1. Göleti, Bahçelievler, Adile Baysal Kültür Evi, Seyyid Harun Veli Cami, Kuğulu Tabiat Parkına kadar pedal çevirdiler.

Türkiye’nin her tarafından gelen bisikletçiler hem spor yaptılar ,hem gezdiler,hem ilçemizi tanıdılar.

Bu festivalde emeği geçen ve sponsorluk yapan Seydişehir Belediyesine , Seydişehir Bisiklet ve Doğa Sporları Derneğine ve Günaydın Tesislerine teşekkür etmeden geçemeyeceğim.

Dünyada en çok bisiklet kullanılan ülke Hollanda

Yine en çok  bisiklet kullanılan kent  Hollanda'nın Utrecht kenti

Türkiye’de ise en çok bisiklet kullanılan il Konya

Torku Konya Şeker Spor’un Bisiklet dalında Dünyada çok sayıda hem takım halinde hem bireysel şampiyonlukları var.

İlimizin ve ilçemizin bisiklet sporuna genetik yatkınlığı var.

Yeni nesilleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak , spora yönetmek istediğimiz bu dönemde.

Belediyemizin bir Bisiklet Spor Kulübü Kurması muazzam olur.

Yetkililerimizden bu konuda yardım talep ediyor.

Gelecek nesillere ışık tutmalarını arz ediyorum .

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.