Babadan oğula taş değirmeni geleneği devam ediyor

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.08.2020 - 10:18, Güncelleme: 25.08.2020 - 10:18
 

Babadan oğula taş değirmeni geleneği devam ediyor

Seydişehir de babadan oğula devam eden asırlık taş değirmeni geleneği ile öğütülen un ve bulgurlara olan rağbet her geçen yıl daha da artıyor.

Buğday hasadının başlamasıyla vatandaşlar Seydişehir de bulunan taş değirmenin yolunu tutuyor. Seydişehir ilçesindeki eski taş değirmeni aile mesleği olarak babasından devralarak çalıştıran Ramazan Kocabaş şimdi oğlu Salih ile birlikte ata mesleği olarak geleneksel yöntemlerle un öğütüp, bulgur çekerek geçimlerini sağlıyor. Buğday hasadının başlamasıyla çiftçilerin yetiştirdikleri buğday, arpa, mısır, çavdar, yulaf ve nohutları yüzyıllardır süre gelen geleneksel yöntem olan taş el değirmende çeken Ramazan Kocabaş, 30 yıldır un ve bulguru öğüttükten sonra vatandaşa teslim ediyor. Pınarbaşı Mahallesindeki eski sanayide taş değirmen çalıştıran Ramazan Kocabaş, "30 yıldır bu uğraşıyoruz, bu işten ekmeğimizi çıkarıyoruz. Kepekli un öğütüyoruz, doğal hiçbir katkı maddesi yok taş değirmende öğütüyoruz. Öğüttüğümüz unları vatandaşa satıyoruz, kendileri buğday getirdiği zaman onu da öğütüyoruz" ifadelerini kullandı. Bulgur çektirmeye gelen vatandaşlar ise bu yöntemle çekilen bulgurların çok lezzetli olmasından dolayı her yıl kendi yaptıkları bulgurları çektirmeye geldiklerini ifade etti.
Seydişehir de babadan oğula devam eden asırlık taş değirmeni geleneği ile öğütülen un ve bulgurlara olan rağbet her geçen yıl daha da artıyor.

Buğday hasadının başlamasıyla vatandaşlar Seydişehir de bulunan taş değirmenin yolunu tutuyor. Seydişehir ilçesindeki eski taş değirmeni aile mesleği olarak babasından devralarak çalıştıran Ramazan Kocabaş şimdi oğlu Salih ile birlikte ata mesleği olarak geleneksel yöntemlerle un öğütüp, bulgur çekerek geçimlerini sağlıyor. Buğday hasadının başlamasıyla çiftçilerin yetiştirdikleri buğday, arpa, mısır, çavdar, yulaf ve nohutları yüzyıllardır süre gelen geleneksel yöntem olan taş el değirmende çeken Ramazan Kocabaş, 30 yıldır un ve bulguru öğüttükten sonra vatandaşa teslim ediyor.

Pınarbaşı Mahallesindeki eski sanayide taş değirmen çalıştıran Ramazan Kocabaş, "30 yıldır bu uğraşıyoruz, bu işten ekmeğimizi çıkarıyoruz. Kepekli un öğütüyoruz, doğal hiçbir katkı maddesi yok taş değirmende öğütüyoruz. Öğüttüğümüz unları vatandaşa satıyoruz, kendileri buğday getirdiği zaman onu da öğütüyoruz" ifadelerini kullandı.

Bulgur çektirmeye gelen vatandaşlar ise bu yöntemle çekilen bulgurların çok lezzetli olmasından dolayı her yıl kendi yaptıkları bulgurları çektirmeye geldiklerini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.