Pancar üreticileri bu yıl devletin verdiği taban fiyattan memnun değiller

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.11.2020 - 03:24, Güncelleme: 05.11.2020 - 03:24
 

Pancar üreticileri bu yıl devletin verdiği taban fiyattan memnun değiller

Bu yıl 16 polarlı pancar fiyatının ton başı fiyatına 360-370 tl arasında beklerken devletin 336tl vermesi pancar üreticilerini memnun etmedi.

Girdilerin çok fazla arttığını ve geçen yıla göre pancara verilen %21 oranındaki zama çok düşük kaldığını belirten pancar çiftçileri bu durumu kendilerini pancar ekmekten soğutacağını söylediler. Seydişehir Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz’da devlet tarafından verilen zaman çiftçilerin beklentilerini karşılamadığını söyleyerek : “geçen yıl 235  tl civarında olan ton başına pancar fiyatının 65tl bir zam verilerek çiftçinin yüzü güldürülmüştü. Heralde şekere uzun zamandır zam yapmayan devlet pancar üreticilerine bu yıl %21 zam verdi. Çiftçimiz aslında ton başına 360 tl bekliyordu. Verilen zamın çiftçilerin girdi maliyetlerine istihdam giderlerini karşılamaz diyerek açıklanan pancar fiyatlarından memnun olmadıklarını dile getirdi.
Bu yıl 16 polarlı pancar fiyatının ton başı fiyatına 360-370 tl arasında beklerken devletin 336tl vermesi pancar üreticilerini memnun etmedi.

Girdilerin çok fazla arttığını ve geçen yıla göre pancara verilen %21 oranındaki zama çok düşük kaldığını belirten pancar çiftçileri bu durumu kendilerini pancar ekmekten soğutacağını söylediler.

Seydişehir Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz’da devlet tarafından verilen zaman çiftçilerin beklentilerini karşılamadığını söyleyerek : “geçen yıl 235  tl civarında olan ton başına pancar fiyatının 65tl bir zam verilerek çiftçinin yüzü güldürülmüştü.

Heralde şekere uzun zamandır zam yapmayan devlet pancar üreticilerine bu yıl %21 zam verdi. Çiftçimiz aslında ton başına 360 tl bekliyordu. Verilen zamın çiftçilerin girdi maliyetlerine istihdam giderlerini karşılamaz diyerek açıklanan pancar fiyatlarından memnun olmadıklarını dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.