KALAYCI’YA TEŞEKKÜR…

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.11.2020 - 02:24, Güncelleme: 20.11.2020 - 02:24
 

KALAYCI’YA TEŞEKKÜR…

Ali Saylam Köşe Yazısı

Seydişehir’in kalkınması için geldiğimiz noktada en önemli durum mevcut OSB’ye açılacak fabrika sayısının çoğalmasından geçtiğini yazdık durduk.  Biran evvel Organize Sanayiye doğalgaz getirilmesinin öneminin altını çizdik. Bu süreçte öncelikle Belediye Başkanımızın önderliğinde yapılan sivil toplum örgütleri toplantılarında doğalgaz kadar Seydişehir’in Karaman gibi yatırım ve teşvik kapsamına alınmasının da önemli olduğu vurgulandı. İlçelere teşvik sisteminin küçük ilçeleri kapsaması bizim gibi ilçeleri kapsamamasındaki çarpıklık dillendirildi. Çünkü bu sistemde öncelik Akören, Ahırlı, Yalıhüyük gibi küçük ilçeleri kapsıyordu. Ama görüldü ki bu küçük ilçelerin alt yapı ve sosyal imkânlarının yetersiz olduğu ve OSB’sinin bulunmadığı için hiçbir yatırımcının gitmediği dikkat çekti.  İşte geçtiğimiz günlerde bu konu ile ilgili güzel bir gelişme oldu. MHP Konya Milletvekili Sayın Mustafa Kalaycı Bey, Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri esnasında Seydişehir, Ereğli, Akşehir gibi OSB’si olan Konya ilçelerinin yatırım ve teşvik sistemi kapsamına alınmasını gündeme getirdi. Sayın Milletvekili Kalaycı’ya İlçemizin kalkınmasının önünü açacak bu konuyu meclise taşımasından dolayı teşekkür için telefon açtığım da; Mevcut sistemdeki Akören gibi ilçelerin sosyo-ekonomik gelişim düzeyi bakımından Konya merkez ilçeleri ile aynı bölgede değerlendirilmesinin anlaşılır bir tarafı olmadığını, bu konuyu ilgili bakanla da görüştüğünü ve sonuna kadar da takipçisi olacağını söyledi. Birde Deprem meselesi var. Şöyle ki ülkemizde en çok tartışılan konuların başında İstanbul depremi geliyor. Uzmanlara göre bu er ya da geç olacak, kaçınılmaz bir durum. Bu durumda İstanbul’dan tersine göç için harekete geçilmesini öneriyorlar.  İlçemizde ise şimdiye kadar büyük bir deprem hikâyesi olmaması ve deprem riskinin çok az olması ayrıca Seydişehir’in Anadolu’dan Akdeniz’e açılan kapı olması ve Antalya Limanına da yakınlığı düşünülürse yatırımcılar için iyi bir çekim noktası. Defalarca köşe yazımızda belirttik, canlı yayınlarda da söylediğimiz gibi kalkınma için Seydişehir’in imkânları çok fazla. Bu imkânları kullanabilirsek ilçemizde kimse işsiz aşsız kalmaz.  İşte bu imkânlardan biri de devletin büyük paralar harcayarak kurduğu Seydişehir OSB sini yatırımcılara eksiksiz sunabilmek. İnşallah yakın zamanda OSB, doğalgaza kavuşur, Sayın Milletvekilimiz Mustafa Kalaycı’nın ilçemizin kalkınması ile ilgili önergesinden bir sonuç alınır. Belediye Başkanı ve Sivil Toplum Örgütlerimizin de hassasiyetle üzerinde durdukları bu gelişme ile ilgili katkılarından dolayı Sayın Milletvekilimiz Kalaycı’ya tekrar Teşekkürler…
Ali Saylam Köşe Yazısı

Seydişehir’in kalkınması için geldiğimiz noktada en önemli durum mevcut OSB’ye açılacak fabrika sayısının çoğalmasından geçtiğini yazdık durduk. 


Biran evvel Organize Sanayiye doğalgaz getirilmesinin öneminin altını çizdik.


Bu süreçte öncelikle Belediye Başkanımızın önderliğinde yapılan sivil toplum örgütleri toplantılarında doğalgaz kadar Seydişehir’in Karaman gibi yatırım ve teşvik kapsamına alınmasının da önemli olduğu vurgulandı. İlçelere teşvik sisteminin küçük ilçeleri kapsaması bizim gibi ilçeleri kapsamamasındaki çarpıklık dillendirildi.


Çünkü bu sistemde öncelik Akören, Ahırlı, Yalıhüyük gibi küçük ilçeleri kapsıyordu. Ama görüldü ki bu küçük ilçelerin alt yapı ve sosyal imkânlarının yetersiz olduğu ve OSB’sinin bulunmadığı için hiçbir yatırımcının gitmediği dikkat çekti.
 İşte geçtiğimiz günlerde bu konu ile ilgili güzel bir gelişme oldu.


MHP Konya Milletvekili Sayın Mustafa Kalaycı Bey, Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri esnasında Seydişehir, Ereğli, Akşehir gibi OSB’si olan Konya ilçelerinin yatırım ve teşvik sistemi kapsamına alınmasını gündeme getirdi.


Sayın Milletvekili Kalaycı’ya İlçemizin kalkınmasının önünü açacak bu konuyu meclise taşımasından dolayı teşekkür için telefon açtığım da; Mevcut sistemdeki Akören gibi ilçelerin sosyo-ekonomik gelişim düzeyi bakımından Konya merkez ilçeleri ile aynı bölgede değerlendirilmesinin anlaşılır bir tarafı olmadığını, bu konuyu ilgili bakanla da görüştüğünü ve sonuna kadar da takipçisi olacağını söyledi.


Birde Deprem meselesi var.


Şöyle ki ülkemizde en çok tartışılan konuların başında İstanbul depremi geliyor.


Uzmanlara göre bu er ya da geç olacak, kaçınılmaz bir durum. Bu durumda İstanbul’dan tersine göç için harekete geçilmesini öneriyorlar. 


İlçemizde ise şimdiye kadar büyük bir deprem hikâyesi olmaması ve deprem riskinin çok az olması ayrıca Seydişehir’in Anadolu’dan Akdeniz’e açılan kapı olması ve Antalya Limanına da yakınlığı düşünülürse yatırımcılar için iyi bir çekim noktası.


Defalarca köşe yazımızda belirttik, canlı yayınlarda da söylediğimiz gibi kalkınma için Seydişehir’in imkânları çok fazla.
Bu imkânları kullanabilirsek ilçemizde kimse işsiz aşsız kalmaz. 


İşte bu imkânlardan biri de devletin büyük paralar harcayarak kurduğu Seydişehir OSB sini yatırımcılara eksiksiz sunabilmek.


İnşallah yakın zamanda OSB, doğalgaza kavuşur, Sayın Milletvekilimiz Mustafa Kalaycı’nın ilçemizin kalkınması ile ilgili önergesinden bir sonuç alınır.


Belediye Başkanı ve Sivil Toplum Örgütlerimizin de hassasiyetle üzerinde durdukları bu gelişme ile ilgili katkılarından dolayı Sayın Milletvekilimiz Kalaycı’ya tekrar Teşekkürler…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.