VATANDAŞLAR İÇME SU SORUNUNA ÇÖZÜM BEKLİYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.12.2020 - 11:09, Güncelleme: 05.12.2020 - 11:09
 

VATANDAŞLAR İÇME SU SORUNUNA ÇÖZÜM BEKLİYOR

Seydişehir’in en önemli sorunlarından biri içme su sorununa vatandaşlar kendi bakış açılarıyla çözüm bulurken KOSKİ ’den somut adım bekleniyor.

İçme suyunu hazır su veya kaynak çeşmelerden sağlayan, ilçe merkezindeki vatandaşlarda; Seydişehir dış mahallelerde kaliteli su olduğunu ve bir an evvel ilçenin su şebekesine kazandırmamasını talep ediyorlar. İlçemizin yakın çevresindeki kaynaklarından içeme suyu temin eden vatandaşlar en güzel suyun Bostandere de olduğunda birleşiyorlar. Vatandaşlar, Kaynakların Yaylacık’ta doğup, Ketenli, Çat ve Bostandere dış mahallelerine ulaşan ve buradan da Çarşamba kanalına aktığı, kuraklık nedeniyle ise suların azaldığı şu günlerde, hala coşkulu bir şekilde dereden akan suyun Seydişehir su şebekesine kazandırılmasını bekliyor. Seydişehir Belediyesi’nin de İlçeye şebeke suyu kazandırılması noktasında gayretleri olmasına rağmen Büyükşehir Belediyesinin bu konuya çözüm bulmamasına vatandaşlar tepkili. Tepki gösterenlerden biri olan Hacı Hasan Yıldız : “ Bostandere’nin yanında bulunan derenin suyu yaz kış hiç bitmez. Şu anda bütün derelerin, ırmakların kurumasına rağmen Yaylacık’tan doğup Ketenli, Çat ve Dikilitaş bölgelerinin suyunu da kendine katan Bostandere, Ufacık mevki ve Ballıkaya deresinin hala mis gibi suyu şırıl şırıl akıyor. Bu su hiç istifade edilmeden Çarşamba kanalına dökülüyor.  Vatandaş olarak bizlerin talebi suyun Çal tepe hattına bağlanıp Seydişehir’in istifadesine sunulmasıdır. Su sorununu çözmesini beklediğimiz Büyükşehir Belediyesi, KOSKİ Genel Müdürlüğü ve Seydişehir Belediyesi ‘nin  bu konuya acilen el atıp bu önemli sorunun çözülmesini bekliyoruz “ dedi. İçme suyu konusunda görüş aldığımız bazı uzmanlar ise Seydişehir’in etrafında bir çok kaliteli su kaynağı bulunduğunu ve bunların en önemlisi ise Yaylacık , Ketenli ve Bostandere bölgesi olduğunda birleşiyorlar. İçme suyu ihtiyacını doğal kaynaklardan tedarik eden vatandaşlar ise Seydişehir’in en güzel suyunun Yaylacık’tan çıkan su olduğu İncesu, Muradiye ve Kesecik suyunun da kalitesinin iyi olduğunu noktasında görüş bildiriyorlar.
Seydişehir’in en önemli sorunlarından biri içme su sorununa vatandaşlar kendi bakış açılarıyla çözüm bulurken KOSKİ ’den somut adım bekleniyor.

İçme suyunu hazır su veya kaynak çeşmelerden sağlayan, ilçe merkezindeki vatandaşlarda; Seydişehir dış mahallelerde kaliteli su olduğunu ve bir an evvel ilçenin su şebekesine kazandırmamasını talep ediyorlar.

İlçemizin yakın çevresindeki kaynaklarından içeme suyu temin eden vatandaşlar en güzel suyun Bostandere de olduğunda birleşiyorlar.

Vatandaşlar, Kaynakların Yaylacık’ta doğup, Ketenli, Çat ve Bostandere dış mahallelerine ulaşan ve buradan da Çarşamba kanalına aktığı, kuraklık nedeniyle ise suların azaldığı şu günlerde, hala coşkulu bir şekilde dereden akan suyun Seydişehir su şebekesine kazandırılmasını bekliyor.

Seydişehir Belediyesi’nin de İlçeye şebeke suyu kazandırılması noktasında gayretleri olmasına rağmen Büyükşehir Belediyesinin bu konuya çözüm bulmamasına vatandaşlar tepkili.

Tepki gösterenlerden biri olan Hacı Hasan Yıldız : “ Bostandere’nin yanında bulunan derenin suyu yaz kış hiç bitmez. Şu anda bütün derelerin, ırmakların kurumasına rağmen Yaylacık’tan doğup Ketenli, Çat ve Dikilitaş bölgelerinin suyunu da kendine katan Bostandere, Ufacık mevki ve Ballıkaya deresinin hala mis gibi suyu şırıl şırıl akıyor. Bu su hiç istifade edilmeden Çarşamba kanalına dökülüyor.  Vatandaş olarak bizlerin talebi suyun Çal tepe hattına bağlanıp Seydişehir’in istifadesine sunulmasıdır.

Su sorununu çözmesini beklediğimiz Büyükşehir Belediyesi, KOSKİ Genel Müdürlüğü ve Seydişehir Belediyesi ‘nin  bu konuya acilen el atıp bu önemli sorunun çözülmesini bekliyoruz “ dedi.

İçme suyu konusunda görüş aldığımız bazı uzmanlar ise Seydişehir’in etrafında bir çok kaliteli su kaynağı bulunduğunu ve bunların en önemlisi ise Yaylacık , Ketenli ve Bostandere bölgesi olduğunda birleşiyorlar.

İçme suyu ihtiyacını doğal kaynaklardan tedarik eden vatandaşlar ise Seydişehir’in en güzel suyunun Yaylacık’tan çıkan su olduğu İncesu, Muradiye ve Kesecik suyunun da kalitesinin iyi olduğunu noktasında görüş bildiriyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.