Meteoroloji uzmanı Çilek’ten su uyarısı

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.12.2020 - 12:06, Güncelleme: 08.12.2020 - 12:06
 

Meteoroloji uzmanı Çilek’ten su uyarısı

Emekli Meteoroloji Müdürü Osman Çilek ilçemizde yaşanan kuraklık nedeniyle su uyarısı yaptı ve önümüzde kış dönemi ile hava tahmini bulundu.

Toroslar Gazetesi’nin hava tahmini danışmanlığında yapan emekli Emekli Meteoroloji Müdürü Osman Çilek ilçemizde yaşanan kuraklık nedeniyle su uyarısı yaptı ve önümüzde kış dönemi ile hava tahmini bulundu.  Meteoroloji Müdürü Osman Çilek Seydişehir’de  Normal Hava Sıcaklığı ile En düşük hava sıcaklık arası farklılıklarının yakın olması , Ağaçların yapraklarının oldukça geç dökmeleri , ilçemizdeki Küpe Dağlarına kar yağışının geç kalmasını gözlediklerini belirterek 2020 -  2021 arası ilçemizde havaların normal geçmesini beklediklerini söyledi. Eylül ,  Ekim, Kasım aylarında yağış olmamasını ve kuraklık yaşanması nedeniyle çiftçileride etkilediğini söyleyen Çilek :” beklenen yağış olmayınca çiftçilerimiz ektikleri tohumu kuru toprağa ekmişlerdir. Mevsim normallerin üzerinde seyreden havanın ise 22 Aralık ‘ta zemherinin düşmesi ile kış başlamış olacaktır. İlçemizin deniz seviyesinden 1131 metre üzerinde olması ve karasal bir iklime sahip olması göz önüne alındığı zaman tecrübelerime dayanarak bu kışın normal geçmesini bekliyorum ” dedi. Çilek kuraklık nedeniyle su konusunda da uyararak :” ilçemizde Eylül , Ekim , kasım aylarında yağış olmayınca ilçemizde de göl ve göletlerde sular çekilmiştir. Bütün dünyada olduğu gibi Seydişehirliler olarak bizlerde suyun kıymetini bilmeliyiz ve tasarruflu kullanmalıyız” şeklinde konuştu.
Emekli Meteoroloji Müdürü Osman Çilek ilçemizde yaşanan kuraklık nedeniyle su uyarısı yaptı ve önümüzde kış dönemi ile hava tahmini bulundu.

Toroslar Gazetesi’nin hava tahmini danışmanlığında yapan emekli Emekli Meteoroloji Müdürü Osman Çilek ilçemizde yaşanan kuraklık nedeniyle su uyarısı yaptı ve önümüzde kış dönemi ile hava tahmini bulundu.

 Meteoroloji Müdürü Osman Çilek Seydişehir’de  Normal Hava Sıcaklığı ile En düşük hava sıcaklık arası farklılıklarının yakın olması , Ağaçların yapraklarının oldukça geç dökmeleri , ilçemizdeki Küpe Dağlarına kar yağışının geç kalmasını gözlediklerini belirterek 2020 -  2021 arası ilçemizde havaların normal geçmesini beklediklerini söyledi.

Eylül ,  Ekim, Kasım aylarında yağış olmamasını ve kuraklık yaşanması nedeniyle çiftçileride etkilediğini söyleyen Çilek :” beklenen yağış olmayınca çiftçilerimiz ektikleri tohumu kuru toprağa ekmişlerdir. Mevsim normallerin üzerinde seyreden havanın ise 22 Aralık ‘ta zemherinin düşmesi ile kış başlamış olacaktır. İlçemizin deniz seviyesinden 1131 metre üzerinde olması ve karasal bir iklime sahip olması göz önüne alındığı zaman tecrübelerime dayanarak bu kışın normal geçmesini bekliyorum ” dedi.

Çilek kuraklık nedeniyle su konusunda da uyararak :” ilçemizde Eylül , Ekim , kasım aylarında yağış olmayınca ilçemizde de göl ve göletlerde sular çekilmiştir. Bütün dünyada olduğu gibi Seydişehirliler olarak bizlerde suyun kıymetini bilmeliyiz ve tasarruflu kullanmalıyız” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.