90 lık terzi hayatım boyunca konfeksiyondan hiç kıyafet almadım (Özel Haber)

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.02.2021 - 07:04, Güncelleme: 03.02.2021 - 07:04
 

90 lık terzi hayatım boyunca konfeksiyondan hiç kıyafet almadım (Özel Haber)

90lık terzi ilerleyen yaşına rağmen tüm kıyafetlerini kendi dikerek hayatı boyunca hiç fabrikasyon kıyafet giymediğini dile getiriyor.

Konya’nın Seydişehir ilçesinde mesleği terzilik olan eski toprak Muammer Gündoğdu, yaşamı boyunca fabrikasyon dikim gerçekleşen konfeksiyon ürünü giymediğini ve tüm kıyafetlerini kendinin diktiğini söylüyor.  Şık giyinmekten hiç vazgeçmeyen Gündoğdu, ilerleyen yaşına rağmen şehrin  en şık giyinenlerinden… Kendisiyle yaptığımız kısa söyleşide gençliğimden bu yana konfeksiyon ürünü kıyafeti hiç giymedim. Asıl mesleğim terzilik olduğu için bütün zamanlarda kendi diktiğim kıyafetleri giyindim. “Mesleğim terzilik olmasa da konfeksiyon ürünü yine giyinmezdim. Çünkü konfeksiyon ürünleri kaliteli değil” diyen Gündoğdu, Ceket, pantolon ve paltosunu evinde bulunan dikiş makinesi ile kendisi dikiyor. Hazır elbiselerin bir yıkamada bozulduğunu ve elde dikilmenin yerini dolduramayacağını söyleyerek :” Ömrüm boyunca hiç hazır giymedim. Terziliği bıraktıktan sonrada kendi kıyafetlerimin hepsini kendim dikip giyiyorum. Konfeksiyon ürünlerinin beli uysa paçası uymuyor. Paçası uysa beli uymuyor. İstediğimi kalitede kumaşı seçiyorum. Konfeksiyon ürünlerinde ise bu kaliteyi yakalayamıyorum.” Terzilik Mesleğini İzmir’de öğrenen Muammer Gündoğdu, askerliğini de terzi olarak yapmış. 27 yıl terzilik yaptıktan sonra beyaz eşya ve tüp üzerine tüccarlığa başlayarak 2006 yılında kendisini emekliye ayırmış ve sade bir hayat yaşıyor. Gazetemiz adına Muammer Gündoğdu (90) amcamıza huzurlu, sağlıklı uzun ömürler diliyoruz. ALİ SAYLAM  
90lık terzi ilerleyen yaşına rağmen tüm kıyafetlerini kendi dikerek hayatı boyunca hiç fabrikasyon kıyafet giymediğini dile getiriyor.

Konya’nın Seydişehir ilçesinde mesleği terzilik olan eski toprak Muammer Gündoğdu, yaşamı boyunca fabrikasyon dikim gerçekleşen konfeksiyon ürünü giymediğini ve tüm kıyafetlerini kendinin diktiğini söylüyor.  Şık giyinmekten hiç vazgeçmeyen Gündoğdu, ilerleyen yaşına rağmen şehrin  en şık giyinenlerinden… Kendisiyle yaptığımız kısa söyleşide gençliğimden bu yana konfeksiyon ürünü kıyafeti hiç giymedim. Asıl mesleğim terzilik olduğu için bütün zamanlarda kendi diktiğim kıyafetleri giyindim. “Mesleğim terzilik olmasa da konfeksiyon ürünü yine giyinmezdim. Çünkü konfeksiyon ürünleri kaliteli değil” diyen Gündoğdu, Ceket, pantolon ve paltosunu evinde bulunan dikiş makinesi ile kendisi dikiyor. Hazır elbiselerin bir yıkamada bozulduğunu ve elde dikilmenin yerini dolduramayacağını söyleyerek :” Ömrüm boyunca hiç hazır giymedim. Terziliği bıraktıktan sonrada kendi kıyafetlerimin hepsini kendim dikip giyiyorum. Konfeksiyon ürünlerinin beli uysa paçası uymuyor. Paçası uysa beli uymuyor. İstediğimi kalitede kumaşı seçiyorum. Konfeksiyon ürünlerinde ise bu kaliteyi yakalayamıyorum.” Terzilik Mesleğini İzmir’de öğrenen Muammer Gündoğdu, askerliğini de terzi olarak yapmış. 27 yıl terzilik yaptıktan sonra beyaz eşya ve tüp üzerine tüccarlığa başlayarak 2006 yılında kendisini emekliye ayırmış ve sade bir hayat yaşıyor. Gazetemiz adına Muammer Gündoğdu (90) amcamıza huzurlu, sağlıklı uzun ömürler diliyoruz.

ALİ SAYLAM

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.