New York’un İkiz Kullerini Seydişehir'li Mühendis yaptı

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.02.2021 - 08:43, Güncelleme: 18.02.2021 - 08:43
 

New York’un İkiz Kullerini Seydişehir'li Mühendis yaptı

1965 yılında New York’un bütün görünümü değiştiren 110 katlı ikiz kulenin yapımını yöneten mühendisin Seydişehirli olduğu ortaya çıktı.

1965 yılında yapılan 11 Eylül 2001 günü El Kaide tarafında uçaklarla bombalanan kulelerin 1965 yılındaki yapımının Seydişehir Gökçehüyük Mahalleli , yakın zaman önce 96 yaşında  rahmetli olan Yüksek Makine Mühendisi Mehmet Yontar’a ait olduğu öğrenildi. Toroslar Gazetesi  Baş Yazarı Hakkı Balcı’nın  Mehmet Yontar’ın yeğeni Dr Murat İkiışık ile dayısı hakkında konuştu İkiışık   “Dayım çok çalışkan biriydi.Memleketini çok severdi.Robert Kolejinden mezun olduktan sonra  Colombiya Ünüversitesinde Makine Mühendisliği okudu ve doktorasını yaptı.Özel bir şirkette Newyork’un çevresini değiştirecek ikiz kulelerin yapımında yönetici pozisyonunda olan ilk tek Türk Mühendisi idi.24 Kasım 1964 tarihinde tüm gazetelerde Dünya’nın En Büyük Gökdelenini Genç Bir Türk Mühendisi Yapıyor  başlığı ile satır satır haberler yapılırken o isminin geçmesini bile istememişti. Şirket çalışkanlığından dolayı çok sayıda ödül verdi.Mütevazi olmayı sevdiği için fazla bunları dile getirmezdi.Kendi namı değer marangoz recebin oğluydu.Yani  marangoz babanın garibanlıkla geçen bir çocukluğun meyvesiydi.Kendisinin ikiz kulelerde ofisi vardı.Fakat 11 Eylül saldırısından önce emekli olduğu için saldırıdan etkilenmedi.Üç yıl önce Seydişehir’e gelerek köyünü ziyaret etmişti. .”dedi  
1965 yılında New York’un bütün görünümü değiştiren 110 katlı ikiz kulenin yapımını yöneten mühendisin Seydişehirli olduğu ortaya çıktı.

1965 yılında yapılan 11 Eylül 2001 günü El Kaide tarafında uçaklarla bombalanan kulelerin 1965 yılındaki yapımının Seydişehir Gökçehüyük Mahalleli , yakın zaman önce 96 yaşında  rahmetli olan Yüksek Makine Mühendisi Mehmet Yontar’a ait olduğu öğrenildi.

Toroslar Gazetesi  Baş Yazarı Hakkı Balcı’nın  Mehmet Yontar’ın yeğeni Dr Murat İkiışık ile dayısı hakkında konuştu İkiışık   “Dayım çok çalışkan biriydi.Memleketini çok severdi.Robert Kolejinden mezun olduktan sonra  Colombiya Ünüversitesinde Makine Mühendisliği okudu ve doktorasını yaptı.Özel bir şirkette Newyork’un çevresini değiştirecek ikiz kulelerin yapımında yönetici pozisyonunda olan ilk tek Türk Mühendisi idi.24 Kasım 1964 tarihinde tüm gazetelerde Dünya’nın En Büyük Gökdelenini Genç Bir Türk Mühendisi Yapıyor  başlığı ile satır satır haberler yapılırken o isminin geçmesini bile istememişti. Şirket çalışkanlığından dolayı çok sayıda ödül verdi.Mütevazi olmayı sevdiği için fazla bunları dile getirmezdi.Kendi namı değer marangoz recebin oğluydu.Yani  marangoz babanın garibanlıkla geçen bir çocukluğun meyvesiydi.Kendisinin ikiz kulelerde ofisi vardı.Fakat 11 Eylül saldırısından önce emekli olduğu için saldırıdan etkilenmedi.Üç yıl önce Seydişehir’e gelerek köyünü ziyaret etmişti. .”dedi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.