En Soğuk İlçe Seydişehir Oldu

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.02.2021 - 04:13, Güncelleme: 18.02.2021 - 04:13
 

En Soğuk İlçe Seydişehir Oldu

Yurdun büyük bölümünde olduğu gibi Konya’da da dondurucu soğuk etkili oldu. Kentte günün en düşük sıcaklığı sıfırın altında 22 dereceyle Seydişehir Alacabel’de ölçüldü.

Yurt genelinde 3 gündür kar yağışı ve dondurucu soğuk etkili oluyor. Kuraklık tehdidi altındayken yağan beyaz bereket, her kesimin yüzünü güldürdü. Yağışlara en çok sevinenlerin başında, Türkiye’nin tahıl ambarı Konya’daki çiftçiler geldi. Beyaz bereket mutluluğunu en çok onlar yaşıyor Yağışlarla birlikte hava sıcaklığında da ciddi oranda düşüş yaşanmış durumda. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre; yurt genelinde günün en düşük sıcaklığı sıfırın altında 26,3 derece ile Sivas'ın Altınyayla ilçesinde ölçüldü. KONYA’NIN EN SOĞUK YERİ Konya’nın en soğuk yeri ise Seydişehir ilçesi oldu. Alacabel’de günün en düşük sıcaklığı sıfırın altında 22 derece olarak ölçüldü. İkinci sırada eksi 21,8 dereceyle yine Seydişehir’in Gökçehüyük bölgesi geldi. Bozkır’da günün en düşük sıcaklığı sıfırın altında 21,3 derece olurken, Cihanbeyli Yeniceoba’da da sıcaklık sıfırın altında 20,5 dereceye kadar düştü. 
Yurdun büyük bölümünde olduğu gibi Konya’da da dondurucu soğuk etkili oldu. Kentte günün en düşük sıcaklığı sıfırın altında 22 dereceyle Seydişehir Alacabel’de ölçüldü.

Yurt genelinde 3 gündür kar yağışı ve dondurucu soğuk etkili oluyor. Kuraklık tehdidi altındayken yağan beyaz bereket, her kesimin yüzünü güldürdü.

Yağışlara en çok sevinenlerin başında, Türkiye’nin tahıl ambarı Konya’daki çiftçiler geldi. Beyaz bereket mutluluğunu en çok onlar yaşıyor

Yağışlarla birlikte hava sıcaklığında da ciddi oranda düşüş yaşanmış durumda.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre; yurt genelinde günün en düşük sıcaklığı sıfırın altında 26,3 derece ile Sivas'ın Altınyayla ilçesinde ölçüldü.

KONYA’NIN EN SOĞUK YERİ

Konya’nın en soğuk yeri ise Seydişehir ilçesi oldu. Alacabel’de günün en düşük sıcaklığı sıfırın altında 22 derece olarak ölçüldü. İkinci sırada eksi 21,8 dereceyle yine Seydişehir’in Gökçehüyük bölgesi geldi.

Bozkır’da günün en düşük sıcaklığı sıfırın altında 21,3 derece olurken, Cihanbeyli Yeniceoba’da da sıcaklık sıfırın altında 20,5 dereceye kadar düştü. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.