Çat Mahallesinde Cami ve İmam evi hazır ama imam eksik...

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.03.2021 - 11:49, Güncelleme: 09.03.2021 - 11:49
 

Çat Mahallesinde Cami ve İmam evi hazır ama imam eksik...

Çat köyü sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği köylerinin tarihi camisini yeniledi.

1930 yıllarında köylülerin kendi imkanları ile yaptıkları ahşap camiyi ve imam evini  Çat Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin öncülüğünde 150 bin tl harcanarak halıları değiştirildi duvar  taban ve tavanları aslına uygun  bir şekilde yenilendi. Minarelerin ve duvarların boyasının yapıldığı tek eksiğinin çevre düzenlemesi ve görevli imamın olmaması olduğu bildirildi. Konu ile ilgili bilgi veren Çat Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yasin Çetinkaya “Köyümüzün bu tarihi cami 1930 lu yıllarda dedelerimizin bizzat çalışarak  kendi imkanları ile yaptığı bir camidir. 1958 yılında restore edilmiş . Şuanda camimizin yeniden bir revizyona ihtiyacı olduğunu gördük. Hayır sever köylülerimizden toplanan para ile imam evini hazır hale getirdik .Tavan ,taban duvarları ve minareyi caminin dokusunu bozmadan yeniledik. Isıtma sistemini kurduk. Halılarını değiştirdik. Camimizi ibadete hazır hale getirdik dedi. Başkan Yasin Çetin Kaya tek eksiklerinin kadrolu bir imam ve çevre düzenlemesi olduğunu söyleyerek ilçe müftülüğünden kadrolu din görevlisi konusunda yardım talep ettik. Belediye başkanımız sayın Mehmet Tutal’da çalışmalarımızı yaparken beton konusunda sağ olsun yardımcı oldular. Çevre düzenlemesi ve kamelya konusunda da yardımcı olurlarsa seviniriz diyerek caminin yenilenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Çat köyü sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği köylerinin tarihi camisini yeniledi.

1930 yıllarında köylülerin kendi imkanları ile yaptıkları ahşap camiyi ve imam evini  Çat Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin öncülüğünde 150 bin tl harcanarak halıları değiştirildi duvar  taban ve tavanları aslına uygun  bir şekilde yenilendi.

Minarelerin ve duvarların boyasının yapıldığı tek eksiğinin çevre düzenlemesi ve görevli imamın olmaması olduğu bildirildi.

Konu ile ilgili bilgi veren Çat Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yasin Çetinkaya “Köyümüzün bu tarihi cami 1930 lu yıllarda dedelerimizin bizzat çalışarak  kendi imkanları ile yaptığı bir camidir. 1958 yılında restore edilmiş . Şuanda camimizin yeniden bir revizyona ihtiyacı olduğunu gördük. Hayır sever köylülerimizden toplanan para ile imam evini hazır hale getirdik .Tavan ,taban duvarları ve minareyi caminin dokusunu bozmadan yeniledik. Isıtma sistemini kurduk. Halılarını değiştirdik. Camimizi ibadete hazır hale getirdik dedi.

Başkan Yasin Çetin Kaya tek eksiklerinin kadrolu bir imam ve çevre düzenlemesi olduğunu söyleyerek ilçe müftülüğünden kadrolu din görevlisi konusunda yardım talep ettik. Belediye başkanımız sayın Mehmet Tutal’da çalışmalarımızı yaparken beton konusunda sağ olsun yardımcı oldular. Çevre düzenlemesi ve kamelya konusunda da yardımcı olurlarsa seviniriz diyerek caminin yenilenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.