ÇANAKKALE 3 KITA 7 İKLİMİN MÜHRÜDÜR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.03.2021 - 10:09, Güncelleme: 17.03.2021 - 10:09
 

ÇANAKKALE 3 KITA 7 İKLİMİN MÜHRÜDÜR

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Çanakkale Zaferinin, vatan topraklarına göz diken ve işgale kalkışan emperyalist devletlere vurulan bir tokat olduğunu belirtti.

  15 Temmuz'da aynı işgali yaşatmak isteyen güçlere aynı şekilde tokat vurularak cevaplarını aldıklarını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Bugün üzerinden bir asır geçmesine rağmen hala destansı mücadelesini konuştuğumuz Çanakkale Zaferi’nin yıldönümüne ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz. ‘Çanakkale Geçilmez’ ibaresini tüm dünyaya ilan eden milletimiz bugün de aynı özveri ve birlik içinde küresel rant odakları tarafından gelen her türlü oyuna karşı dimdik durmaktadır.  Toprak, uğrunda ölen varsa vatandır. Biz de bu mukaddes vatanın bedelini yüzyıllardır ödüyoruz. Sadece bizim değil, dünya tarihindeki en önemli hadiselerden biri de Çanakkale Savaşlarıdır. Çanakkale Haçın, Hilal ile savaşıdır ve bu savaşı Elhamdülillah Hilal kazanmıştır. Çanakkale maddenin mana ile savaşıdır ve bu savaşı mana kazanmıştır. Çanakkale Destanı, bizim gençlerimize, çocuklarımıza öğretebileceğimiz, anlatabileceğimiz tarihteki en önemli hadiselerden biridir. Defalarca bedeli ödenmiştir. Bu Anadolu topraklarının vatan olması noktasında birçok badireler atlattık. Atlatmaya da devam ediyoruz.    Şehadet makamına erişmek için adeta yarışan kahramanlarımızı unutmuyoruz. Böylesi bir iman ile vatanı için mücadele eden şehitlerimiz ile bu vatana kimse kirli ellerini sürememiş, hain emellerine ulaşamamıştır. Bu vesile ile vatanımızın bekası için Çanakkale’de tarihimize unutulmaz iz bırakan, 250 bini aşkın şehidimizin ve yüz binlerce gazimizin bizlere armağan ettiği bir destan Çanakkale 3 kıta 7 iklimin mührüdür. Bize emanet edilen bu mukaddes topraklar için canlarını feda eden ecdadımızın, nasıl bir vatan sevgisi ve iman ile mücadele ettiklerini iyi anlamamız gerekiyor. Çanakkale’nin kızıla boyandığı o günleri rabbim bizlere yeniden yaşatmasın. Çanakkale ruhunun tüm ülkemizde tekrar dirilmesini temenni ederek, Zaferimizin 106. yıldönümü tekrardan kutluyor, vatan savunması için canlarını sarsılmaz bir iradeyle hiçe sayan tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi.        
Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Çanakkale Zaferinin, vatan topraklarına göz diken ve işgale kalkışan emperyalist devletlere vurulan bir tokat olduğunu belirtti.

 

15 Temmuz'da aynı işgali yaşatmak isteyen güçlere aynı şekilde tokat vurularak cevaplarını aldıklarını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Bugün üzerinden bir asır geçmesine rağmen hala destansı mücadelesini konuştuğumuz Çanakkale Zaferi’nin yıldönümüne ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz. ‘Çanakkale Geçilmez’ ibaresini tüm dünyaya ilan eden milletimiz bugün de aynı özveri ve birlik içinde küresel rant odakları tarafından gelen her türlü oyuna karşı dimdik durmaktadır. 

Toprak, uğrunda ölen varsa vatandır. Biz de bu mukaddes vatanın bedelini yüzyıllardır ödüyoruz. Sadece bizim değil, dünya tarihindeki en önemli hadiselerden biri de Çanakkale Savaşlarıdır. Çanakkale Haçın, Hilal ile savaşıdır ve bu savaşı Elhamdülillah Hilal kazanmıştır. Çanakkale maddenin mana ile savaşıdır ve bu savaşı mana kazanmıştır. Çanakkale Destanı, bizim gençlerimize, çocuklarımıza öğretebileceğimiz, anlatabileceğimiz tarihteki en önemli hadiselerden biridir. Defalarca bedeli ödenmiştir. Bu Anadolu topraklarının vatan olması noktasında birçok badireler atlattık. Atlatmaya da devam ediyoruz. 

 

Şehadet makamına erişmek için adeta yarışan kahramanlarımızı unutmuyoruz. Böylesi bir iman ile vatanı için mücadele eden şehitlerimiz ile bu vatana kimse kirli ellerini sürememiş, hain emellerine ulaşamamıştır. Bu vesile ile vatanımızın bekası için Çanakkale’de tarihimize unutulmaz iz bırakan, 250 bini aşkın şehidimizin ve yüz binlerce gazimizin bizlere armağan ettiği bir destan Çanakkale 3 kıta 7 iklimin mührüdür. Bize emanet edilen bu mukaddes topraklar için canlarını feda eden ecdadımızın, nasıl bir vatan sevgisi ve iman ile mücadele ettiklerini iyi anlamamız gerekiyor. Çanakkale’nin kızıla boyandığı o günleri rabbim bizlere yeniden yaşatmasın. Çanakkale ruhunun tüm ülkemizde tekrar dirilmesini temenni ederek, Zaferimizin 106. yıldönümü tekrardan kutluyor, vatan savunması için canlarını sarsılmaz bir iradeyle hiçe sayan tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

 

 


 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.