KAYA TOPRAĞA VERİLDİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.05.2021 - 01:06, Güncelleme: 26.05.2021 - 01:06
 

KAYA TOPRAĞA VERİLDİ

Seydişehir’in tanınmış esnaflarından vefat eden Ahıska Türkü Şaban Kaya’nın cenazesi Akyol mezarlığında defnedildi.

Otopsi sonucu belli olan Şaban Kaya’nın ölüm nedeninin ani beyin kanaması olduğu öğrenildi. Cenazesine Belediye Başkanı Mehmet Tutal ,Dünya Ahıska Türkleri Onursal Başkanı Mehmet Ahıska ,Konya Aşıklar Derneğinden sanatçı Ahmet Öksüz Ozan, İyi Parti İçe Başkanı Yılmaz Dönderici ve çok sayıda seveni katıldı. Rusya’da ki 1944 yılında sürgünlerden sonra Kars’a yerleşen oradan da , Ereğli’ye göç eden 1970 li yıllarda Seydişehir’e gelen geniş bir aileye sahip Kaya ailesinden merhum Şaban Kaya Ahıska Türklerindendi.
Seydişehir’in tanınmış esnaflarından vefat eden Ahıska Türkü Şaban Kaya’nın cenazesi Akyol mezarlığında defnedildi.

Otopsi sonucu belli olan Şaban Kaya’nın ölüm nedeninin ani beyin kanaması olduğu öğrenildi.

Cenazesine Belediye Başkanı Mehmet Tutal ,Dünya Ahıska Türkleri Onursal Başkanı Mehmet Ahıska ,Konya Aşıklar Derneğinden sanatçı Ahmet Öksüz Ozan, İyi Parti İçe Başkanı Yılmaz Dönderici ve çok sayıda seveni katıldı.

Rusya’da ki 1944 yılında sürgünlerden sonra Kars’a yerleşen oradan da , Ereğli’ye göç eden 1970 li yıllarda Seydişehir’e gelen geniş bir aileye sahip Kaya ailesinden merhum Şaban Kaya Ahıska Türklerindendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.