BAŞKAN TUTAL, KÖSELECİ EVİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU  

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.07.2021 - 02:16, Güncelleme: 05.07.2021 - 02:16
 

BAŞKAN TUTAL, KÖSELECİ EVİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU  

Seydişehir’in tarihi ve kültürel zenginliklerini gün yüzüne çıkarmak için başlatılan projeler kapsamında yapımı tamamlanan Köseleci Evi’nde Belediye Başkanı Mehmet Tutal incelemelerde bulundu.

Başkan Tutal, restarasyonu ve yapımı tamamlanan Köseleci Evinin Kültür ve Sanatevi olarak Seydişehir’e kazandırıldığını belirtti.   Seydişehir Belediyesi tarafından kamulaştırması yapılan ve hibesi (YİKOB) Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından Hacı Seyitali Mahallesi Türbe Camisi karşısında 484 ada 55 parselde bulunan Köseleci evi Seydişehir’e kazandırıldı.   Seydişehir’in tarihi ve kültürel zenginliklerini gün yüzüne çıkarmak için çalışan Belediye Başkanı Mehmet Tutal “Uzun yıllar atıl durumda kaldığı için yapımı ve restorasyonu mümkün olmayan binamızı yıkarak yeniden aslına uygun olarak gerçekleştirdik. Bu yapımızın Seydişehir’e tarihi ve kültürel bir canlılık kazandıracağına inanıyoruz. Tarihimizi, mimarimizi gelecek kuşaklara aktararak kültürümüzün tanıtımına katkı sağlayacaktır. Bu tarihi binamızı çok amaçlı olarak değerlendirilip en kısa sürede halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.   Restorasyonu tamamlanan tarihi evin Seydişehir’e kazandırılmasında Projede emeği geçen çalışanlara teşekkür eden Başkan Tutal; “Seydişehir’in kültürel ve tarihi yapıları ile doğa ve tabiatının  korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz.  Biz istiyoruz ki ilçemizde bulunan tarihi dokuya sahip evlerimizi restore ederek yeniden kullanıma kazandıralım. Çünkü geçmiş ile ne kadar sağlam bir köprü kurarsak o kadar güçlü oluruz. Toplumları bir arada tutan ve onları millet olarak geleceğe daha güvenle bakmalarını sağlayan ortak noktalardan biri tarihimizdir. Tarihi değerlerimizi ve doğal güzelliklerimizi yaşatmak için elimizden gelen tüm desteği vermeye devam edeceğiz. Seydişehirli hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun " dedi.            
Seydişehir’in tarihi ve kültürel zenginliklerini gün yüzüne çıkarmak için başlatılan projeler kapsamında yapımı tamamlanan Köseleci Evi’nde Belediye Başkanı Mehmet Tutal incelemelerde bulundu.

Başkan Tutal, restarasyonu ve yapımı tamamlanan Köseleci Evinin Kültür ve Sanatevi olarak Seydişehir’e kazandırıldığını belirtti.

 

Seydişehir Belediyesi tarafından kamulaştırması yapılan ve hibesi (YİKOB) Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından Hacı Seyitali Mahallesi Türbe Camisi karşısında 484 ada 55 parselde bulunan Köseleci evi Seydişehir’e kazandırıldı.

 

Seydişehir’in tarihi ve kültürel zenginliklerini gün yüzüne çıkarmak için çalışan Belediye Başkanı Mehmet Tutal “Uzun yıllar atıl durumda kaldığı için yapımı ve restorasyonu mümkün olmayan binamızı yıkarak yeniden aslına uygun olarak gerçekleştirdik. Bu yapımızın Seydişehir’e tarihi ve kültürel bir canlılık kazandıracağına inanıyoruz. Tarihimizi, mimarimizi gelecek kuşaklara aktararak kültürümüzün tanıtımına katkı sağlayacaktır. Bu tarihi binamızı çok amaçlı olarak değerlendirilip en kısa sürede halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

 

Restorasyonu tamamlanan tarihi evin Seydişehir’e kazandırılmasında Projede emeği geçen çalışanlara teşekkür eden Başkan Tutal; “Seydişehir’in kültürel ve tarihi yapıları ile doğa ve tabiatının  korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz.  Biz istiyoruz ki ilçemizde bulunan tarihi dokuya sahip evlerimizi restore ederek yeniden kullanıma kazandıralım. Çünkü geçmiş ile ne kadar sağlam bir köprü kurarsak o kadar güçlü oluruz. Toplumları bir arada tutan ve onları millet olarak geleceğe daha güvenle bakmalarını sağlayan ortak noktalardan biri tarihimizdir. Tarihi değerlerimizi ve doğal güzelliklerimizi yaşatmak için elimizden gelen tüm desteği vermeye devam edeceğiz. Seydişehirli hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun " dedi.

 


 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.