MEDAŞ’ın Eti Lojmanlarındaki Doğaya Duyarsızlığı  

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.10.2021 - 12:43, Güncelleme: 13.10.2021 - 12:43
 

MEDAŞ’ın Eti Lojmanlarındaki Doğaya Duyarsızlığı  

Özelleşen Eti Lojmanlarında MEDAŞ, yeraltı hat çalışmalarında ağaçlara ve doğaya gereken özeni göstermiyor.

Vatandaşlar, Alaylar 1 Mahallesi Eti Lojmanlarında yeni hat döşeme çalışmalarını sürdüren MEDAŞ’a ait yüklenici firmanın bu bölgede bulunan ağaç ve yeşilliği korumada gerekli hassasiyeti göstermediğini iddia etti. Lojmanlarda oturan mahalle sakinleri “Lojmanlar eskiden Seydişehir’in en güzel yerlerinden biriydi. Ama bu güzellik şuanda içler acısı duruma düştü. 50 yıl önce yapılan, Seydişehir’in Dallas’ı olarak tarif edilen lojmanlarda şimdide MEDAŞ, yer altı çalışmalarında gerekli hassasiyeti göstermiyor dolayısıyla ağaçları ve doğayı tahrip ediyor” diyerek sitemlerini dile getirdiler. 1972 yıllarında yapılmış olan Eti lojmanları fabrika özelleştikten sonra bir bölümündeki bloklar şahıslara satılmıştı. Eski Ilıca Tepesi olan bu bölgedeki ağaçlar korunmuş ve yeni ağaçlar ekilerek, Türkiye’nin örnek bölgelerinden biri olmuştu. Eti A.Ş’de kalan bölge güzelliğini artırırken, satılan kısmında yaşayan mahalle sakinlerinin de duyarsızlığı ve buradaki çalışmalarda doğa tahribatı gözden kaçmıyor.
Özelleşen Eti Lojmanlarında MEDAŞ, yeraltı hat çalışmalarında ağaçlara ve doğaya gereken özeni göstermiyor.

Vatandaşlar, Alaylar 1 Mahallesi Eti Lojmanlarında yeni hat döşeme çalışmalarını sürdüren MEDAŞ’a ait yüklenici firmanın bu bölgede bulunan ağaç ve yeşilliği korumada gerekli hassasiyeti göstermediğini iddia etti.

Lojmanlarda oturan mahalle sakinleri “Lojmanlar eskiden Seydişehir’in en güzel yerlerinden biriydi. Ama bu güzellik şuanda içler acısı duruma düştü. 50 yıl önce yapılan, Seydişehir’in Dallas’ı olarak tarif edilen lojmanlarda şimdide MEDAŞ, yer altı çalışmalarında gerekli hassasiyeti göstermiyor dolayısıyla ağaçları ve doğayı tahrip ediyor” diyerek sitemlerini dile getirdiler.

1972 yıllarında yapılmış olan Eti lojmanları fabrika özelleştikten sonra bir bölümündeki bloklar şahıslara satılmıştı. Eski Ilıca Tepesi olan bu bölgedeki ağaçlar korunmuş ve yeni ağaçlar ekilerek, Türkiye’nin örnek bölgelerinden biri olmuştu.

Eti A.Ş’de kalan bölge güzelliğini artırırken, satılan kısmında yaşayan mahalle sakinlerinin de duyarsızlığı ve buradaki çalışmalarda doğa tahribatı gözden kaçmıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.