Yemek Yazarı Hülya Erol’a Türk Mutfağı Liyakat Nişanı

Türkiye (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 07.01.2022 - 14:55, Güncelleme: 07.01.2022 - 14:55
 

Yemek Yazarı Hülya Erol’a Türk Mutfağı Liyakat Nişanı

Hemşehrimiz Türk Mutfağı Araştırmacısı/Yazar Hülya Erol’a Dünya Türk Mutfağı Akademisi tarafından “Türk Mutfağı Liyakat Nişanı” verildi.

Dünya Türk Mutfağı Akademisi tarafından kadim mutfak kültürü değerlerine liyakat ile bağlı olarak fedakârlık, fayda, başarı dolu çalışmaları bulunanlara verilen ve tüm dünyada ulusal mutfak kültürüyle ilgili olarak Türk mutfak sanatları alanında en üst rütbeyle birlikte onursal bir makamı da temsil etmekte olan “Türk mutfağı liyakat nişanı”; Kurucu Genel Başkan Tolgahan Gülyiyen tarafından Türk mutfağının annesi unvanlı Hülya Erol’a takdim edildi. Türk mutfağı liyakat nişanı tevcih töreni ve Türk mutfağı özel ödülleri töreninde ödülünü alan Türkiye’nin tanınmış yemek yazarlarından ve mutfak kültürü ve yöresel yemekleri üzerine yaptığı çalışmalarıyla tanınan Hülya Erol, şeref defterine şunları yazdı: “Türk mutfağının dirilişi için düzenlenen üstün hizmet liyakat madalyası takdim töreninde taltif edilen beratı ve efsane şefler rahmetli Aydın YILMAZ ve rahmetli Zeki GÜLYİYEN özel ödüllerini almaktan dolayı onurluyum, gururluyum. Yarım yüzyıldır Türk mutfağı için yapmış olduğum çalışmalarıma daha çok çalışarak daha fazla yazılı ve görsel eserler ortaya çıkarmaya devam edeceğimi belirtir, Türk mutfağının üstün hizmet liyakat madalyasını gururla taşıyacağımı bilgilerinize sunarım. Siz gençlere bu vatanı emanet eden büyük devlet adamı Mustafa Kemal ATATÜRK’ün açtığı yoldan yürüdüğünüz için Türk mutfağına, kadim kültür değerlerine, korkusuzca doğruları haykırdığınız için kutluyorum. Türk Mutfağının Annesi Hülya Duranoğlu Erol-İSTANBUL (7-15 Ocak 2022)”
Hemşehrimiz Türk Mutfağı Araştırmacısı/Yazar Hülya Erol’a Dünya Türk Mutfağı Akademisi tarafından “Türk Mutfağı Liyakat Nişanı” verildi.

Dünya Türk Mutfağı Akademisi tarafından kadim mutfak kültürü değerlerine liyakat ile bağlı olarak fedakârlık, fayda, başarı dolu çalışmaları bulunanlara verilen ve tüm dünyada ulusal mutfak kültürüyle ilgili olarak Türk mutfak sanatları alanında en üst rütbeyle birlikte onursal bir makamı da temsil etmekte olan “Türk mutfağı liyakat nişanı”; Kurucu Genel Başkan Tolgahan Gülyiyen tarafından Türk mutfağının annesi unvanlı Hülya Erol’a takdim edildi.

Türk mutfağı liyakat nişanı tevcih töreni ve Türk mutfağı özel ödülleri töreninde ödülünü alan Türkiye’nin tanınmış yemek yazarlarından ve mutfak kültürü ve yöresel yemekleri üzerine yaptığı çalışmalarıyla tanınan Hülya Erol, şeref defterine şunları yazdı:

“Türk mutfağının dirilişi için düzenlenen üstün hizmet liyakat madalyası takdim töreninde taltif edilen beratı ve efsane şefler rahmetli Aydın YILMAZ ve rahmetli Zeki GÜLYİYEN özel ödüllerini almaktan dolayı onurluyum, gururluyum.

Yarım yüzyıldır Türk mutfağı için yapmış olduğum çalışmalarıma daha çok çalışarak daha fazla yazılı ve görsel eserler ortaya çıkarmaya devam edeceğimi belirtir, Türk mutfağının üstün hizmet liyakat madalyasını gururla taşıyacağımı bilgilerinize sunarım.

Siz gençlere bu vatanı emanet eden büyük devlet adamı Mustafa Kemal ATATÜRK’ün açtığı yoldan yürüdüğünüz için Türk mutfağına, kadim kültür değerlerine, korkusuzca doğruları haykırdığınız için kutluyorum.

Türk Mutfağının Annesi Hülya Duranoğlu Erol-İSTANBUL (7-15 Ocak 2022)”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.