SEYDİŞEHİR ÇOCUK FESTİVALİ BAŞLADI

Güncel 03.02.2022 - 12:52, Güncelleme: 03.02.2022 - 12:52
 

SEYDİŞEHİR ÇOCUK FESTİVALİ BAŞLADI

Seydişehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘3. Çocuk Festivali’ törenle açıldı.

Seydişehir Atatürk Spor Salonu’nda, 2- 6 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan Çocuk Festivali, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve protokol üyeleri ile birlikte törenle açıldı. Seydişehir Belediyesinin düzenlendiği festivale, Başkan Mehmet Tutal’ın yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Refik Dereli, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Ferhat Tükel, Halk Kütüphanesi Müdürü Birol Yılmaz, Seydişehir Belediyesi Meclis Üyeleri, STK Başkanları, Mahalle Muhtarları, çocuklar ve aileleri katıldı. İlk ve ortaokul çağındaki çocuklara yönelik olan festivalde; satranç, masa tenisi, mangala, matrak, langırt, dev jenga, koridor, şişme oyun parkı, 9 taş, Katamine oyunlarının yanı sıra çömlek sanatı, ebru sanatı ve sıfır atık gibi atölye çalışmaları da yer aldı. Çocuklar birbirinden eğlenceli oyunlarda birbirleriyle yarışmalarının yanı sıra Çömlek sanatı atölyesinde çömlek yaptı, Ebru Sanatı atölyesinde Ebru Sanatını öğrendi, Sıfır Atık Atölyesinde ise atıkların sanata dönüştürülmesi hususunda bilgi sahibi oldular. Birbirinden eğlenceli yarışmaların da yer aldığı festivalde öğrenciler, halat çekme yarışmaları, sek sek yarışmaları, ip atlama gibi yarışmalarla doyasıya eğlendi, Seydişehir Belediyesi Spor Kulübü Sporcularının gösterilerini de heyecanla izlediler. Çocukları eğlendirmek, eğlenirken öğrenmelerini ve vakitlerini de daha verimli geçirmeleri amacıyla yapılan festivalin amacına ulaştığını belirten Başkan Tutal, “Sömestr tatili süresince çocuklarımız, havanın soğuk olması sebebiyle evlerinde sıkıldığını düşünerek böyle bir etkinliği düzenledik. Çocuklarımızı sosyalleştirmek için düzenlediğimiz bu festivalimizde zihin açıcı ve tarihsel oyunlarımızın yer alıyor. Bunun yanında çömlek ve ebru sanatı atölyelerimiz ve sıfır atık atölyemiz ile birlikte çocuklarımız el becerilerini geliştirip eğleniyorlar. Festivalde, çocuklarımızın ne kadar mutlu olduğunu gördük. Çocuklarımızın mutlu olması ve zamanlarını verimli geçirebilmeleri için Pazar gününe kadar devam edecek etkinliğimize herkesi davet ediyorum. Bu vesileyle çocuklarımıza bir müjde daha vermek istiyorum. Festivalimizin son 2 gününde Cumartesi ve Pazar günleri bilim tırımız da festivalimize katılarak yerini alacak. Bilim tırımızla birlikte çocuklarımız birbirinden değerli bilgiler öğrenecek ve deneyler yapacak” ifadelerini kullandı. Festival sonunda Seydişehir Belediyesi tarafından çocuklara çeşitli ikramlar ve hediyeler verildi.
Seydişehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘3. Çocuk Festivali’ törenle açıldı.

Seydişehir Atatürk Spor Salonu’nda, 2- 6 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan Çocuk Festivali, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve protokol üyeleri ile birlikte törenle açıldı.

Seydişehir Belediyesinin düzenlendiği festivale, Başkan Mehmet Tutal’ın yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Refik Dereli, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Ferhat Tükel, Halk Kütüphanesi Müdürü Birol Yılmaz, Seydişehir Belediyesi Meclis Üyeleri, STK Başkanları, Mahalle Muhtarları, çocuklar ve aileleri katıldı.

İlk ve ortaokul çağındaki çocuklara yönelik olan festivalde; satranç, masa tenisi, mangala, matrak, langırt, dev jenga, koridor, şişme oyun parkı, 9 taş, Katamine oyunlarının yanı sıra çömlek sanatı, ebru sanatı ve sıfır atık gibi atölye çalışmaları da yer aldı.

Çocuklar birbirinden eğlenceli oyunlarda birbirleriyle yarışmalarının yanı sıra Çömlek sanatı atölyesinde çömlek yaptı, Ebru Sanatı atölyesinde Ebru Sanatını öğrendi, Sıfır Atık Atölyesinde ise atıkların sanata dönüştürülmesi hususunda bilgi sahibi oldular.

Birbirinden eğlenceli yarışmaların da yer aldığı festivalde öğrenciler, halat çekme yarışmaları, sek sek yarışmaları, ip atlama gibi yarışmalarla doyasıya eğlendi, Seydişehir Belediyesi Spor Kulübü Sporcularının gösterilerini de heyecanla izlediler.

Çocukları eğlendirmek, eğlenirken öğrenmelerini ve vakitlerini de daha verimli geçirmeleri amacıyla yapılan festivalin amacına ulaştığını belirten Başkan Tutal, “Sömestr tatili süresince çocuklarımız, havanın soğuk olması sebebiyle evlerinde sıkıldığını düşünerek böyle bir etkinliği düzenledik. Çocuklarımızı sosyalleştirmek için düzenlediğimiz bu festivalimizde zihin açıcı ve tarihsel oyunlarımızın yer alıyor. Bunun yanında çömlek ve ebru sanatı atölyelerimiz ve sıfır atık atölyemiz ile birlikte çocuklarımız el becerilerini geliştirip eğleniyorlar. Festivalde, çocuklarımızın ne kadar mutlu olduğunu gördük. Çocuklarımızın mutlu olması ve zamanlarını verimli geçirebilmeleri için Pazar gününe kadar devam edecek etkinliğimize herkesi davet ediyorum. Bu vesileyle çocuklarımıza bir müjde daha vermek istiyorum. Festivalimizin son 2 gününde Cumartesi ve Pazar günleri bilim tırımız da festivalimize katılarak yerini alacak. Bilim tırımızla birlikte çocuklarımız birbirinden değerli bilgiler öğrenecek ve deneyler yapacak” ifadelerini kullandı.

Festival sonunda Seydişehir Belediyesi tarafından çocuklara çeşitli ikramlar ve hediyeler verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.