Sosyal Güvenlik Kurumu kaplıca giderlerini Sosyal Güvenlik kapsamına aldı

Güncel 11.02.2022 - 14:08, Güncelleme: 11.02.2022 - 14:08
 

Sosyal Güvenlik Kurumu kaplıca giderlerini Sosyal Güvenlik kapsamına aldı

Sağlık Uygulamalar Tebliğinde yapılan yeni düzenlemeyle doktorların tedavi için termale gönderdiği hastaların kaplıca giderlerini artık kurum ödeyecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu sigortalının muayene, tedavi ve ilaç masrafları dışında birçok kişinin bilmediği kaplıca tedavilerini de karşılıyor. SGK KAPLICA TEDAVİSİNDEN YARARLANMA ŞARTLARI SGK kaplıca ödemelerini belli şartlar halinde karşılar. Kaplıca ödemelerinin karşılanabilmesi için tedavinin yapılacağı kaplıcanın Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı olması ve Sağlık Uygulama Tebliğinde yer alan şartların sağlanması gerekmektedir. SGK kaplıca tedavisini hangi durumda öder; Resmi sağlık kurumlarınca en az bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon veya tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzman hekiminin yer aldığı sağlık kurulları tarafından verilen, sağlık kurulu raporu, Sağlık kurulu raporunun düzenlendiği gün dahil 5 işgünü içinde kaplıca tesisine müracaat edilmeli, bu süre aşılırsa 6 ay içinde sevk belgesi gerekiyor. Yol giderinin ödenmesinde, tedavinin sağlanabildiği en yakın kaplıca tesisinin bulunduğu yerleşim yeri esas alınıyor. Rapordasevk formunda refakatin tıbben gerekli olduğunun belirtilmesi (18 yaşını doldurmamış çocuklar için aranmaz) ve tedavinin yapıldığı tesis tarafından refakatçi kalındığının belgelenmesi halinde refakatçinin yol giderleri ve gündelikleri karşılanıyor. Sağlık kurulu raporunun düzenlendiği tarihten itibaren 6 ay içerisinde tedaviye başlanamaması halinde yeniden sağlık kurulu raporu düzenlenmesi gerekiyor. Kaplıca tedavisine gerek görülenler, Sağlık Bakanlığı’nca işletme izni verilen kaplıca tesislerine müracaat edebiliyor. Bunun dışındakiler ödeme kapsamın dışında. SGK HANGİ GİDERLERİ KARŞILIYOR? Kaplıca tedavisine ilişkin raporun düzenlendiği tarihten itibaren 5 işgünü içerisinde kaplıcaya başvurulması halinde sigortalının; Her gün için 1 adet kaplıca-banyo ücreti SGK tarafından karşılanıyor. SGK’nın kapsama aldığı kaplıca 1 kür =21 günden fazla ise olamıyor. Bu süreden fazla kalınmış ise fazladan kalınan süre için ödeme yapılmıyor. Tedavi görülen kaplıca il sınırınız içindeyse, tedavi günlüğü yarı yarıya düşüyor. Bunun dışında aynı raporda tıbben refakatin gerekli olduğunun belirtilmesi halinde refakatçinin yol giderlerinin ve gündeliklerinin de SGK tarafından karşılanması da mümkün oluyor. Cilt hastalıklarından, romatizmaya kadar birçok hastalığın tedavisi için kullanılan termal sular, doğal yollarla şifa arayanların tek adresi. Türkiye ise termal kaynaklar bakımından Avrupa’da birinci Dünya’da ise 7. Sırada yer alır. SGK İZNİ OLAN MERKEZLERİ SEÇİN Rapor alındığı taktirde Sağlık Bakanlığı'nın işletme izni verdiği kaplıcalardan tedavi almak geekiyor. Aksi halde SGK izni olmayan kuruluşlarda yapılan tedavilerin masraflarını karşılamıyor. SGK'nın internet sitesinde yer alan listede bugün için 26'sı Afyon'da olmak üzere toplamda 311 kaplıca merkezinin Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirildiği görülüyor. Listede en çok merkez Ankara'da yer alıyor. İşletme izni verilen kaplıca tesislerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. http:www.sgk.gov.trwpswcmconnect4c090f70-a057-4daf-bc75-c6e93c6b38afliste.pdf?MOD=AJPERES    
Sağlık Uygulamalar Tebliğinde yapılan yeni düzenlemeyle doktorların tedavi için termale gönderdiği hastaların kaplıca giderlerini artık kurum ödeyecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu sigortalının muayene, tedavi ve ilaç masrafları dışında birçok kişinin bilmediği kaplıca tedavilerini de karşılıyor.

SGK KAPLICA TEDAVİSİNDEN YARARLANMA ŞARTLARI

SGK kaplıca ödemelerini belli şartlar halinde karşılar. Kaplıca ödemelerinin karşılanabilmesi için tedavinin yapılacağı kaplıcanın Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı olması ve Sağlık Uygulama Tebliğinde yer alan şartların sağlanması gerekmektedir. SGK kaplıca tedavisini hangi durumda öder; Resmi sağlık kurumlarınca en az bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon veya tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzman hekiminin yer aldığı sağlık kurulları tarafından verilen, sağlık kurulu raporu, Sağlık kurulu raporunun düzenlendiği gün dahil 5 işgünü içinde kaplıca tesisine müracaat edilmeli, bu süre aşılırsa 6 ay içinde sevk belgesi gerekiyor. Yol giderinin ödenmesinde, tedavinin sağlanabildiği en yakın kaplıca tesisinin bulunduğu yerleşim yeri esas alınıyor. Rapordasevk formunda refakatin tıbben gerekli olduğunun belirtilmesi (18 yaşını doldurmamış çocuklar için aranmaz) ve tedavinin yapıldığı tesis tarafından refakatçi kalındığının belgelenmesi halinde refakatçinin yol giderleri ve gündelikleri karşılanıyor. Sağlık kurulu raporunun düzenlendiği tarihten itibaren 6 ay içerisinde tedaviye başlanamaması halinde yeniden sağlık kurulu raporu düzenlenmesi gerekiyor. Kaplıca tedavisine gerek görülenler, Sağlık Bakanlığı’nca işletme izni verilen kaplıca tesislerine müracaat edebiliyor. Bunun dışındakiler ödeme kapsamın dışında.

SGK HANGİ GİDERLERİ KARŞILIYOR?

Kaplıca tedavisine ilişkin raporun düzenlendiği tarihten itibaren 5 işgünü içerisinde kaplıcaya başvurulması halinde sigortalının; Her gün için 1 adet kaplıca-banyo ücreti SGK tarafından karşılanıyor. SGK’nın kapsama aldığı kaplıca 1 kür =21 günden fazla ise olamıyor. Bu süreden fazla kalınmış ise fazladan kalınan süre için ödeme yapılmıyor. Tedavi görülen kaplıca il sınırınız içindeyse, tedavi günlüğü yarı yarıya düşüyor. Bunun dışında aynı raporda tıbben refakatin gerekli olduğunun belirtilmesi halinde refakatçinin yol giderlerinin ve gündeliklerinin de SGK tarafından karşılanması da mümkün oluyor.

Cilt hastalıklarından, romatizmaya kadar birçok hastalığın tedavisi için kullanılan termal sular, doğal yollarla şifa arayanların tek adresi. Türkiye ise termal kaynaklar bakımından Avrupa’da birinci Dünya’da ise 7. Sırada yer alır.

SGK İZNİ OLAN MERKEZLERİ SEÇİN

Rapor alındığı taktirde Sağlık Bakanlığı'nın işletme izni verdiği kaplıcalardan tedavi almak geekiyor. Aksi halde SGK izni olmayan kuruluşlarda yapılan tedavilerin masraflarını karşılamıyor. SGK'nın internet sitesinde yer alan listede bugün için 26'sı Afyon'da olmak üzere toplamda 311 kaplıca merkezinin Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirildiği görülüyor. Listede en çok merkez Ankara'da yer alıyor. İşletme izni verilen kaplıca tesislerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http:www.sgk.gov.trwpswcmconnect4c090f70-a057-4daf-bc75-c6e93c6b38afliste.pdf?MOD=AJPERES

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.