Oğlaklara çocuğu gibi bakıyor

Türkiye (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 14.02.2022 - 09:25, Güncelleme: 14.02.2022 - 09:55
 

Oğlaklara çocuğu gibi bakıyor

Konya’nın Seydişehir ilçesinde dört çocuklu Cura ailesi yeni doğan oğlaklarını evlerindeki sobanın yanın da tutarak hayata tutunmalarını sağlıyor.

Bir asırı aşkın süredir ata mesleği olan besiciliği Toros Dağları eteklerinde sürdüren Cura ailesinin genç bireyi 24 yaşındaki Sedat Cura “Biz Bozağmad yörüklerindeniz bizim dedemiz ve onlardan önceki nesilde küçük baş hayvancılıkla yani dağlarda keçi otlatarak hayatın idam ettirmişler. Bizimde 200 tane keçimiz var en büyüğü 15 günlük olmak üzere 150 adet oğlağımız oldu .Onların hepsi benim arkadaşım ,çocuğum gibi. Ben doğdum doğalı bu keçilerin içindeyim. Kışın bu soğuk günlerinde yeni doğan oğlakların hayata tutunmalarını sağlamak için evimizde sobamızın yanına alıyoruz. Bizim beslediğimiz keçi kıl keçi denilen farklı bir keçi türü .Yeri geliyor diğer besiciler bizden mal almaya geliyor. Toroslarda yayılan keçinin gerek lezzeti gerekse sütü farklı oluyor dedi. Yoğun Kar Nedeniyle Besihanemiz Su Aldı Cura “Aslında kışın hayvanlarımızı Antalya’nın Manavgat ilçesine götürürdük bu yıl hazırlıksız yakalandık. İçeri kışla mevkiinde ki ağılımızı da su bastı bu yüzden Pınarbaşı Mahallesine mallarımız getirdik dedi.
Konya’nın Seydişehir ilçesinde dört çocuklu Cura ailesi yeni doğan oğlaklarını evlerindeki sobanın yanın da tutarak hayata tutunmalarını sağlıyor.


Bir asırı aşkın süredir ata mesleği olan besiciliği Toros Dağları eteklerinde sürdüren Cura ailesinin genç bireyi 24 yaşındaki Sedat Cura “Biz Bozağmad yörüklerindeniz bizim dedemiz ve onlardan önceki nesilde küçük baş hayvancılıkla yani dağlarda keçi otlatarak hayatın idam ettirmişler. Bizimde 200 tane keçimiz var en büyüğü 15 günlük olmak üzere 150 adet oğlağımız oldu .Onların hepsi benim arkadaşım ,çocuğum gibi. Ben doğdum doğalı bu keçilerin içindeyim. Kışın bu soğuk günlerinde yeni doğan oğlakların hayata tutunmalarını sağlamak için evimizde sobamızın yanına alıyoruz. Bizim beslediğimiz keçi kıl keçi denilen farklı bir keçi türü .Yeri geliyor diğer besiciler bizden mal almaya geliyor. Toroslarda yayılan keçinin gerek lezzeti gerekse sütü farklı oluyor dedi.
Yoğun Kar Nedeniyle Besihanemiz Su Aldı
Cura “Aslında kışın hayvanlarımızı Antalya’nın Manavgat ilçesine götürürdük bu yıl hazırlıksız yakalandık. İçeri kışla mevkiinde ki ağılımızı da su bastı bu yüzden Pınarbaşı Mahallesine mallarımız getirdik dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.