VAKA SAYILARI PİK YAPTI

Sağlık (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 15.02.2022 - 15:02, Güncelleme: 15.02.2022 - 15:02
 

VAKA SAYILARI PİK YAPTI

Seydişehir’de son günlerde pozitif vaka sayılarında büyük artış görüldü.

Rahatsızlıkları nedeniyle test yapılan günde 200’e yakın hastanın ortalama 50 sinin testinin pozitif çıktığı, bazı günlerde ise pozitif vaka sayısının 100 e yaklaştığı bu durumunda Seydişehir’de şimdiye kadar pandemi sürecinde en fazla pozitif çıkan hasta sayısı olduğu öğrenildi. Koranvirüse yakalanan hastaların aşı olanlarının ve kronik rahatsızlığı olmayanların genellikle hastalığı hafif geçirdiğini ancak esas sorunun koronavirüs belirtileri olmasına rağmen hastanın önceden hastaneye başvurmadığı için birçok kişiye bulaştırdığı edinilen bilgiler arasında. Uzmanlar bu aşamada vücudunda kırgınlık hisseden ağrısı olan hastaların geç kalmadan hastaneye giderek testlerini yaptırmalarını hastalığın başında tedaviye başladıkları için iyileşme süreçlerinin daha çabuk olacağını ifade etti. Ayrıca kalabalığa girildiğinde hastalığı bulaştırma riski artacağından vatandaşlar duyarlı olup kalabalık ortamlara girmemeleri konusunda uyarıldı.
Seydişehir’de son günlerde pozitif vaka sayılarında büyük artış görüldü.

Rahatsızlıkları nedeniyle test yapılan günde 200’e yakın hastanın ortalama 50 sinin testinin pozitif çıktığı, bazı günlerde ise pozitif vaka sayısının 100 e yaklaştığı bu durumunda Seydişehir’de şimdiye kadar pandemi sürecinde en fazla pozitif çıkan hasta sayısı olduğu öğrenildi.

Koranvirüse yakalanan hastaların aşı olanlarının ve kronik rahatsızlığı olmayanların genellikle hastalığı hafif geçirdiğini ancak esas sorunun koronavirüs belirtileri olmasına rağmen hastanın önceden hastaneye başvurmadığı için birçok kişiye bulaştırdığı edinilen bilgiler arasında.

Uzmanlar bu aşamada vücudunda kırgınlık hisseden ağrısı olan hastaların geç kalmadan hastaneye giderek testlerini yaptırmalarını hastalığın başında tedaviye başladıkları için iyileşme süreçlerinin daha çabuk olacağını ifade etti.

Ayrıca kalabalığa girildiğinde hastalığı bulaştırma riski artacağından vatandaşlar duyarlı olup kalabalık ortamlara girmemeleri konusunda uyarıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.