SUĞLA’DA TAŞKINLARA KARŞI POMPALAR KURULMAYA BAŞLANDI

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 21.02.2022 - 13:39, Güncelleme: 21.02.2022 - 13:39
 

SUĞLA’DA TAŞKINLARA KARŞI POMPALAR KURULMAYA BAŞLANDI

İlçemizde bu kış yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle Suğla Depolaması çevresinde suyla dolan yaklaşık 3500 hektar tarım arazisini kurtarmak ve oluşan taşkınları önlemek için Saray regülatörlerinin bulunduğu alana kurulmak üzere Kayseri’den ilk seyyar pompa Seydişehir'e getirildi.

Seydişehir Sulama Birliği Başkanı Osman Güzel; 2022 yılında alınan kış yağışlarının fazla olması sebebi ile Suğla arazilerinde oluşan taşkınların önlenebilmesi amacıyla, DSİ Bölge Müdürlüğünün, DSİ Genel Müdürlüğüne yapmış olduğu talep neticesinde, Kayseri’den gelen ekip tarafından, ilk seyyar pompanın kurulmaya başlandığının müjdesini verdi. DSİ 4.Bölge Müdürlüğü konuyla ilgili açıklamayı sosyal medyadan paylaştı. Açıklamada: “Bölge Müdürlüğümüz tarafından işletmeye açılan Suğla ve Seydişehir cazibe sulamalarında, büyük bir kısmı Akkise arazileri olmak üzere Ortakaraören ve Kumluca arazilerini de içine alan, Suğla Depolaması çevresinde karların ani erimesiyle yaklaşık 3500 hektar tarım arazisine su dolmuştur. Arvana Pompa İstasyonunda 5 adet ve Suğla Drenaj Pompa İstasyonunda ise 3 adet aktif pompa çalışmasına rağmen su seviyesi istenilen seviyeye düşürülememiştir. Bu nedenle Bölge Müdürlüğümüzce yapılan çalışma sonucu ilk etapta Kayseri Bölgemizden 300 lt/sn kapasiteli dalgıç pompa temin edilerek çalışmalara başlanmıştır.” Denildi. Amaçlarının ekili arazilerin kurtarılması olduğunu söyleyen Sulama Birliği Başkanı Osman Güzel geçen hafta içerisinde DSİ Bölge Müdür Yardımcısı, Şube Müdürleri, Ahırlı Belediye Başkanı ve heyeti ile Suğla arazisinde oluşan taşkınların önlenebilmesi ve arazilerin durumları ile ilgili bir dizi incelemeler de bulundu. Ayrıca DSİ Bölge Müdürü Mehmet Ekinci ile Apa Barajı ve Suğla Depolamasının su durumları ve rezervuar su girişlerini yerinde incelendi.
İlçemizde bu kış yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle Suğla Depolaması çevresinde suyla dolan yaklaşık 3500 hektar tarım arazisini kurtarmak ve oluşan taşkınları önlemek için Saray regülatörlerinin bulunduğu alana kurulmak üzere Kayseri’den ilk seyyar pompa Seydişehir'e getirildi.

Seydişehir Sulama Birliği Başkanı Osman Güzel; 2022 yılında alınan kış yağışlarının fazla olması sebebi ile Suğla arazilerinde oluşan taşkınların önlenebilmesi amacıyla, DSİ Bölge Müdürlüğünün, DSİ Genel Müdürlüğüne yapmış olduğu talep neticesinde, Kayseri’den gelen ekip tarafından, ilk seyyar pompanın kurulmaya başlandığının müjdesini verdi.

DSİ 4.Bölge Müdürlüğü konuyla ilgili açıklamayı sosyal medyadan paylaştı. Açıklamada:

“Bölge Müdürlüğümüz tarafından işletmeye açılan Suğla ve Seydişehir cazibe sulamalarında, büyük bir kısmı Akkise arazileri olmak üzere Ortakaraören ve Kumluca arazilerini de içine alan, Suğla Depolaması çevresinde karların ani erimesiyle yaklaşık 3500 hektar tarım arazisine su dolmuştur. Arvana Pompa İstasyonunda 5 adet ve Suğla Drenaj Pompa İstasyonunda ise 3 adet aktif pompa çalışmasına rağmen su seviyesi istenilen seviyeye düşürülememiştir. Bu nedenle Bölge Müdürlüğümüzce yapılan çalışma sonucu ilk etapta Kayseri Bölgemizden 300 lt/sn kapasiteli dalgıç pompa temin edilerek çalışmalara başlanmıştır.” Denildi.

Amaçlarının ekili arazilerin kurtarılması olduğunu söyleyen Sulama Birliği Başkanı Osman Güzel geçen hafta içerisinde DSİ Bölge Müdür Yardımcısı, Şube Müdürleri, Ahırlı Belediye Başkanı ve heyeti ile Suğla arazisinde oluşan taşkınların önlenebilmesi ve arazilerin durumları ile ilgili bir dizi incelemeler de bulundu.

Ayrıca DSİ Bölge Müdürü Mehmet Ekinci ile Apa Barajı ve Suğla Depolamasının su durumları ve rezervuar su girişlerini yerinde incelendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.