Kesecik'in Simgesi Leylekler Geldi (VİDEOLU)

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 29.03.2022 - 15:23, Güncelleme: 30.03.2022 - 12:47
 

Kesecik'in Simgesi Leylekler Geldi (VİDEOLU)

Baharın müjdecisi leylekler, 40 yıldır yazları mesken tuttukları geldikleri Kesecik Mahallesine bu yılda geldiler.

Bu yıl kışın soğuk geçmesi nedeniyle Mart başında gelen leyleklerin bu yıl geç gelerek Mart sonunda geldiklerini belirten Kesecik Mahallesi eski muhtarı ve Market İşletme sahibi Hikmet Yüksel: “35-40 yıldır her yıl bahar ayının başında leylekler kasabamıza gelirler. Mart ayının başı ve ortalarında gelen leylekler bu sene soğukların uzaması nedeniyle geçtiğimiz günlerde tekrar geldiler. Gördüğünüz gibi benim evimin çatısı ve etraftaki çatılarda ve kasabanın girişindeki elektrik direklerinin tepesinde yuvalarına kavuştular.” dedi. Çok sayıda leylek yuvasının olduğunu belirten Yüksel: “Türkiye’de bazı yerler leylekler vadisi olarak bilinir. Aslında bu bölgenin de Kesecik Mahallesi Leylekler Vadisi olarak anılması gerekiyor. Yıllardır aralıksız bahar aylarının başında gelen leylekler artık mahallemizin simgesi haline geldi.”
Baharın müjdecisi leylekler, 40 yıldır yazları mesken tuttukları geldikleri Kesecik Mahallesine bu yılda geldiler.

Bu yıl kışın soğuk geçmesi nedeniyle Mart başında gelen leyleklerin bu yıl geç gelerek Mart sonunda geldiklerini belirten Kesecik Mahallesi eski muhtarı ve Market İşletme sahibi Hikmet Yüksel: “35-40 yıldır her yıl bahar ayının başında leylekler kasabamıza gelirler. Mart ayının başı ve ortalarında gelen leylekler bu sene soğukların uzaması nedeniyle geçtiğimiz günlerde tekrar geldiler. Gördüğünüz gibi benim evimin çatısı ve etraftaki çatılarda ve kasabanın girişindeki elektrik direklerinin tepesinde yuvalarına kavuştular.” dedi.

Çok sayıda leylek yuvasının olduğunu belirten Yüksel: “Türkiye’de bazı yerler leylekler vadisi olarak bilinir. Aslında bu bölgenin de Kesecik Mahallesi Leylekler Vadisi olarak anılması gerekiyor. Yıllardır aralıksız bahar aylarının başında gelen leylekler artık mahallemizin simgesi haline geldi.”

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.