BAŞKAN TUTAL, GENÇLERİN İSTEĞİNİ GERİ ÇEVİRMEDİ

Türkiye (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 11.04.2022 - 11:22, Güncelleme: 11.04.2022 - 11:22
 

BAŞKAN TUTAL, GENÇLERİN İSTEĞİNİ GERİ ÇEVİRMEDİ

Seydişehir'de bayram harçlıklarını çıkarmak ve köylerinin eski adeti olan geleneğini yaşatmak isteyen lise öğrencileri mahalle halkını sahura kaldırmak için teneke ve bidon çaldı.

Seydişehir’e bağlı Çatmakaya Mahallesinde 3 arkadaş bayram harçlıklarını çıkarabilmek için teneke ve bidon çalarak mahalle sakinleri sahura kaldırıyor. Konya’nın Seydişehir ilçesinde bidon ve teneke çalarak mahalle sakinlerini sahura kaldırıp harçlıklarını çıkarmaya karar veren lise öğrencisi 3 arkadaş, yaptıkları işin zorluğunu ve tenekelerle sesin az çıktığını Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a anlatarak yardım istedi.  Belediye Başkanı Mehmet Tutal kendisine atılan mesajı okuyunca hemen bir davul alarak Çatmakaya mahallesindeki gençlerin isteğini yerine getirdi. Davuluna kavuşan Batuhan Doğan’ın sevinci gözlerinden okunuyordu. Başkan Tutal’a davul çalan genç, kendisine ramazandan önce mesaj atmayı düşündüklerini ancak fırsat bulduklarını söyledi. Başkan Tutal da kapısının gençlere ve öğrencilere her zaman açık olduğunu kaydetti. Suğla Mesleki Tarım Lisesinde eğitim gören Batuhan Doğan, Bayram Ar, Umut Akça artık her gece Çatmakaya Mahallesi sakinlerini davulla uyandırmaya başladı. Ramazan ayının geleneklerini devam ettirmek istediklerini kaydeden Doğan, “mahalle halkımızı davullarla sahura kaldırmak eskiden beri devam eden köyümüzün bir âdetidir. Öğrenci olduğumuz için bir yandan kendi harçlığımızı çıkarmaya, diğer yandan da bu geleneğimizi devam ettirmeye çalışıyoruz. Başkanımızın gençlere olan desteği ve sevgisini her zaman biliyorduk ve biz de Başkanımıza sms göndererek istekte bulunduk. Başkanımız, attığımız mesajımıza anında cevap verip bizleri aradı. Teneke ve bidonlarla mahalle halkını sahura kaldırdığımız için bizleri tebrik etti ve davul hediye edeceğini söyledi. Başkanımız o gün davulumuzu teslim etti ve bizleri çok mutlu etti. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.  
Seydişehir'de bayram harçlıklarını çıkarmak ve köylerinin eski adeti olan geleneğini yaşatmak isteyen lise öğrencileri mahalle halkını sahura kaldırmak için teneke ve bidon çaldı.

Seydişehir’e bağlı Çatmakaya Mahallesinde 3 arkadaş bayram harçlıklarını çıkarabilmek için teneke ve bidon çalarak mahalle sakinleri sahura kaldırıyor.

Konya’nın Seydişehir ilçesinde bidon ve teneke çalarak mahalle sakinlerini sahura kaldırıp harçlıklarını çıkarmaya karar veren lise öğrencisi 3 arkadaş, yaptıkları işin zorluğunu ve tenekelerle sesin az çıktığını Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a anlatarak yardım istedi. 

Belediye Başkanı Mehmet Tutal kendisine atılan mesajı okuyunca hemen bir davul alarak Çatmakaya mahallesindeki gençlerin isteğini yerine getirdi. Davuluna kavuşan Batuhan Doğan’ın sevinci gözlerinden okunuyordu. Başkan Tutal’a davul çalan genç, kendisine ramazandan önce mesaj atmayı düşündüklerini ancak fırsat bulduklarını söyledi. Başkan Tutal da kapısının gençlere ve öğrencilere her zaman açık olduğunu kaydetti.

Suğla Mesleki Tarım Lisesinde eğitim gören Batuhan Doğan, Bayram Ar, Umut Akça artık her gece Çatmakaya Mahallesi sakinlerini davulla uyandırmaya başladı.

Ramazan ayının geleneklerini devam ettirmek istediklerini kaydeden Doğan, “mahalle halkımızı davullarla sahura kaldırmak eskiden beri devam eden köyümüzün bir âdetidir. Öğrenci olduğumuz için bir yandan kendi harçlığımızı çıkarmaya, diğer yandan da bu geleneğimizi devam ettirmeye çalışıyoruz. Başkanımızın gençlere olan desteği ve sevgisini her zaman biliyorduk ve biz de Başkanımıza sms göndererek istekte bulunduk. Başkanımız, attığımız mesajımıza anında cevap verip bizleri aradı. Teneke ve bidonlarla mahalle halkını sahura kaldırdığımız için bizleri tebrik etti ve davul hediye edeceğini söyledi. Başkanımız o gün davulumuzu teslim etti ve bizleri çok mutlu etti. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.