Roportaj- Şair Paslı İle ‘Tekne-Senit Sıyrıntısı’ (VİDEOLU)

Röportaj (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 14.04.2022 - 14:28, Güncelleme: 14.04.2022 - 14:28
 

Roportaj- Şair Paslı İle ‘Tekne-Senit Sıyrıntısı’ (VİDEOLU)

15. kitabı ‘Tekne-Senit Sıyrıntısı’ okuyucularıyla buluşturan şehrimizin şairlerinden Bahaddin Paslı ile evinde buluştuk.

82 yaşında şiir üretmeye devam eden şehrimizin en önemli değerlerinden şair Bahaddin Paslı, son kitabı ‘Tekne-Senit Sıyrıntısı’ ve önümüzdeki günlerde çıkacak ‘Seydişehir ağzı’ kitabı ile ilgili bizlere kısa bir açıklama yaptıktan sonra koyu bir sohbete koyulduk. KIZ SEVDASI SEYDİŞEHİR SEVDASINA DÖNÜŞTÜ Bahaddin amca, 13 yaşında önünde oturan bayan sınıf arkadaşına yazdığı ilk şiirinin sınıftaki herkes tarafından beğenildiğini ve o günden bugüne kadar aralıksız şiir yazmaya devam ettiğini belirterek: “O günlerin gençlik sevdası daha sonraki yıllarda Seydişehir sevdasına dönüştü. Allah’a şükür o günden beri şiir yazmayı hiç bırakmadım. Ömrüm oldukça ve sıhhatim elverdikçe de yazmaya devam edeceğim.” dedi. ÖMRÜM OLDUKÇA ŞİİR YAZMAYA DEVAM EDECEĞİM ‘Tekne-Senit Sıyrıntısı’ kitabından sonra Seydişehir ağzı kitabını çıkarmak için çalıştığını ve Seneryolar2 kitabının da hazırlıklarının devam ettiğini söyleyen şair Paslı: “Son 4 yıl içerisinde 9 kitap çıkardım. Kendi imkanlarımla hepsini 1000 adet bastırıyorum. Nefis diyor ki nasıl olsa hediye ediyorsun 500 çıkar yeter diyor ama ben nefsime karşı durarak 1000 çıkaracam diyorum. Allah’ın yardımıyla bugün 15. kitabımı da çıkardım. Adını da bizim Seydişehir’de sonuncu çocuğa tekne seniti sıyrıntısı derler. Bu kitabımda da yenileriyle beraber geçmiş çalışmalarıma da yer verdiğim için adını ‘Tekne-Senit Sıyrıntısı’ koydum.” İSMİMİN VERİLMESİ İSABETLİ BİR KARAR OLMUŞ Kültür evine isminin verilmesinden onurlandığını da belirten şair Paslı: “İsmimin verildiğinden haberim yok. Oğlum İstanbul’dan aradı. ‘Baba hayırlı olsun’ dedi. Hayır mı deyince senin adına kültür evi açılıyormuş tabelası asılmış dedi. Bende ondan öğrendim. Açıkçası isabetli bir karar olmuş. Bu tür düşünceler güzel bir düşünce. Diğer sanatçı arkadaşlarım içinde buna benzer şeyler düşünülür. Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür etmek isterim.”
15. kitabı ‘Tekne-Senit Sıyrıntısı’ okuyucularıyla buluşturan şehrimizin şairlerinden Bahaddin Paslı ile evinde buluştuk.

82 yaşında şiir üretmeye devam eden şehrimizin en önemli değerlerinden şair Bahaddin Paslı, son kitabı ‘Tekne-Senit Sıyrıntısı’ ve önümüzdeki günlerde çıkacak ‘Seydişehir ağzı’ kitabı ile ilgili bizlere kısa bir açıklama yaptıktan sonra koyu bir sohbete koyulduk.

KIZ SEVDASI SEYDİŞEHİR SEVDASINA DÖNÜŞTÜ

Bahaddin amca, 13 yaşında önünde oturan bayan sınıf arkadaşına yazdığı ilk şiirinin sınıftaki herkes tarafından beğenildiğini ve o günden bugüne kadar aralıksız şiir yazmaya devam ettiğini belirterek: “O günlerin gençlik sevdası daha sonraki yıllarda Seydişehir sevdasına dönüştü. Allah’a şükür o günden beri şiir yazmayı hiç bırakmadım. Ömrüm oldukça ve sıhhatim elverdikçe de yazmaya devam edeceğim.” dedi.

ÖMRÜM OLDUKÇA ŞİİR YAZMAYA DEVAM EDECEĞİM

‘Tekne-Senit Sıyrıntısı’ kitabından sonra Seydişehir ağzı kitabını çıkarmak için çalıştığını ve Seneryolar2 kitabının da hazırlıklarının devam ettiğini söyleyen şair Paslı: “Son 4 yıl içerisinde 9 kitap çıkardım. Kendi imkanlarımla hepsini 1000 adet bastırıyorum. Nefis diyor ki nasıl olsa hediye ediyorsun 500 çıkar yeter diyor ama ben nefsime karşı durarak 1000 çıkaracam diyorum. Allah’ın yardımıyla bugün 15. kitabımı da çıkardım. Adını da bizim Seydişehir’de sonuncu çocuğa tekne seniti sıyrıntısı derler. Bu kitabımda da yenileriyle beraber geçmiş çalışmalarıma da yer verdiğim için adını ‘Tekne-Senit Sıyrıntısı’ koydum.”

İSMİMİN VERİLMESİ İSABETLİ BİR KARAR OLMUŞ

Kültür evine isminin verilmesinden onurlandığını da belirten şair Paslı: “İsmimin verildiğinden haberim yok. Oğlum İstanbul’dan aradı. ‘Baba hayırlı olsun’ dedi. Hayır mı deyince senin adına kültür evi açılıyormuş tabelası asılmış dedi. Bende ondan öğrendim. Açıkçası isabetli bir karar olmuş. Bu tür düşünceler güzel bir düşünce. Diğer sanatçı arkadaşlarım içinde buna benzer şeyler düşünülür. Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür etmek isterim.”

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.