Yaban keçisi çiftçi tarafından kurtarıldı

Türkiye (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 16.07.2022 - 14:38, Güncelleme: 16.07.2022 - 23:33
 

Yaban keçisi çiftçi tarafından kurtarıldı

Konya'nın Seydişehir ilçesinde araziden geçen yaban keçisi sulama kanalına düştü.

  Konya'nın Seydişehir ilçesi Çatmakaya mahallesinde araziden geçen yaban keçisi sulama kanalına düştü. Bir çiftçi tarafından boğulmaktan son anda kurtarılan yavru yaban keçisi, Milli Parklar görevlilerine teslim edildi. Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde  Seydişehir ilçesine bağlı Çatmakaya Mahallesi'nde bir çiftçi arazisinde çalışırken sulama kanalına bir yaban  keçisinin düştüğünü ve annesinin de kanal kenarında yavrusunun başında beklediğini gördü. Yavru keçinin annesi çiftçiyi gördüğü esnada  korkarak bulunduğu yerden ayrıldı.  Daha sonra Çatmakaya muhtarlığı aracılığıyla Beyşehir Milli Parklar Şefliği'ne haber verildi. Beyşehir Milli Parklar Şefliği ekipleri, yerleşim merkezine giderek yavru yaban keçisini teslim alırken, yapılan kontrolde yavru keçinin sağlık durumunun iyi olduğunu belirledi. Görevliler, yavru yaban keçisinin annesine kavuşturmak amacıyla dağlık alanda yaban keçilerinin olduğu alana salarak bir süre takip ederek, duyarlı vatandaşa ise teşekkür etti.
Konya'nın Seydişehir ilçesinde araziden geçen yaban keçisi sulama kanalına düştü.

 

Konya'nın Seydişehir ilçesi Çatmakaya mahallesinde araziden geçen yaban keçisi sulama kanalına düştü.

Bir çiftçi tarafından boğulmaktan son anda kurtarılan yavru yaban keçisi, Milli Parklar görevlilerine teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde   Seydişehir ilçesine bağlı Çatmakaya Mahallesi'nde bir çiftçi arazisinde çalışırken sulama kanalına bir yaban  keçisinin düştüğünü ve annesinin de kanal kenarında yavrusunun başında beklediğini gördü. Yavru keçinin annesi çiftçiyi gördüğü esnada  korkarak bulunduğu yerden ayrıldı.

 Daha sonra Çatmakaya muhtarlığı aracılığıyla Beyşehir Milli Parklar Şefliği'ne haber verildi. Beyşehir Milli Parklar Şefliği ekipleri, yerleşim merkezine giderek yavru yaban keçisini teslim alırken, yapılan kontrolde yavru keçinin sağlık durumunun iyi olduğunu belirledi. Görevliler, yavru yaban keçisinin annesine kavuşturmak amacıyla dağlık alanda yaban keçilerinin olduğu alana salarak bir süre takip ederek, duyarlı vatandaşa ise teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.