OSMAN BEY'E VERDİĞİM MÜHLET DOLDU

Röportaj (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 18.07.2022 - 11:20, Güncelleme: 18.07.2022 - 11:20
 

OSMAN BEY'E VERDİĞİM MÜHLET DOLDU

Ali Saylam Köşe Yazısı

Seydişehir'deki devlet kurumları binalarının fiziki yapıları Kütüphane ve Öğretmenevi hariç yenisi yapılarak ya da yenilenerek modernleştirildi. Fen Lisesi arkasındaki yeni öğretmenevi önümüzdeki günlerde tadilatı bitirilerek faaliyete geçirilecek. Kütüphane ise; hayrına Osman Bakırcı tarafından 2017 yılında protokol imzalanarak 2018 de bitirilmesi planlanmasına rağmen şehir merkezinde " göz körüsü gibi" kalan, kendisinin önümüzdeki aylarda başlayıp en geç bir sene içerisinde bitireceğini söz vermesine rağmen yarım kalan inşaata bir türlü başlayamadı. Bir ay önce kendisini telefonla arayıp "Abi, kamuoyu kütüphanenin biran evvel bitmesini istiyor. Eğer yapamayacaksan devretsen iyi olur" dedim. Kendisi de: "15 gün içerisinde başlayacağım" demişti. O verilen mühlette bitti!... Öğrendim ki; Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Seydişehir Belediyesi'nin kütüphane inşaatının devredilmesi teklifine kendisi "Bırakırsam şimdiye kadar harcadığım paraları geri isterim" demiş. Osman Bakırcı'ya biz basın olarak, Kültür Bakanlığı, Belediye bu işin biran evvel bitmesi için her türlü yardım yapıldı ve süre konusunda her türlü tolerans gösterildi. İlçemizdeki Kavak Termali yatırımına önemli bir para harcayarak inşaatını yarıya kadar getirmesi ve kütüphane inşaatında da kabasının bitirilmesi nedeniyle bende köşe yazılarımda kendisinden de bilgi alarak yanında olmaya çalıştım. Ama anladım ki ne Kavak Termali bitecek ne de Kütüphaneyi tamamlayabilecek! Çünkü hal ve hareketleri ile söyledikleri birbirini tutmuyor. İş durumunu tam bilmiyorum "Zor oyunu bozar" derler, işleri iyi gitmediğinden kütüphaneyi bitirememiş olabilir. Ama 2018 de bitmesi gereken bir inşaatı 4 yıl geçmesine rağmen bitirememişse bu hayır işinden vazgeçmesi en hayırlısı olur. Açıkçası vazgeçme şartı olarak şuana kadar harcadığı parayı istemesini bende yadırgadım. Osman Bey'in bu saatten sonra yapacağı tek şey inşaatı Bakanlığa yada Belediyeye şartsız devrederek kütüphanenin biran evvel bitmesini sağlaması en iyi hayır olacak!...
Ali Saylam Köşe Yazısı

Seydişehir'deki devlet kurumları binalarının fiziki yapıları Kütüphane ve

Öğretmenevi hariç yenisi yapılarak ya da yenilenerek modernleştirildi.

Fen Lisesi arkasındaki yeni öğretmenevi önümüzdeki günlerde tadilatı bitirilerek faaliyete

geçirilecek.

Kütüphane ise; hayrına Osman Bakırcı tarafından 2017 yılında protokol imzalanarak 2018 de bitirilmesi planlanmasına rağmen şehir merkezinde " göz körüsü gibi" kalan, kendisinin önümüzdeki aylarda başlayıp en geç bir sene içerisinde bitireceğini söz vermesine rağmen yarım kalan inşaata bir türlü başlayamadı.

Bir ay önce kendisini telefonla arayıp "Abi, kamuoyu kütüphanenin biran evvel bitmesini istiyor. Eğer yapamayacaksan devretsen iyi olur" dedim. Kendisi de: "15 gün içerisinde başlayacağım" demişti.

O verilen mühlette bitti!...

Öğrendim ki; Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Seydişehir Belediyesi'nin kütüphane inşaatının devredilmesi teklifine kendisi "Bırakırsam şimdiye kadar harcadığım paraları geri isterim" demiş.

Osman Bakırcı'ya biz basın olarak, Kültür Bakanlığı, Belediye bu işin biran evvel bitmesi için her türlü yardım yapıldı ve süre konusunda her türlü tolerans gösterildi.

İlçemizdeki Kavak Termali yatırımına önemli bir para harcayarak inşaatını yarıya kadar getirmesi ve kütüphane inşaatında da kabasının bitirilmesi nedeniyle bende köşe yazılarımda kendisinden de bilgi alarak yanında olmaya çalıştım.

Ama anladım ki ne Kavak Termali bitecek ne de Kütüphaneyi tamamlayabilecek!

Çünkü hal ve hareketleri ile söyledikleri birbirini tutmuyor.

İş durumunu tam bilmiyorum "Zor oyunu bozar" derler, işleri iyi gitmediğinden kütüphaneyi bitirememiş olabilir.

Ama 2018 de bitmesi gereken bir inşaatı 4 yıl geçmesine rağmen bitirememişse bu hayır işinden vazgeçmesi en hayırlısı olur.

Açıkçası vazgeçme şartı olarak şuana kadar harcadığı parayı istemesini bende yadırgadım.

Osman Bey'in bu saatten sonra yapacağı tek şey inşaatı Bakanlığa yada Belediyeye şartsız devrederek kütüphanenin biran evvel bitmesini sağlaması en iyi hayır olacak!...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.