OSB İKİ AY SONRA DOĞALGAZI KULLANACAK (videolu)

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 20.07.2022 - 14:36, Güncelleme: 20.07.2022 - 14:51
 

OSB İKİ AY SONRA DOĞALGAZI KULLANACAK (videolu)

Seydişehir Organize Sanayisine doğalgaz inşaatının temeli törenle atıldı. İki ay sonra OSB’nin doğalgazı kullanacağı bildirildi.

Organize Sanayi doğalgaz inşaat temel atma törenine Konya Milletvekillerinin yanı sıra Konya Valisi Vahdettin Özkan da katıldı. Açılış konuşmasında Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal konuşmasında uzun süredir OSB’ye doğalgazın gelmesi için çaba harcadıklarını, Cengiz ailesinin kar gözetmeksizin bir nevi hayır mukabilinde bu işi üstlendiklerini ve Konya Milletvekilimiz TBMM Enerji komisyon Başkanı Ziya Altunyaldız’ın BOTAŞ’dan izin alınması konusunda büyük yardımları olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Milletvekili Ziya Altunyaldız ise açılıştan önce sanayide bulunan fabrikaları gezdiğini, üretimlerinin yarısının ihracat ağırlıklı olduğunu söyleyerek: “1971 de temeli atılan ETİ Alüminyum Tesisleri Seydişehir’in ve bölgenin sanayileşmesinde lokomotif görevi gördü. Artık Türkiye Organize Sanayi marifetiyle gelişmekte. Gerek Türkiye’nin önde gelen tesislerinden Eti Alüminyum A.Ş. gerekse OSB de bulunan fabrikalar eskisi gibi Seydişehir’in sanayileşmede önde ilçelerin arasında yerini alıyor. Hükümetimiz de kurulduğundan bu yana üretime ağırlık vermekte. Son yıllarda ise üretim ile ilgili politikalarını yoğunlaştırdı. Bizde Enerji Komisyonu olarak ilçedeki OSB’nin teşvik bölgesine alınması için gerekli düzenlemeler yaptık. Bu konuda Seydişehir OSB’yi dahil olmasını istiyoruz. Bundan böyle Seydişehir OSB doğalgazın gelmesiyle ilçenin ve ülkenin üretimine  büyük katkı sağlayacak.” Dedi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ise; OSB’ye doğalgazın gelmesiyle önemli bir eksikliğin giderildiğini söyledi. Emeği geçenlere teşekkür ederek: “Belediye Başkanımız OSB’ye aşırı bir talebin olduğunu söylemesi bizi sevindirdi. İkinci etapta OSB’nin sorununun giderilmesi için yardımlarımızı esirgemeyeceğiz.” Dedi. Konya Valisi Vahdettin Özkan ise, Cengiz Holding’in önemli bir kuruluş olduğunu Seydişehir’e de OSB’ye de doğalgaza kavuşma noktasında göstermiş olduğu fedakarlığı takdir ettiğini söyleyerek: “Sayın Milletvekillerimiz parlamentoda Konya’mızın ve ilçelerimizin üretimin artması için büyük çaba harcıyorlar. Bu açılışta da kendileri buradalar. Bu çalışmalarından Sayın Milletvekillerimize de teşekkür ederim.” Dedi. Daha sonra doğalgaz temel atma töreni kurdele kesimi ile program sona erdi.
Seydişehir Organize Sanayisine doğalgaz inşaatının temeli törenle atıldı. İki ay sonra OSB’nin doğalgazı kullanacağı bildirildi.

Organize Sanayi doğalgaz inşaat temel atma törenine Konya Milletvekillerinin yanı sıra Konya Valisi Vahdettin Özkan da katıldı.

Açılış konuşmasında Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal konuşmasında uzun süredir OSB’ye doğalgazın gelmesi için çaba harcadıklarını, Cengiz ailesinin kar gözetmeksizin bir nevi hayır mukabilinde bu işi üstlendiklerini ve Konya Milletvekilimiz TBMM Enerji komisyon Başkanı Ziya Altunyaldız’ın BOTAŞ’dan izin alınması konusunda büyük yardımları olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Milletvekili Ziya Altunyaldız ise açılıştan önce sanayide bulunan fabrikaları gezdiğini, üretimlerinin yarısının ihracat ağırlıklı olduğunu söyleyerek: “1971 de temeli atılan ETİ Alüminyum Tesisleri Seydişehir’in ve bölgenin sanayileşmesinde lokomotif görevi gördü. Artık Türkiye Organize Sanayi marifetiyle gelişmekte. Gerek Türkiye’nin önde gelen tesislerinden Eti Alüminyum A.Ş. gerekse OSB de bulunan fabrikalar eskisi gibi Seydişehir’in sanayileşmede önde ilçelerin arasında yerini alıyor. Hükümetimiz de kurulduğundan bu yana üretime ağırlık vermekte. Son yıllarda ise üretim ile ilgili politikalarını yoğunlaştırdı. Bizde Enerji Komisyonu olarak ilçedeki OSB’nin teşvik bölgesine alınması için gerekli düzenlemeler yaptık. Bu konuda Seydişehir OSB’yi dahil olmasını istiyoruz. Bundan böyle Seydişehir OSB doğalgazın gelmesiyle ilçenin ve ülkenin üretimine  büyük katkı sağlayacak.” Dedi.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ise; OSB’ye doğalgazın gelmesiyle önemli bir eksikliğin giderildiğini söyledi. Emeği geçenlere teşekkür ederek: “Belediye Başkanımız OSB’ye aşırı bir talebin olduğunu söylemesi bizi sevindirdi. İkinci etapta OSB’nin sorununun giderilmesi için yardımlarımızı esirgemeyeceğiz.” Dedi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise, Cengiz Holding’in önemli bir kuruluş olduğunu Seydişehir’e de OSB’ye de doğalgaza kavuşma noktasında göstermiş olduğu fedakarlığı takdir ettiğini söyleyerek: “Sayın Milletvekillerimiz parlamentoda Konya’mızın ve ilçelerimizin üretimin artması için büyük çaba harcıyorlar. Bu açılışta da kendileri buradalar. Bu çalışmalarından Sayın Milletvekillerimize de teşekkür ederim.” Dedi.

Daha sonra doğalgaz temel atma töreni kurdele kesimi ile program sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.