SEYDİŞEHİR’DE ÇİLEKÇİLİK YAYGINLAŞIYOR (Videolu)

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 09.11.2022 - 12:00, Güncelleme: 09.11.2022 - 12:00
 

SEYDİŞEHİR’DE ÇİLEKÇİLİK YAYGINLAŞIYOR (Videolu)

2000 li yıllarda ilk kez Yaylacık’ta başlayan çilek üretimi Seydişehir’in bütün mahallelerinde üretilmeye başlandı.

Aroması ve kalitesiyle Türkiye ve Dünya pazarlarında yerini alan Seydişehir çileği artık kendi yetiştirdikleri fidelerden de üretilmeye başlandı. Gölyüzü mahallesinde fideden çilek üretmenin öncülüğünü yapan Durmuş Yılmaz “Seydişehir’de yaygın olan çilek yetiştiriciliğine Gölyüzü Mahallesi yabancı. Hüyük’te öğrendiğim çilek yetiştirme yöntemiyle, oradan getirdiğim bu çilekleri şimdi 2000 metrekarelik alanda 4 dönümlük çilek aşılayacağız. 5 senedir Gökçehüyük, Taşağıl Mahallesinde fidan poşetleriyle yaptığım çilek yetiştiriciliğini ilk kez Gölyüzü Mahallesinde 15 tarım işçisiyle birlikte deneyeceğiz. İnşallah önümüzdeki sezon bu fideden ektiğimiz çileklerin ürününü alacağız. Diktiğimiz bu fideler 5 yıl dayanıyor. Yaptığımız bu çalışmalarda Gölyüzü köyüne de örnek olacağını düşünüyorum” dedi.  
2000 li yıllarda ilk kez Yaylacık’ta başlayan çilek üretimi Seydişehir’in bütün mahallelerinde üretilmeye başlandı.

Aroması ve kalitesiyle Türkiye ve Dünya pazarlarında yerini alan Seydişehir çileği artık kendi yetiştirdikleri fidelerden de üretilmeye başlandı.

Gölyüzü mahallesinde fideden çilek üretmenin öncülüğünü yapan Durmuş Yılmaz “Seydişehir’de yaygın olan çilek yetiştiriciliğine Gölyüzü Mahallesi yabancı. Hüyük’te öğrendiğim çilek yetiştirme yöntemiyle, oradan getirdiğim bu çilekleri şimdi 2000 metrekarelik alanda 4 dönümlük çilek aşılayacağız. 5 senedir Gökçehüyük, Taşağıl Mahallesinde fidan poşetleriyle yaptığım çilek yetiştiriciliğini ilk kez Gölyüzü Mahallesinde 15 tarım işçisiyle birlikte deneyeceğiz. İnşallah önümüzdeki sezon bu fideden ektiğimiz çileklerin ürününü alacağız. Diktiğimiz bu fideler 5 yıl dayanıyor. Yaptığımız bu çalışmalarda Gölyüzü köyüne de örnek olacağını düşünüyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.