Dünya Kupası Sahibi Belli oldu

Spor (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 18.12.2022 - 21:03, Güncelleme: 18.12.2022 - 22:26
 

Dünya Kupası Sahibi Belli oldu

2022 Katar Dünya Kupası finali'nde Arjantin ile Fransa karşı karşıya geldi.

Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nın finalinde bugün Arjantin ile Fransa mücadele etti. Turnuvanın en büyük stadı Lusail'de oynanacak ve saat 18.00'de başlayan mücadeleyi, Polonyalı hakem Szymon Marciniak yöneti. Penaltılarda Arjantinnin şampiyon olduğu maç ta ilk 11 ler şöyle sıralanıyor. İlk 11'ler Arjantin: Martinez, Molina, Romero, Otamendi, Acuna, De Paul, Enzo Fernandez, Mac Allister, Di Maria, Messi, Julian Alvarez Fransa: Lloris, Kounde, Varane, Upamecano, Hernandez, Tchouameni, Rabiot, O. Dembele, Griezmann, Mbappe, Giroud   ARJANTİN-FRANSA MAÇI Arjantin-Fransa Dünya Kupası final maçı 18 Aralık saat 18:00'de başladı. Lusail Stadyumu'nda oynanan final mücadelesi TRT 1 ve TRT4K ekranlarından naklen ve şifresiz olarak yayımlandı. Normal sürede 2-2 berabere kalan Arjantin - Fransa, uzatmalarda da 3-3 beraberliğe ulaşında maç penaltılara kaldı. Penaltılarda ise Arjantin final maçını kazanarak 2022 şampiyonu oldu. ARJANTİN FİNALE NASIL YÜKSELDİ? 2022 FIFA Katar Dünya Kupası'nda C grubunda Polonya, Suudi Arabistan ve Meksika ile mücadele eden Arjantin ilk maçında Suudi Arabistan karşısında 2-1'lik skorla şok bir mağlubiyet alırken Polonya ve Meksika'yı 2-0'lık skorla geçen Tangocular son 16'ya yükselme başarısı gösterdi. Son 16 turunda Avustralya'yı 2-1'le geçen Arjantin, çeyrek finalde Hollanda'yı penaltı atışları sonunda 4-3 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde ise Hırvatistan'ı 3-0'la geçen Tangocular adını finale yazdırdı.
2022 Katar Dünya Kupası finali'nde Arjantin ile Fransa karşı karşıya geldi.

Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nın finalinde bugün Arjantin ile Fransa mücadele etti.

Turnuvanın en büyük stadı Lusail'de oynanacak ve saat 18.00'de başlayan mücadeleyi, Polonyalı hakem Szymon Marciniak yöneti.

Penaltılarda Arjantinnin şampiyon olduğu maç ta ilk 11 ler şöyle sıralanıyor.



İlk 11'ler

Arjantin: Martinez, Molina, Romero, Otamendi, Acuna, De Paul, Enzo Fernandez, Mac Allister, Di Maria, Messi, Julian Alvarez

Fransa: Lloris, Kounde, Varane, Upamecano, Hernandez, Tchouameni, Rabiot, O. Dembele, Griezmann, Mbappe, Giroud

 

ARJANTİN-FRANSA MAÇI

Arjantin-Fransa Dünya Kupası final maçı 18 Aralık saat 18:00'de başladı. Lusail Stadyumu'nda oynanan final mücadelesi TRT 1 ve TRT4K ekranlarından naklen ve şifresiz olarak yayımlandı.

Normal sürede 2-2 berabere kalan Arjantin - Fransa, uzatmalarda da 3-3 beraberliğe ulaşında maç penaltılara kaldı. Penaltılarda ise Arjantin final maçını kazanarak 2022 şampiyonu oldu.

ARJANTİN FİNALE NASIL YÜKSELDİ?

2022 FIFA Katar Dünya Kupası'nda C grubunda Polonya, Suudi Arabistan ve Meksika ile mücadele eden Arjantin ilk maçında Suudi Arabistan karşısında 2-1'lik skorla şok bir mağlubiyet alırken Polonya ve Meksika'yı 2-0'lık skorla geçen Tangocular son 16'ya yükselme başarısı gösterdi. Son 16 turunda Avustralya'yı 2-1'le geçen Arjantin, çeyrek finalde Hollanda'yı penaltı atışları sonunda 4-3 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde ise Hırvatistan'ı 3-0'la geçen Tangocular adını finale yazdırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.