İncesu Mahallesine Köy Yaşam Merkezi ve Doğa Okulu açıldı.

Türkiye (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 12.01.2023 - 13:02, Güncelleme: 12.01.2023 - 13:34
 

İncesu Mahallesine Köy Yaşam Merkezi ve Doğa Okulu açıldı.

Seydişehir İncesu Mahallesine Şehit Ahmet Erol Köy Yaşam Merkezi ve Doğa Okulu açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde yürütülen Köy Yaşam Merkezleri projesi kapsamında Konya genelinde atıl durumdaki 42 köy okulu içerisindeki Şehit Ahmet Erol okulu, Yaşam Merkezi ve Doğa okulu oldu. Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar'ın ziyaret ettiği okulda; Merkez okuldan gelen öğrenciler Şehit Ahmet Erol Yaşam Merkezinde hem farklı alanlarda sunulan eğitim imkanında faydalanacak hemde köy hayatını yakından tanıma fırsatı yakalamış olacak. Ayrıca köyde yaşayan kadınlar burayı halk eğitim merkezi olarak kullanarak birçok sosyal ve kültürel imkandan faydalanmış olacaklar.  Her yaş grubundaki insanın nitelikli şekilde eğitim alması amaçlanarak açılan Yaşam Merkezi ve Doğa Okulu bünyelerinde; yetişkinlere yönelik okuma yazma kursları, atölyeler ve meslek edindirme kursları bulunduğu öğrenildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, merkezlerin öğrencilere, velilere ve merkezin bulunduğu mahallenin sakinlerine yönelik eğitim hizmeti verdiği belirtildi. Konya’da aktif şekilde hizmet veren 42 köy yaşam merkezinin olduğu öğrenilirken Seydişehir’de İncesu Mahallesine böyle bir merkezin yapılması mahalle halkını mutlu etti.  
Seydişehir İncesu Mahallesine Şehit Ahmet Erol Köy Yaşam Merkezi ve Doğa Okulu açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde yürütülen Köy Yaşam Merkezleri projesi kapsamında Konya genelinde atıl durumdaki 42 köy okulu içerisindeki Şehit Ahmet Erol okulu, Yaşam Merkezi ve Doğa okulu oldu.

Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar'ın ziyaret ettiği okulda; Merkez okuldan gelen öğrenciler Şehit Ahmet Erol Yaşam Merkezinde hem farklı alanlarda sunulan eğitim imkanında faydalanacak hemde köy hayatını yakından tanıma fırsatı yakalamış olacak.

Ayrıca köyde yaşayan kadınlar burayı halk eğitim merkezi olarak kullanarak birçok sosyal ve kültürel imkandan faydalanmış olacaklar. 

Her yaş grubundaki insanın nitelikli şekilde eğitim alması amaçlanarak açılan Yaşam Merkezi ve Doğa Okulu bünyelerinde; yetişkinlere yönelik okuma yazma kursları, atölyeler ve meslek edindirme kursları bulunduğu öğrenildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, merkezlerin öğrencilere, velilere ve merkezin bulunduğu mahallenin sakinlerine yönelik eğitim hizmeti verdiği belirtildi.

Konya’da aktif şekilde hizmet veren 42 köy yaşam merkezinin olduğu öğrenilirken Seydişehir’de İncesu Mahallesine böyle bir merkezin yapılması mahalle halkını mutlu etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.