Engel tanımayan eğitim aşkı

Güncel 03.04.2023 - 08:43, Güncelleme: 03.04.2023 - 14:43
 

Engel tanımayan eğitim aşkı

Seydişehir ilçesinde yaşayan doğuştan fiziksel engelli Muhammet Yalman (13), okula gidemese de okul onun ayağına geliyor.

6 yıldır 40 kilometre yol gelip Muhammet’e ders veren ücretli öğretmen Muhammed Batı (34) öğrencisi ile arasında ağabey kardeş bağı kurdu. Geldiği uzun yolun bir öneminin olmadığını belirten Batı, “Muhammet çok zeki bir çocuk. Onunla hem derslerimizi yapıp hem de eğleniyoruz. İnanıyorum ki hayatta çok başarılı olacak” dedi. Muhammet ise, “Kısa hayatımın büyük bölümü hastanelerde, ameliyatlarda geçti. Ben de büyüyünce doktor olup insanlara şifa olmak istiyorum” ifadelerini kullandı. Seydişehir ilçesine bağlı küçük bir yer olan Saraycık Mahallesinde yaşayan Şit (57) ve Zeynep Yalman (57) çiftinin en küçük çocukları Muhammet, doğuştan fiziksel engelli olarak dünyaya geldi. Defalarca hastanelerde tedavi gören Muhammet bu süre içerisinde yaklaşık 10 ameliyat geçirdi. Yüzde 98 oranında engelli olan Muhammet, bu nedenle okula gidemese de okul onun ayağına geliyor. 'HEM ÖĞRETMENİ HEM AĞABEYİ' Küçük Muhammed'in hayatı öğretmen Muhammed Batı ile tanışmasıyla değişti. İlkokul birinci sınıftan beri dersleri Batı ile birlikte yapan bugün ise 6'ncı sınıfa giden Muhammet, derslerindeki başarısıyla da öğretmeninin yüzünü güldürüyor. Haftanın 4 günü ilçe merkezinden yaklaşık 40 kilometre yol gelip Muhammet'e ders veren Muhammed Batı, bunun kendisini hiç yormadığını söyledi. Batı, "Muhammet ile 6 yıldır birlikteyiz. Artık ağabey kardeş gibi olduk. Birbirimize hediyeler alıyor, oyunlar oynuyoruz. O çok zeki bir çocuk. Yaşıtlarına göre her şeyi çok çabuk kavrayıp, öğreniyor. Ben buraya gelirken çok mutlu oluyorum. Oda benimleyken mutlu oluyor. Karda, kışta, haftasonları bile gelip ders yapıyorum. Tüm bilgimi Muhammet ile paylaşıyorum. Ben inanıyorum ki çok başarılı bir insan olacak. Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz de Muhammet için elinden geleni yapıyorlar" dedi. 'DOKTOR OLMAK İSTİYORUM' Öğretmeninin geleceği güne iple çeken Muhammet ise başarılı olmak için var gücüyle mücadele ediyor. Henüz 13 yaşında olmasına rağmen yaklaşık 10 kere ameliyat geçiren Muhammet, hayata karşı hiç yılmadan mücadelesini sürdürüyor. Aldığı takdirnameleriyle de başarasından söz ettiren hedefinin ise doktor olmak olduğunu söyledi. Küçük Muhammet, "Kısacık ömrümde vaktimin çoğunu hastanelerde, ameliyathanelerde geçirdim. Bu nedenle doktor olmayı çok istiyorum. Doktor olabilirsem insanlara şifa dağıtmak, onları iyileştirmek için mücadele etmek istiyorum" ifadelerini kullandı. Öğretmen Muhammed Batı'nın küçük Muhammet'in üzerindeki bu emeği Milli Eğitim Bakını Mahmut Özer'in de dikkatini çekti. Bakan Özer imzalı teşekkür belgesi Batı'ya teslim edildi.
Seydişehir ilçesinde yaşayan doğuştan fiziksel engelli Muhammet Yalman (13), okula gidemese de okul onun ayağına geliyor.

6 yıldır 40 kilometre yol gelip Muhammet’e ders veren ücretli öğretmen Muhammed Batı (34) öğrencisi ile arasında ağabey kardeş bağı kurdu. Geldiği uzun yolun bir öneminin olmadığını belirten Batı, “Muhammet çok zeki bir çocuk. Onunla hem derslerimizi yapıp hem de eğleniyoruz. İnanıyorum ki hayatta çok başarılı olacak” dedi.

Muhammet ise, “Kısa hayatımın büyük bölümü hastanelerde, ameliyatlarda geçti. Ben de büyüyünce doktor olup insanlara şifa olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Seydişehir ilçesine bağlı küçük bir yer olan Saraycık Mahallesinde yaşayan Şit (57) ve Zeynep Yalman (57) çiftinin en küçük çocukları Muhammet, doğuştan fiziksel engelli olarak dünyaya geldi. Defalarca hastanelerde tedavi gören Muhammet bu süre içerisinde yaklaşık 10 ameliyat geçirdi. Yüzde 98 oranında engelli olan Muhammet, bu nedenle okula gidemese de okul onun ayağına geliyor.

'HEM ÖĞRETMENİ HEM AĞABEYİ'
Küçük Muhammed'in hayatı öğretmen Muhammed Batı ile tanışmasıyla değişti. İlkokul birinci sınıftan beri dersleri Batı ile birlikte yapan bugün ise 6'ncı sınıfa giden Muhammet, derslerindeki başarısıyla da öğretmeninin yüzünü güldürüyor. Haftanın 4 günü ilçe merkezinden yaklaşık 40 kilometre yol gelip Muhammet'e ders veren Muhammed Batı, bunun kendisini hiç yormadığını söyledi.

Batı, "Muhammet ile 6 yıldır birlikteyiz. Artık ağabey kardeş gibi olduk. Birbirimize hediyeler alıyor, oyunlar oynuyoruz. O çok zeki bir çocuk. Yaşıtlarına göre her şeyi çok çabuk kavrayıp, öğreniyor. Ben buraya gelirken çok mutlu oluyorum. Oda benimleyken mutlu oluyor. Karda, kışta, haftasonları bile gelip ders yapıyorum. Tüm bilgimi Muhammet ile paylaşıyorum. Ben inanıyorum ki çok başarılı bir insan olacak. Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz de Muhammet için elinden geleni yapıyorlar" dedi.

'DOKTOR OLMAK İSTİYORUM'
Öğretmeninin geleceği güne iple çeken Muhammet ise başarılı olmak için var gücüyle mücadele ediyor. Henüz 13 yaşında olmasına rağmen yaklaşık 10 kere ameliyat geçiren Muhammet, hayata karşı hiç yılmadan mücadelesini sürdürüyor. Aldığı takdirnameleriyle de başarasından söz ettiren hedefinin ise doktor olmak olduğunu söyledi. Küçük Muhammet, "Kısacık ömrümde vaktimin çoğunu hastanelerde, ameliyathanelerde geçirdim. Bu nedenle doktor olmayı çok istiyorum. Doktor olabilirsem insanlara şifa dağıtmak, onları iyileştirmek için mücadele etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Öğretmen Muhammed Batı'nın küçük Muhammet'in üzerindeki bu emeği Milli Eğitim Bakını Mahmut Özer'in de dikkatini çekti. Bakan Özer imzalı teşekkür belgesi Batı'ya teslim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.