SUĞLA TARIM MESLEK LİSESİ BUĞDAYDA VERİM BEKLİYOR

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 09.05.2023 - 15:57, Güncelleme: 09.05.2023 - 16:00
 

SUĞLA TARIM MESLEK LİSESİ BUĞDAYDA VERİM BEKLİYOR

Seydişehir Suğla Tarım Mesleki ve Anadolu Lisesi öğrencileri 72 bin metrekare alana ektikleri buğdaylar boy attı.

100 öğrencisi bulunan Seydişehir Suğla tarım meslek Lisesi bu dönem öğrencilerine uygulamalı ders kapsamında okul bahçesinde bulunan 72 bin metrekare tarım arazisine buğday ekimi gerçekleştirmişlerdi. Yağışların iyi olmasıyla ekilen buğdayda rekolte bekledikleri öğrenildi. Bunun yanı sıra Konya Büyükşehir Belediyesi fidan desteğiyle 300 adet Ahududu ve 300 adet Böğürtlen fidanını da toprakla buluşturdular. Bölgenin sayılı tarım meslek liselerinden Seydişehir Tarım Meslek Lisesi daha öncede ilklere imza atarak kedi köpek maması üretmeye başlamışlardı. Seracılık konusunda verimli çalışmalarda bulunan Tarım Meslek Lisesinde sera alanıyla birlikte diğer alanlarda da gelişmelerin her geçen gün devam edeceğini ifade ettiler.  
Seydişehir Suğla Tarım Mesleki ve Anadolu Lisesi öğrencileri 72 bin metrekare alana ektikleri buğdaylar boy attı.

100 öğrencisi bulunan Seydişehir Suğla tarım meslek Lisesi bu dönem öğrencilerine uygulamalı ders kapsamında okul bahçesinde bulunan 72 bin metrekare tarım arazisine buğday ekimi gerçekleştirmişlerdi. Yağışların iyi olmasıyla ekilen buğdayda rekolte bekledikleri öğrenildi. Bunun yanı sıra Konya Büyükşehir Belediyesi fidan desteğiyle 300 adet Ahududu ve 300 adet Böğürtlen fidanını da toprakla buluşturdular.

Bölgenin sayılı tarım meslek liselerinden Seydişehir Tarım Meslek Lisesi daha öncede ilklere imza atarak kedi köpek maması üretmeye başlamışlardı.

Seracılık konusunda verimli çalışmalarda bulunan Tarım Meslek Lisesinde sera alanıyla birlikte diğer alanlarda da gelişmelerin her geçen gün devam edeceğini ifade ettiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.