Pazar Çok Pahalı…

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 07.07.2023 - 16:51, Güncelleme: 09.07.2023 - 21:22
 

Pazar Çok Pahalı…

Sebze meyve almak için pazar ve manava giden vatandaşlar fiyatların yüksek olmasından şikayetçi.

Pazarcılar ve manavlar ise fiyat artışlarını Antalya yöresinde birinci ürün kök sökümü olduğu için, ilçemizde de havaların yağmurlu geçmesinden ve yerli ürünün gecikmesinden kaynaklandığı belirtiyorlar. Bu hafta pazarda Salatalık, domates ve patlıcanın satışının 15TL ‘den başlaması, temel gıda ürünlerinden olan soğan ve patatesin 15TL olması, meyvelerin kilosu ise 20TL’den aşağı olmaması vatandaşlara” Pazar çok pahalı dedirtti. Manavlarda ise domates, salatalık 20-25TL arasında satılıyor.” Bu hafta alışveriş için pazara giden vatandaşlarından bazıları sebze ve meyvelerdeki pahalı olması nedeniyle bazı ihtiyaçlarını almadan geri döndükleri görüldü. Mazota zam gelmesi ile fiyatların arttığı, sebze ve meyvedeki fiyat artışlarının esas sebebinin Antalya tarafında bağlarda ürün kök sökümü olduğunu belirten Pazar ve manavcılar:” Şu anda geçiş dönemi yaşıyoruz. Antalya Kumluca tarafı 1. ürünlerinin kök sökümü yapıyorlar. İlçemizde de yerli ürünlerin yağmurlardan dolayı olması gecikti. Geçen yıl bu zamanlardan 1-2 hafta önce sera yerli ürünü çıkmıştı ve bahçelerdeki ürünler çıkmaya başlamıştı. Domates, salatalık, patlıcan ve biber gibi sebzelerdeki fiyat artışının nedeni budur” dediler.          
Sebze meyve almak için pazar ve manava giden vatandaşlar fiyatların yüksek olmasından şikayetçi.

Pazarcılar ve manavlar ise fiyat artışlarını Antalya yöresinde birinci ürün kök sökümü olduğu için, ilçemizde de havaların yağmurlu geçmesinden ve yerli ürünün gecikmesinden kaynaklandığı belirtiyorlar.

Bu hafta pazarda Salatalık, domates ve patlıcanın satışının 15TL ‘den başlaması, temel gıda ürünlerinden olan soğan ve patatesin 15TL olması, meyvelerin kilosu ise 20TL’den aşağı olmaması vatandaşlara” Pazar çok pahalı dedirtti. Manavlarda ise domates, salatalık 20-25TL arasında satılıyor.” Bu hafta alışveriş için pazara giden vatandaşlarından bazıları sebze ve meyvelerdeki pahalı olması nedeniyle bazı ihtiyaçlarını almadan geri döndükleri görüldü.

Mazota zam gelmesi ile fiyatların arttığı, sebze ve meyvedeki fiyat artışlarının esas sebebinin Antalya tarafında bağlarda ürün kök sökümü olduğunu belirten Pazar ve manavcılar:”

Şu anda geçiş dönemi yaşıyoruz. Antalya Kumluca tarafı 1. ürünlerinin kök sökümü yapıyorlar. İlçemizde de yerli ürünlerin yağmurlardan dolayı olması gecikti. Geçen yıl bu zamanlardan 1-2 hafta önce sera yerli ürünü çıkmıştı ve bahçelerdeki ürünler çıkmaya başlamıştı. Domates, salatalık, patlıcan ve biber gibi sebzelerdeki fiyat artışının nedeni budur” dediler.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.