HEMŞERİMİZ SANATÇI CANAN GÖREN ANTALYA'DA "KİMLİKSİZ" SERGİSİNİ AÇTI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.12.2013 - 10:52, Güncelleme: 09.12.2013 - 10:52
 

HEMŞERİMİZ SANATÇI CANAN GÖREN ANTALYA'DA "KİMLİKSİZ" SERGİSİNİ AÇTI

Seydişehirli Sanatçı Canan Gören'in atık malzemelerin geri dönüşümünü konu alan " Kimliksiz" Sergisi Antalya Büyükşehir Belediyesi Altın Portakal 50?nci Yıl Sanat Galerisi?nde sanatseverlerle buluştu.

Canan Gören'in  Muhteşem Sergisi 'nde Yer Alan Eserler Akıllara "Bu Da Yapılabilir Mi ?" Sorusunu   Getiriyor. Seydişehirli Sanatçı Canan Gören'in  atık malzemelerin geri dönüşümünü  konu alan " Kimliksiz"  Sergisi Antalya Büyükşehir Belediyesi   Altın  Portakal 50’nci Yıl Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Canan Gören’in "Kimliksiz" isimli serginin açılışına Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürek, Seydişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Md. Orhan Özel, basın mensupları, sanatçının yakınları ile çok sayıda sanatsever katıldı.  Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat burada yaptığı konuşmada ;"Seydişehir Belediyesi tarafından oluşturduğumuz Kültür -Sanat Evi ve Seydişehir Müzesini  sanatçımızın katkılarıyla  dizayn ederek  Cumhuriyetimizin 90. yıl dönümünde   vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.Müzemiz o günden bu yana 5500 ziyaretçiye ulaştı.Ülkemizin geleceğinde sanat ve sanatçıların aktif olarak siyaset içinde ve yaşamın her alanında olması gerektiği düşüncesiyle  yaşadığımız sıkıntıların bertaraf edilebileceğine yürekten inanıyorum.Canan Gören  Hanımefendiye  sizlerin huzurunda Seydişehir Halkı adına teşekkürlerimi ve şükranlarımı  sunuyor, sanat kariyerinde başarılar dileyerek sergisinin  hayırlı uğurlu olmasını  temenni ediyorum"dedi. Adem Akyürek, Büyükşehir Belediyesi’nin halkı sanatla buluşturduğunu belirterek, “Sanat ve kültür bir şehrin gelişmesine önemli katkı sağlar. Çevreye duyarlı böyle bir serginin açılmasından çok mutluyuz"dedi. Canan Gören ise;" Zengin kültürümüzün yaşaması ve yaşatılması adına Seydişehir Belediyesi Adile Baysal-Kültür Sanat evinde  bizlere bütün olanaklarını sunan, mutlaka bu sanatın arkasında olmak istediği ve buraya kadar gelerek bize destek verdiği için Seydişehir Belediye Başkanımız Sn. Abdulkadir Çat Beyefendi'ye, bana bu sergiyi burada açma olanağı sağladıkları için Antalya Büyükşehir   Belediyesi nezdinde  Kültür ve  Sosyal İşler daire Başkanı  Adem Akyürek'e ve değerli  ekibine, arka ışığım olan eşime ve tüm sanatsever dostlarıma teşekkürlerimi sunuyorum" diyerek başladığı konuşmasında daha sonra sanatın dokunduğu her şeyi  nasıl farklılaştırdığını anlattı.Sanatçı sergiyle ilgili düşüncelerini ise şu şekilde ifade etti:" Bu sergiyle  evsel  ve organik  atıkların sanatın sihirli gücüyle  yer ve şekil değiştirme serüvenini göstermek izledim.Holus ve elek gibi Anadolu'nun bereket simgelerinin plastiğe yenilgisinin  hayır  çığlığını, kağıdın  en küçük parçalarının ve ten çoraplarının  iliz yon gibi insan elinde  nasıl çağdaş sanata yansıdığını  simgeledim" dedi. Daha sonra sanatçı  Canan Gören, davetlilere sergiyi gezdirdi. 200  eserin yer aldığı "KİMLİKSİZ" Sergisi Antalya Atatürk Kültür Parkı içinde  yer alan  Altın  Portakal 50’nci Yıl Sanat Galerisi’nde 5 Aralık 2013 –11 Ocak 2014 tarihleri arasında gezilebilecek.
Seydişehirli Sanatçı Canan Gören'in atık malzemelerin geri dönüşümünü konu alan " Kimliksiz" Sergisi Antalya Büyükşehir Belediyesi Altın Portakal 50?nci Yıl Sanat Galerisi?nde sanatseverlerle buluştu.

Canan Gören'in  Muhteşem Sergisi 'nde Yer Alan Eserler Akıllara "Bu Da Yapılabilir Mi ?" Sorusunu   Getiriyor.

Seydişehirli Sanatçı Canan Gören'in  atık malzemelerin geri dönüşümünü  konu alan " Kimliksiz"  Sergisi Antalya Büyükşehir Belediyesi   Altın  Portakal 50’nci Yıl Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.

Canan Gören’in "Kimliksiz" isimli serginin açılışına Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Adem Akyürek, Seydişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Md. Orhan Özel, basın mensupları, sanatçının yakınları ile çok sayıda sanatsever katıldı.

 Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat burada yaptığı konuşmada ;"Seydişehir Belediyesi tarafından oluşturduğumuz Kültür -Sanat Evi ve Seydişehir Müzesini  sanatçımızın katkılarıyla  dizayn ederek  Cumhuriyetimizin 90. yıl dönümünde   vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.Müzemiz o günden bu yana 5500 ziyaretçiye ulaştı.Ülkemizin geleceğinde sanat ve sanatçıların aktif olarak siyaset içinde ve yaşamın her alanında olması gerektiği düşüncesiyle  yaşadığımız sıkıntıların bertaraf edilebileceğine yürekten inanıyorum.Canan Gören  Hanımefendiye  sizlerin huzurunda Seydişehir Halkı adına teşekkürlerimi ve şükranlarımı  sunuyor, sanat kariyerinde başarılar dileyerek sergisinin  hayırlı uğurlu olmasını  temenni ediyorum"dedi.

Adem Akyürek, Büyükşehir Belediyesi’nin halkı sanatla buluşturduğunu belirterek, “Sanat ve kültür bir şehrin gelişmesine önemli katkı sağlar. Çevreye duyarlı böyle bir serginin açılmasından çok mutluyuz"dedi.

Canan Gören ise;" Zengin kültürümüzün yaşaması ve yaşatılması adına Seydişehir Belediyesi Adile Baysal-Kültür Sanat evinde  bizlere bütün olanaklarını sunan, mutlaka bu sanatın arkasında olmak istediği ve buraya kadar gelerek bize destek verdiği için Seydişehir Belediye Başkanımız Sn. Abdulkadir Çat Beyefendi'ye, bana bu sergiyi burada açma olanağı sağladıkları için Antalya Büyükşehir   Belediyesi nezdinde  Kültür ve  Sosyal İşler daire Başkanı  Adem Akyürek'e ve değerli  ekibine, arka ışığım olan eşime ve tüm sanatsever dostlarıma teşekkürlerimi sunuyorum" diyerek başladığı konuşmasında daha sonra sanatın dokunduğu her şeyi  nasıl farklılaştırdığını anlattı.Sanatçı sergiyle ilgili düşüncelerini ise şu şekilde ifade etti:" Bu sergiyle  evsel  ve organik  atıkların sanatın sihirli gücüyle  yer ve şekil değiştirme serüvenini göstermek izledim.Holus ve elek gibi Anadolu'nun bereket simgelerinin plastiğe yenilgisinin  hayır  çığlığını, kağıdın  en küçük parçalarının ve ten çoraplarının  iliz yon gibi insan elinde  nasıl çağdaş sanata yansıdığını  simgeledim" dedi.

Daha sonra sanatçı  Canan Gören, davetlilere sergiyi gezdirdi. 200  eserin yer aldığı "KİMLİKSİZ" Sergisi Antalya Atatürk Kültür Parkı içinde  yer alan  Altın  Portakal 50’nci Yıl Sanat Galerisi’nde 5 Aralık 2013 –11 Ocak 2014 tarihleri arasında gezilebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.