MHP'den 18 Mart Çanakkale şehitlerimizi anma günü basın açıklaması

Türkiye 17.03.2024 - 15:08, Güncelleme: 17.03.2024 - 15:08
 

MHP'den 18 Mart Çanakkale şehitlerimizi anma günü basın açıklaması

MHP'den 18 Mart Çanakkale şehitlerimizi anma günü basın açıklaması

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.   Vatan dediğimiz bu toprak, diyeti ağır ödenmiş bir topraktır, biz millet olarak ağır diyetler ödedik ama bir karış toprağımızdan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz.   Çanakkale; tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve yüce Türk milletinin kahraman evlatlarınca yazılan bir şanlı destandır.   Çanakkale; topla, tüfekle değil iman gücüyle kazanılan zaferin adıdır.   Çanakkale; 57. Tümenin şahadete ramak kala derede çamaşırlarını yıkayan askere: -Ne yapıyorsun, asker? Diyen komutana, -ALLAH’IN HUZURUNA KİRLİ ESVAP İLE Mİ ÇIKAYIM KOMUTANIM? Diyen tümenin iman dolu zaferidir. Çanakkale; ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum diyen aslan yürekli komutanın, komutanın emrine uyan aslan yürekli askerlerin şahadet yeminiyle kazanılmış zaferidir.   Çanakkale; 257 kiloluk top mermisini tek başına kaldıran Koca Seyit’in; bir kolunu kaybetse de diğer koluyla savaşan, bir bacağını kaybetse de diğer bacağıyla koşan koca yürekli SEYİTLERİN savaşıdır.   Düşman gemileri Çanakkale Boğazını gemilerle geçemeyeceğini anlayınca karadan saldırdılar.İngiliz, Fransız, Avustralya, Yeni Zelanda ve diğer bazı sömürge ülkelere ait askerler dört bir yandan saldırdı. Kara savaşları aylar sürdü ve 18 Mart 1915’te düşman ordusu geri çekildi. Anafartalar’da Mustafa Kemal ve binlerce yiğit düşman askerini durdurdu. Onların o asil ruhları öyle bir ruhtur ki çelik ve barut; imanın, inancın ve azmin karşısında duramamıştır.   Başta EBEDİ KOMUTAN MUSTAFA KEMAL ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu mücadeleye katılan Büyük TÜRK ORDUSUNUN KAHRAMAN MENSUPLARINI, VATANLARI UĞRUNA ŞEHİT OLAN BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZİ ÇANAKKALE ZAFERİ İLE ŞEHİTLER GÜNÜ OLARAK DA KUTLADIĞIMIZ BU ANLAMLI ZAFER GÜNÜNDE RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUM.  MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ SEYDİŞEHİR İLÇE BAŞKANI:  KADİR KOCABAŞ
MHP'den 18 Mart Çanakkale şehitlerimizi anma günü basın açıklaması

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır

Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.

  Vatan dediğimiz bu toprak, diyeti ağır ödenmiş bir topraktır, biz millet olarak ağır diyetler ödedik ama bir karış toprağımızdan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz.

  Çanakkale; tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve yüce Türk milletinin kahraman evlatlarınca yazılan bir şanlı destandır.

  Çanakkale; topla, tüfekle değil iman gücüyle kazanılan zaferin adıdır.

  Çanakkale; 57. Tümenin şahadete ramak kala derede çamaşırlarını yıkayan askere:

-Ne yapıyorsun, asker?

Diyen komutana,

-ALLAH’IN HUZURUNA KİRLİ ESVAP İLE Mİ ÇIKAYIM KOMUTANIM? Diyen tümenin iman dolu zaferidir.

Çanakkale; ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum diyen aslan yürekli komutanın, komutanın emrine uyan aslan yürekli askerlerin şahadet yeminiyle kazanılmış zaferidir.

  Çanakkale; 257 kiloluk top mermisini tek başına kaldıran Koca Seyit’in; bir kolunu kaybetse de diğer koluyla savaşan, bir bacağını kaybetse de diğer bacağıyla koşan koca yürekli SEYİTLERİN savaşıdır.

  Düşman gemileri Çanakkale Boğazını gemilerle geçemeyeceğini anlayınca karadan saldırdılar.İngiliz, Fransız, Avustralya, Yeni Zelanda ve diğer bazı sömürge ülkelere ait askerler dört bir yandan saldırdı. Kara savaşları aylar sürdü ve 18 Mart 1915’te düşman ordusu geri çekildi. Anafartalar’da Mustafa Kemal ve binlerce yiğit düşman askerini durdurdu. Onların o asil ruhları öyle bir ruhtur ki çelik ve barut; imanın, inancın ve azmin karşısında duramamıştır.

  Başta EBEDİ KOMUTAN MUSTAFA KEMAL ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu mücadeleye katılan Büyük TÜRK ORDUSUNUN KAHRAMAN MENSUPLARINI, VATANLARI UĞRUNA ŞEHİT OLAN BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZİ ÇANAKKALE ZAFERİ İLE ŞEHİTLER GÜNÜ OLARAK DA KUTLADIĞIMIZ BU ANLAMLI ZAFER GÜNÜNDE RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUM.

 MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ SEYDİŞEHİR İLÇE BAŞKANI:

 KADİR KOCABAŞ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.