BELEDİYE BAŞKANI ABDULKADİR ÇAT'IN "MEVLİD KANDİLİ" KUTLAMA MESAJI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.01.2014 - 04:48, Güncelleme: 10.01.2014 - 04:48
 

BELEDİYE BAŞKANI ABDULKADİR ÇAT'IN "MEVLİD KANDİLİ" KUTLAMA MESAJI

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat insanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük peygamber Hz. Muhammed (s.a.v)'in 571 yılında Rebiü'l evvel ayının 12. gecesi doğması nedeniyle idrak edilen Mevlid Kandili dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat insanlığın kurtuluşu  için gönderilen son ve en büyük peygamber Hz. Muhammed (s.a.v)'in 571 yılında Rebiü'l evvel ayının 12. gecesi  doğması nedeniyle  idrak edilen Mevlid Kandili dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı. Belediye Başkanı Abdulkadir Çat mesajında şu ifadelere yer verdi:"İnsanlığın hayat ufkuna aydınlık bir devir açan Hz. Muhammed'in kutlu doğumunun yıl dönümünü bir kez daha birlik beraberlik   duyguları içinde  idrak  etmenin sevinç ve mutluluğunu   yaşıyoruz.  Hz. Peygamber'i sevmek ve O'nu örnek almak demek insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı O'nun örnek ahlâkına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir. Çünkü Hz. Muhammed'in örnek hayat çizgisi, söz ve davranışlarının temsil ettiği değerler bütünü bizler için her zaman yaşanabilir ve uygulanabilir özelliktedir. Bütün insanlığın kurtarıcısı olan  Sevgili Peygamberimizin  doğum yıl dönümü olan   ve insanlığın dirilişinde, karanlığın aydınlığa çıkışında  çok önemli bir yere sahip olan  Mübarek Mevlid Kandili'ni en  güzel ve  anlamına uygun olarak değerlendirmenin manevi  hayatımız için çok büyük bir fırsat olduğu kuşkusuzdur. Mevlid Kandili, Hz Peygamber'in bizlere sunduğu bütün değerleri ve yol gösterici öğütlerini anlama,bu anlayışla yaşama ve yenilenme zamanıdır. Bu duygu ve düşüncelerle hemşerilerimizin  ve tüm İslâm Alemi'nin Mevlid  Kandili'ni tebrik eder;dualarımızın kabul olması dileği ile  sağlık, huzur, sevgi ve barışa vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim."
Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat insanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük peygamber Hz. Muhammed (s.a.v)'in 571 yılında Rebiü'l evvel ayının 12. gecesi doğması nedeniyle idrak edilen Mevlid Kandili dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat insanlığın kurtuluşu  için gönderilen son ve en büyük peygamber Hz. Muhammed (s.a.v)'in 571 yılında Rebiü'l evvel ayının 12. gecesi  doğması nedeniyle  idrak edilen Mevlid Kandili dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Belediye Başkanı Abdulkadir Çat mesajında şu ifadelere yer verdi:"İnsanlığın hayat ufkuna aydınlık bir devir açan Hz. Muhammed'in kutlu doğumunun yıl dönümünü bir kez daha birlik beraberlik   duyguları içinde  idrak  etmenin sevinç ve mutluluğunu   yaşıyoruz. 

Hz. Peygamber'i sevmek ve O'nu örnek almak demek insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı O'nun örnek ahlâkına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir. Çünkü Hz. Muhammed'in örnek hayat çizgisi, söz ve davranışlarının temsil ettiği değerler bütünü bizler için her zaman yaşanabilir ve uygulanabilir özelliktedir.

Bütün insanlığın kurtarıcısı olan  Sevgili Peygamberimizin  doğum yıl dönümü olan   ve insanlığın dirilişinde, karanlığın aydınlığa çıkışında  çok önemli bir yere sahip olan  Mübarek Mevlid Kandili'ni en  güzel ve  anlamına uygun olarak değerlendirmenin manevi  hayatımız için çok büyük bir fırsat olduğu kuşkusuzdur. Mevlid Kandili, Hz Peygamber'in bizlere sunduğu bütün değerleri ve yol gösterici öğütlerini anlama,bu anlayışla yaşama ve yenilenme zamanıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle hemşerilerimizin  ve tüm İslâm Alemi'nin Mevlid  Kandili'ni tebrik eder;dualarımızın kabul olması dileği ile  sağlık, huzur, sevgi ve barışa vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.