ESNAF SANATKÂRLAR ODASI BAŞKANINDAN ?HİJYEN EĞİTİMİ? AÇIKLAMASI

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.06.2014 - 11:54, Güncelleme: 24.06.2014 - 11:54
 

ESNAF SANATKÂRLAR ODASI BAŞKANINDAN ?HİJYEN EĞİTİMİ? AÇIKLAMASI

Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Aypar, oda olarak 1055 üyeye hijyen eğitimi verdiklerini belirterek hijyen eğitiminin Ramazan Ayından sonra da devam edeceğini söyledi.

Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Aypar, oda olarak 1055 üyeye hijyen eğitimi verdiklerini belirterek hijyen eğitiminin Ramazan Ayından sonra da devam edeceğini söyledi. Başkan Aypar yaptığı açıklamada “Bilindiği üzere Hayat Boyu Öğrenme Projesi kapsamında hijyen eğitimi yönetmeliği 5 Temmuz 2013 tarih ve 28698 sayılı resmi gazetede yürürlüğe giren, işyeri sahipleri ve çalışanlarının 5 Temmuz 2014 tarihine kadar edinmek zorunda oldukları Hijyen eğitimi sertifikaları ile alakalı konuda odamız çalışma başlatmıştı.   Eğitimlerimiz, güzellik ve saç bakım hizmeti ile her türlü gıda üretimi ve sunumu yapılan mesleklere ait hijyen eğitimini kapsamaktadır.  Bu bağlamda Seydişehir Mesleki Eğitim Müdürlüğü ile odamız tarafından yapılan protokolle öncelikle oda üyelerimize ve yanında çalışanlarına, sonrasında konu ile alakalı diğer kurum ve işletme çalışanlarına Kasım 2013 tarihinden bu güne  kadar ilgili meslek dallarına gruplar halinde odamız toplantı salonunda toplamda 1055 üye ve çalışanımıza verdiğimiz Hijyen eğitimlerinin sonuna gelmiş bulunmaktayız.   Mesleği ne olursa olsun, eğitimin insan hayatındaki yeri şüphesiz önemlidir. Çıkartılan bu yasada insan sağlığına ve ticari hayata katkı sağlayacağı için, oda olarak öncelikle üyelerimizin bu eğitimden yararlanmaları hususunda, üyelerimizin iş saatlerine uygun, gereksiz harcama yapmadan ve zaman kaybı yaşamadan belgelerini alabilmeleri adına oda yönetimi olarak odamız hizmet binasında yaklaşık 8 aydır başarıyla gerçekleştirdik. Ramazan ayı dolayısı ile ara vereceğimiz eğitimlerimize, eğitim alamayan üye ve çalışanlarımıza ramazan bayramından sonra talep olması halinde eğitimlerimize devam edeceğiz.      5 Temmuz 2014 tarihinden sonra yapılacak kontroller sırasında esnafımızın mağdur olmamaları için tamamlanan bu programa katkıları ve hizmetlerinden dolayı Seydişehir kaymakamlığı, ilçe milli eğitim müdürlüğü, ilçe mesleki eğitim müdürlüğü, gıda tarım ve hayvancılık ilçe müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyoruz.  Ayrıca Bugünlerde idrak edeceğimiz mübarek ramazan ayının tüm insanımıza, şehrimize ve esnaf ve sanatkârımıza hayırlar getirmesini temenni ederiz.” Dedi.
Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Aypar, oda olarak 1055 üyeye hijyen eğitimi verdiklerini belirterek hijyen eğitiminin Ramazan Ayından sonra da devam edeceğini söyledi.

Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Aypar, oda olarak 1055 üyeye hijyen eğitimi verdiklerini belirterek hijyen eğitiminin Ramazan Ayından sonra da devam edeceğini söyledi.

Başkan Aypar yaptığı açıklamada “Bilindiği üzere Hayat Boyu Öğrenme Projesi kapsamında hijyen eğitimi yönetmeliği 5 Temmuz 2013 tarih ve 28698 sayılı resmi gazetede yürürlüğe giren, işyeri sahipleri ve çalışanlarının 5 Temmuz 2014 tarihine kadar edinmek zorunda oldukları Hijyen eğitimi sertifikaları ile alakalı konuda odamız çalışma başlatmıştı.

  Eğitimlerimiz, güzellik ve saç bakım hizmeti ile her türlü gıda üretimi ve sunumu yapılan mesleklere ait hijyen eğitimini kapsamaktadır.

 Bu bağlamda Seydişehir Mesleki Eğitim Müdürlüğü ile odamız tarafından yapılan protokolle öncelikle oda üyelerimize ve yanında çalışanlarına, sonrasında konu ile alakalı diğer kurum ve işletme çalışanlarına Kasım 2013 tarihinden bu güne  kadar ilgili meslek dallarına gruplar halinde odamız toplantı salonunda toplamda 1055 üye ve çalışanımıza verdiğimiz Hijyen eğitimlerinin sonuna gelmiş bulunmaktayız.

  Mesleği ne olursa olsun, eğitimin insan hayatındaki yeri şüphesiz önemlidir. Çıkartılan bu yasada insan sağlığına ve ticari hayata katkı sağlayacağı için, oda olarak öncelikle üyelerimizin bu eğitimden yararlanmaları hususunda, üyelerimizin iş saatlerine uygun, gereksiz harcama yapmadan ve zaman kaybı yaşamadan belgelerini alabilmeleri adına oda yönetimi olarak odamız hizmet binasında yaklaşık 8 aydır başarıyla gerçekleştirdik.

Ramazan ayı dolayısı ile ara vereceğimiz eğitimlerimize, eğitim alamayan üye ve çalışanlarımıza ramazan bayramından sonra talep olması halinde eğitimlerimize devam edeceğiz. 

    5 Temmuz 2014 tarihinden sonra yapılacak kontroller sırasında esnafımızın mağdur olmamaları için tamamlanan bu programa katkıları ve hizmetlerinden dolayı Seydişehir kaymakamlığı, ilçe milli eğitim müdürlüğü, ilçe mesleki eğitim müdürlüğü, gıda tarım ve hayvancılık ilçe müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyoruz.

 Ayrıca Bugünlerde idrak edeceğimiz mübarek ramazan ayının tüm insanımıza, şehrimize ve esnaf ve sanatkârımıza hayırlar getirmesini temenni ederiz.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.