?SEYDİŞEHİR KÜÇÜLÜYOR, BİZ BİTİYORUZ??

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.12.2014 - 04:51, Güncelleme: 18.12.2014 - 04:51
 

?SEYDİŞEHİR KÜÇÜLÜYOR, BİZ BİTİYORUZ??

Türkiye?nin en önemli ve büyük banklarından Akbank ilçemizdeki şubesini kapatıyor.

Türkiye’nin en önemli ve büyük banklarından Akbank ilçemizdeki şubesini kapatıyor. Akbank şubesini kapatırken  Seydişehir’de yeni bir AVM şubesi daha açıldı. AVM şubelerinin sayısı 12’ye yükselirken banka şubesinin kapanacak olması çelişki aslında. Büyük şehir yasası ile köy ve kasabaları mahalle olan ilçenin  nüfusa oranlama yapılan değerlendirmede her meslekten esnaf ve sanatkarın çokluğu, alüminyumla ilgili yan sanayilerin zamanında açılmaması, Eti A.Ş.’nin özelleştirilmesinden sonra ilçeye giren sıcak paranın düşmesi esnafımızı son zamanlarda daha da sıkıntıya soktu. Esnafın ve ücretlilerin yüzde 95’e yakın bir kısmının bankalara borçlu olmasından dolayı ilçemizde dönen sıcak para miktarının azlığı tıkanmalara ve ödemeler dengesinde bozukluklara sebep oluyor. Sıcak paranın AVM’ler ve Bankalar kanalıyla her akşam merkezlerine aktarılması önemli miktarda para çıkışı ve giren paranın bu dengeyi sağlayacak miktarda olmaması özellikle küçük esnafımızı olumsuz yönde etkiliyor. Bunların yanı sıra Akbank’ın kapanması da  ilçe ekonomisi nereye gidiyor sorusunu akıllara getiriyor… Konuya dair görüştüğümüz esnaflar “Bizim işimiz bitti. Gün günden kötü geliyor, borçlanarak işlerimizi yürütmeye çalışıyoruz. Borçlarımızı farklı finans kuruluşlarından, bankalardan yada eş dostun birikiminden temin ettiğimiz borçlarla takla ettirerek kapatmaya çalışıyoruz ancak gittikçe büyüyor. Seydişehir küçülüyor bizde bitiyoruz” Diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Türkiye?nin en önemli ve büyük banklarından Akbank ilçemizdeki şubesini kapatıyor.

Türkiye’nin en önemli ve büyük banklarından Akbank ilçemizdeki şubesini kapatıyor.

Akbank şubesini kapatırken  Seydişehir’de yeni bir AVM şubesi daha açıldı. AVM şubelerinin sayısı 12’ye yükselirken banka şubesinin kapanacak olması çelişki aslında.

Büyük şehir yasası ile köy ve kasabaları mahalle olan ilçenin  nüfusa oranlama yapılan değerlendirmede her meslekten esnaf ve sanatkarın çokluğu, alüminyumla ilgili yan sanayilerin zamanında açılmaması, Eti A.Ş.’nin özelleştirilmesinden sonra ilçeye giren sıcak paranın düşmesi esnafımızı son zamanlarda daha da sıkıntıya soktu.

Esnafın ve ücretlilerin yüzde 95’e yakın bir kısmının bankalara borçlu olmasından dolayı ilçemizde dönen sıcak para miktarının azlığı tıkanmalara ve ödemeler dengesinde bozukluklara sebep oluyor.

Sıcak paranın AVM’ler ve Bankalar kanalıyla her akşam merkezlerine aktarılması önemli miktarda para çıkışı ve giren paranın bu dengeyi sağlayacak miktarda olmaması özellikle küçük esnafımızı olumsuz yönde etkiliyor. Bunların yanı sıra Akbank’ın kapanması da  ilçe ekonomisi nereye gidiyor sorusunu akıllara getiriyor…

Konuya dair görüştüğümüz esnaflar “Bizim işimiz bitti. Gün günden kötü geliyor, borçlanarak işlerimizi yürütmeye çalışıyoruz. Borçlarımızı farklı finans kuruluşlarından, bankalardan yada eş dostun birikiminden temin ettiğimiz borçlarla takla ettirerek kapatmaya çalışıyoruz ancak gittikçe büyüyor. Seydişehir küçülüyor bizde bitiyoruz” Diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.