KAR VE TİPİ NEDENİYLE YOLDA KALAN 150 YOLCU SEYDİŞEHİR?DE MİSAFİR EDİLDİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.01.2015 - 05:59, Güncelleme: 08.01.2015 - 05:59
 

KAR VE TİPİ NEDENİYLE YOLDA KALAN 150 YOLCU SEYDİŞEHİR?DE MİSAFİR EDİLDİ

Seydişehir?de üç gündür devam eden yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Konya-Seydişehir- Antalya yol güzergahının kapalı olması nedeniyle yolda kalan 150 ye yakın yolcu tarafından yurt ve misafirhane ve evlerde misafir edildi.

Seydişehir’de üç gündür devam eden yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Konya-Seydişehir- Antalya yol güzergahının kapalı olması nedeniyle yolda kalan 150 ye yakın yolcu tarafından yurt ve misafirhane ve evlerde misafir edildi. Masur kalan yolcular arasında 78 tane Güney Koreli turiste vardı. Özellikle Seydişehir Antalya yolunun Alacabel Mevkii’nde kar ve tipi yüzünden çok sayıda araç yolda kaldı. Yolda kalan yolcu ve araçların imdadına bizzat Kaymakam Tuncay Sonel ve  ilçe jandarma ekipleri yardım etti. Bugün öğleden sonra yoğun kar temizliği sonrası yolun açıklamasıyla Seydişehir’de konaklayan yolcular Kaymakam Tuncay Sonel tarafından sağ salim gidecekleri yerlere uğurlandı Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel kar yağışı ve tipi nedeniyle yollarda yaşanan sıkıntılar ve yapılan çalışmalar hakkında şöyle konuştu: “ Son üç gündür yöremizde kar yağışı ve tipi vardı. Özellikle dün yoğun kar yağışından dolayı Konya, Seydişehir, Antalya güzergahı yolumuz kapandı.Antalya güzergahında Alacabel Mevkii; Konya güzergahında da Sefaköy Mevkii dün öğleden beri kapalıydı. Bugünde öğleye doğru yollarımız açıldı.başta Kara Yollarımız ve devletimizin tüm birimleri büyük bir özveri ile çalıştı. Bu süreçte biz yolda kalanlarımızı, yaklaşık 150 yakın yolcumuzu hastane, yurt, alüminyum fabrikası misafirhanesinde, otelde hatta bebekli aileleri de Seydişehirli ailelerin yanında misafir ettik. Bu kalanların içerisinde 78 i Güney Koreli turist hatta Hollandalı turistlerde vardı. Çok şükür hiçbir can kabı olmadan hiçbir vatandaşımızın burnu bile kanamadan, soğukta herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan onları da az önce uğurladık. Bu arada yine yoğun kar yağışından yollarımızın kapalı olacağını düşünerek hamile bayanlarımız ile diyalize girecek vatandaşlarımızı her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için hastanemizde misafir ettik.Okullarımız zaten üç gündür kapalıydı, bugün biraz düzene girmeye başladı” şeklinde konuştu.
Seydişehir?de üç gündür devam eden yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Konya-Seydişehir- Antalya yol güzergahının kapalı olması nedeniyle yolda kalan 150 ye yakın yolcu tarafından yurt ve misafirhane ve evlerde misafir edildi.

Seydişehir’de üç gündür devam eden yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Konya-Seydişehir- Antalya yol güzergahının kapalı olması nedeniyle yolda kalan 150 ye yakın yolcu tarafından yurt ve misafirhane ve evlerde misafir edildi.

Masur kalan yolcular arasında 78 tane Güney Koreli turiste vardı.

Özellikle Seydişehir Antalya yolunun Alacabel Mevkii’nde kar ve tipi yüzünden çok sayıda araç yolda kaldı. Yolda kalan yolcu ve araçların imdadına bizzat Kaymakam Tuncay Sonel ve  ilçe jandarma ekipleri yardım etti.

Bugün öğleden sonra yoğun kar temizliği sonrası yolun açıklamasıyla Seydişehir’de konaklayan yolcular Kaymakam Tuncay Sonel tarafından sağ salim gidecekleri yerlere uğurlandı

Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel kar yağışı ve tipi nedeniyle yollarda yaşanan sıkıntılar ve yapılan çalışmalar hakkında şöyle konuştu:

“ Son üç gündür yöremizde kar yağışı ve tipi vardı. Özellikle dün yoğun kar yağışından dolayı Konya, Seydişehir, Antalya güzergahı yolumuz kapandı.Antalya güzergahında Alacabel Mevkii; Konya güzergahında da Sefaköy Mevkii dün öğleden beri kapalıydı. Bugünde öğleye doğru yollarımız açıldı.başta Kara Yollarımız ve devletimizin tüm birimleri büyük bir özveri ile çalıştı. Bu süreçte biz yolda kalanlarımızı, yaklaşık 150 yakın yolcumuzu hastane, yurt, alüminyum fabrikası misafirhanesinde, otelde hatta bebekli aileleri de Seydişehirli ailelerin yanında misafir ettik. Bu kalanların içerisinde 78 i Güney Koreli turist hatta Hollandalı turistlerde vardı. Çok şükür hiçbir can kabı olmadan hiçbir vatandaşımızın burnu bile kanamadan, soğukta herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan onları da az önce uğurladık.

Bu arada yine yoğun kar yağışından yollarımızın kapalı olacağını düşünerek hamile bayanlarımız ile diyalize girecek vatandaşlarımızı her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için hastanemizde misafir ettik.Okullarımız zaten üç gündür kapalıydı, bugün biraz düzene girmeye başladı” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.