ÇARŞI PAZARDA ÇİNLİ BEREKETİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.02.2015 - 08:16, Güncelleme: 05.02.2015 - 08:16
 

ÇARŞI PAZARDA ÇİNLİ BEREKETİ

Eti A.Ş.?deki modernizasyon çalışmaları ve hafif sanayi bölgesinde bulunan alüminyum tesislerinde kurulan ekstrüzyon pres, makine montajları için ilçemize gelen Çinli aileler çarşı pazara hem renk hem de bereket getirdi.

Eti A.Ş.’deki modernizasyon çalışmaları ve hafif sanayi bölgesinde bulunan alüminyum tesislerinde kurulan ekstrüzyon pres,  makine montajları için ilçemize gelen Çinli aileler çarşı pazara hem renk hem de bereket getirdi. Bir nebzelik ekonomik getiren Çinliler çoğu mesai saatleri dışında şehrin bütün noktalarında görmek mümkün. Son aylardaki durgunluktan şikayetçi esnaf yaklaşık 1 yıldır ilçemizde bulunan Çinlilerin işlerinde hareketlik meydana getirdiğini belirttiler. Bazı esnafların, sayıları zaman zaman artan şuanda Seydişehir’de bulunan 60-70 civarındaki Çinli müşterilerle alışverişlerde anlaşabilmek için Çince bazı kelimeleri öğrenmek için çaba harcadıkları öğrenildi. Şuanda ilçemizde geçici olarak bulunan Çinli ailenin küçükte olsa hareketlilik kazandırdığını söyleyen esnaflarımız “Seydişehir’in pazarı gün geçtikçe daralıyor. Birde hergün yeni iş yerleri açılıyor. Yani pasta küçülüyor, esnaf çoğalıyor . Ölü olan bu piyasamıza bu az miktarda dışarıdan gelen Çinli kardeşlerimizin alışverişi bile Seydişehir’de yapılacak yatırımların ne kadar önemli olduğunu bir göstergesidir.” Dediler.
Eti A.Ş.?deki modernizasyon çalışmaları ve hafif sanayi bölgesinde bulunan alüminyum tesislerinde kurulan ekstrüzyon pres, makine montajları için ilçemize gelen Çinli aileler çarşı pazara hem renk hem de bereket getirdi.

Eti A.Ş.’deki modernizasyon çalışmaları ve hafif sanayi bölgesinde bulunan alüminyum tesislerinde kurulan ekstrüzyon pres,  makine montajları için ilçemize gelen Çinli aileler çarşı pazara hem renk hem de bereket getirdi.

Bir nebzelik ekonomik getiren Çinliler çoğu mesai saatleri dışında şehrin bütün noktalarında görmek mümkün. Son aylardaki durgunluktan şikayetçi esnaf yaklaşık 1 yıldır ilçemizde bulunan Çinlilerin işlerinde hareketlik meydana getirdiğini belirttiler.

Bazı esnafların, sayıları zaman zaman artan şuanda Seydişehir’de bulunan 60-70 civarındaki Çinli müşterilerle alışverişlerde anlaşabilmek için Çince bazı kelimeleri öğrenmek için çaba harcadıkları öğrenildi.

Şuanda ilçemizde geçici olarak bulunan Çinli ailenin küçükte olsa hareketlilik kazandırdığını söyleyen esnaflarımız “Seydişehir’in pazarı gün geçtikçe daralıyor. Birde hergün yeni iş yerleri açılıyor. Yani pasta küçülüyor, esnaf çoğalıyor . Ölü olan bu piyasamıza bu az miktarda dışarıdan gelen Çinli kardeşlerimizin alışverişi bile Seydişehir’de yapılacak yatırımların ne kadar önemli olduğunu bir göstergesidir.” Dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.