TMO, ÇİFTÇİLERİ KALİTELİ BİR ÜRETİM İÇİN BİLGİLENDİRDİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.03.2015 - 06:34, Güncelleme: 24.03.2015 - 06:34
 

TMO, ÇİFTÇİLERİ KALİTELİ BİR ÜRETİM İÇİN BİLGİLENDİRDİ

TMO ile İlçe Ziraat Odası birlikte çiftçi bilgilendirme toplantısı düzenlediler.

Belediye düğün salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına katılan TMO Akşehir şube müdürü Hüseyin Kılbaş, TMO Akşehir şube müdürlüğünde Alım ve  Muhafaza Sorumlu  Ziraat Mühendisi Çağdaş Öğütmen  çiftçileri, hububat ekiminde dikkat edilmesi gereken hususlar ve TMO’daki hububat alımında izlenen yol konusun da bilgilendirdiler. Toplantıya Seydişehir’den Belediye başkan yardımcısı Mahmut Çalık, İlçe Ziraat odası başkanı Ahmet Ünver, Ticaret Odası başkanı Cemal Küçük, Minibüsçüler Odası başkanı Gültekin Kıyak, Muhtarlar ve çiftçiler de katıldı. TMO Akşehir müdürü Hüseyin Kılbaş ve Ziraat Mühendisi Çağdaş Öğütmen,  hububat ekim ve sökümün de TMO’nun alımlarda hangi konulara titizlik gösterdiği hususunda aktardıkları bilgilerde :”İlk başta çiftçilerin toprak analizi yaptırarak işe başlamalarını ve bütün planlamalarını buna göre yapmalarını isteyen mühendisler: toprağın hazırlanması çok önemli doğru çeşit seçmelerinin de önemi büyük. Çiftçilerimiz mutlaka sertifikalı tohum kullanmalı. Sertifikalı tohum kullanıldığı zaman yüzde yüz kaliteyi artırıyor. Gübrelemenin de önemi büyük. Gübre atarken ayarına dikkat edilmeli.Yabancı otla müdahale zamanın da yapılmalı.Süneyle mücadele de büyük önem taşıyor.Çünkü süne üretilen hububatta tahribatı ve kaliteyi etkiliyor.Hasat zamanın da ise biçer dövere dikkat edilmeli.”şeklinde konuştular.   Hububat alımlarında TMO’nun son teknolojiyi kullandığını, laboratuar bilgisayarlarını internet ağıyla kalibre edildiğini de belirten konuşmacılar bu nedenle alınan analizlerde hata oranının en aza indirildiğini söylediler. Alımlarda ki randevu sistemi konusunda da  toplantıya katılan çiftçileri bilgilendirdiler. Toplantıda, TMO kaliteli buğdaya verdiği ilave fiyatı daha da yükselteceği ve çiftçilerin bilinçli bir tarım yapıp kaliteli üretimi sağladığı zaman daha fazla kazanacağı da vurgulandı.  
TMO ile İlçe Ziraat Odası birlikte çiftçi bilgilendirme toplantısı düzenlediler.

Belediye düğün salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına katılan TMO Akşehir şube müdürü Hüseyin Kılbaş, TMO Akşehir şube müdürlüğünde Alım ve  Muhafaza Sorumlu  Ziraat Mühendisi Çağdaş Öğütmen  çiftçileri, hububat ekiminde dikkat edilmesi gereken hususlar ve TMO’daki hububat alımında izlenen yol konusun da bilgilendirdiler.

Toplantıya Seydişehir’den Belediye başkan yardımcısı Mahmut Çalık, İlçe Ziraat odası başkanı Ahmet Ünver, Ticaret Odası başkanı Cemal Küçük, Minibüsçüler Odası başkanı Gültekin Kıyak, Muhtarlar ve çiftçiler de katıldı.

TMO Akşehir müdürü Hüseyin Kılbaş ve Ziraat Mühendisi Çağdaş Öğütmen,  hububat ekim ve sökümün de TMO’nun alımlarda hangi konulara titizlik gösterdiği hususunda aktardıkları bilgilerde :”İlk başta çiftçilerin toprak analizi yaptırarak işe başlamalarını ve bütün planlamalarını buna göre yapmalarını isteyen mühendisler: toprağın hazırlanması çok önemli doğru çeşit seçmelerinin de önemi büyük. Çiftçilerimiz mutlaka sertifikalı tohum kullanmalı. Sertifikalı tohum kullanıldığı zaman yüzde yüz kaliteyi artırıyor. Gübrelemenin de önemi büyük. Gübre atarken ayarına dikkat edilmeli.Yabancı otla müdahale zamanın da yapılmalı.Süneyle mücadele de büyük önem taşıyor.Çünkü süne üretilen hububatta tahribatı ve kaliteyi etkiliyor.Hasat zamanın da ise biçer dövere dikkat edilmeli.”şeklinde konuştular.  

Hububat alımlarında TMO’nun son teknolojiyi kullandığını, laboratuar bilgisayarlarını internet ağıyla kalibre edildiğini de belirten konuşmacılar bu nedenle alınan analizlerde hata oranının en aza indirildiğini söylediler. Alımlarda ki randevu sistemi konusunda da  toplantıya katılan çiftçileri bilgilendirdiler.

Toplantıda, TMO kaliteli buğdaya verdiği ilave fiyatı daha da yükselteceği ve çiftçilerin bilinçli bir tarım yapıp kaliteli üretimi sağladığı zaman daha fazla kazanacağı da vurgulandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.