8 SAATLİK ELEKTRİK KESİNTİSİNİN FATURASI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.04.2015 - 01:18, Güncelleme: 02.04.2015 - 01:18
 

8 SAATLİK ELEKTRİK KESİNTİSİNİN FATURASI

Elektriklerin 8 saat kesilmesini ardından yaşananlar kepenk kapatmaya kadar vardı.Elektrik kesintisinin faturası 1 milyar doları aştı.

8 saati aşan elektrik kesintisi neredeyse tüm Türkiye'de hayatı felç etti. Büyük bir de ekonomik fatura çıkardı. HürHaber.com’da yer alan bilgiye göre; Ulaşım büyük ölçüde durdu. Para çekmek isteyenler bankamatik önünde kaldı. Elektrik yoktu para çekilemedi. Birçok kamu kuruluşunda işlemler durdu. Vatandaş saatlerce bekledi ama kesinti bitmedi.Alışveriş merkezlerinde jenaratör vardı ama bir günlük mazot ücreti AVM'lerde 50 bin liraya ulaştı. Türkiye'yi felç eden elektrik kesintisi ile sanayide çarklar durdu. Otomotiv fabrikalarında üretim 1 vardiya kadar durdu. Örneğin; günde bin araç üreten bir fabrikada 400 araçlık kayıp oluştu. Tekstil sektörü de makina kapattı, "Maliyetimiz 200 milyon dolar" diyorlar. Öğleden sonra devlet memurları ve birçok işçi üretimin aksamasından ötürü evlerine gönderildi. Esnaf kepenk indirdi. Restoranlar cafeler hizmet veremedi. Elektrikli cihazlar soğukta kalması gereken yiyecekler, tatlılar, şarjı biten POS makinaları büyük sorundu. Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, bir hesap yaptı. Bir yıllık milli gelir 800 milyar dolar 365 güne bölerseniz günlük üretim 2.2 milyar dolar oluyor. 1 saatlik kayıp 100 milyon dolar 8 saatten hesaplarsak 800 milyon dolara ulaşıyor. Elektrik kesintisi, üretimin sekteye uğramasıyla birlikte milyonlarca dolarlık makinelere de zarar verdi. Uluslararası Ekonomi Enerji Birliği, karşılanmayan enerjinin değerinin 6.3 milyon lira olarak belirtti. 
Elektriklerin 8 saat kesilmesini ardından yaşananlar kepenk kapatmaya kadar vardı.Elektrik kesintisinin faturası 1 milyar doları aştı.

8 saati aşan elektrik kesintisi neredeyse tüm Türkiye'de hayatı felç etti. Büyük bir de ekonomik fatura çıkardı.

HürHaber.com’da yer alan bilgiye göre; Ulaşım büyük ölçüde durdu. Para çekmek isteyenler bankamatik önünde kaldı. Elektrik yoktu para çekilemedi. Birçok kamu kuruluşunda işlemler durdu. Vatandaş saatlerce bekledi ama kesinti bitmedi.Alışveriş merkezlerinde jenaratör vardı ama bir günlük mazot ücreti AVM'lerde 50 bin liraya ulaştı.

Türkiye'yi felç eden elektrik kesintisi ile sanayide çarklar durdu. Otomotiv fabrikalarında üretim 1 vardiya kadar durdu. Örneğin; günde bin araç üreten bir fabrikada 400 araçlık kayıp oluştu. Tekstil sektörü de makina kapattı, "Maliyetimiz 200 milyon dolar" diyorlar.

Öğleden sonra devlet memurları ve birçok işçi üretimin aksamasından ötürü evlerine gönderildi.

Esnaf kepenk indirdi. Restoranlar cafeler hizmet veremedi. Elektrikli cihazlar soğukta kalması gereken yiyecekler, tatlılar, şarjı biten POS makinaları büyük sorundu.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, bir hesap yaptı. Bir yıllık milli gelir 800 milyar dolar 365 güne bölerseniz günlük üretim 2.2 milyar dolar oluyor. 1 saatlik kayıp 100 milyon dolar 8 saatten hesaplarsak 800 milyon dolara ulaşıyor.

Elektrik kesintisi, üretimin sekteye uğramasıyla birlikte milyonlarca dolarlık makinelere de zarar verdi.

Uluslararası Ekonomi Enerji Birliği, karşılanmayan enerjinin değerinin 6.3 milyon lira olarak belirtti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.