BAŞKAN TUTAL ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.05.2015 - 11:42, Güncelleme: 11.05.2015 - 11:42
 

BAŞKAN TUTAL ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI

Başkan Mehmet Tutal mesajında, elleri öpülesi analarımızın 10 Mayıs Anneler Gününü kutladığını belirterek, bu vesileyle kıymetlerinin bilinmesinin önemli olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Analarımız bizleri 9 Ay karnında taşıyarak, bin bir türlü eziyetle bizim için sıkıntılar yaşayıp, hatta doğumdan sonra da beşikten mezara evlatlarının üzerlerine titreyerek etrafımızda pervane olurlar. Mübarek analarımızın hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) “ Cennet Annelerin ayakları altındadır.” Hadisi şerifi ile annelerin Cennete girebilmemiz için bir vesile olduğunu ve onların hatırının çok önemli olduğunu bizlere bildiriyor. Cenab-ı Allah anne ve babalarımıza iyi davranmamız gerektiğini bildirerek “Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi, ana babanıza da iyi davranmanızı kesin bir şekilde emretti. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, kendilerine «öf!» bile deme; onları azarlama; ikisine de güzel söz söyle.” ayeti kerimesinde de açık bir şekilde belirtmiştir.  Dünya üzerinde en büyük liderleri yine annelerin yetiştirdiğini unutmamalıyız. Allahü Teâlâ’nın Er-Rauf (Çok Merhametli ve Şefkatli )ismi şerifinin varlıklar üzerinde en çok anneye tecelli ettiğini unutmamalı ve yılın bir günü değil her günü onlara hürmet etmeli ve sevip saymalıyız.”dedi.   
Başkan Mehmet Tutal mesajında, elleri öpülesi analarımızın 10 Mayıs Anneler Gününü kutladığını belirterek, bu vesileyle kıymetlerinin bilinmesinin önemli olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Analarımız bizleri 9 Ay karnında taşıyarak, bin bir türlü eziyetle bizim için sıkıntılar yaşayıp, hatta doğumdan sonra da beşikten mezara evlatlarının üzerlerine titreyerek etrafımızda pervane olurlar. Mübarek analarımızın hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) “ Cennet Annelerin ayakları altındadır.” Hadisi şerifi ile annelerin Cennete girebilmemiz için bir vesile olduğunu ve onların hatırının çok önemli olduğunu bizlere bildiriyor.

Cenab-ı Allah anne ve babalarımıza iyi davranmamız gerektiğini bildirerek “Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi, ana babanıza da iyi davranmanızı kesin bir şekilde emretti. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, kendilerine «öf!» bile deme; onları azarlama; ikisine de güzel söz söyle.” ayeti kerimesinde de açık bir şekilde belirtmiştir. 

Dünya üzerinde en büyük liderleri yine annelerin yetiştirdiğini unutmamalıyız. Allahü Teâlâ’nın Er-Rauf (Çok Merhametli ve Şefkatli )ismi şerifinin varlıklar üzerinde en çok anneye tecelli ettiğini unutmamalı ve yılın bir günü değil her günü onlara hürmet etmeli ve sevip saymalıyız.”dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.