KONUK ÇİFTÇİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.05.2015 - 02:22, Güncelleme: 13.05.2015 - 02:22
 

KONUK ÇİFTÇİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınlayan AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, Dünya Çiftçiler Günü?nün bugün toprakla tohumu buluşturup bereket üreten o ellerin sahiplerine adanmış özel bir gün olduğunu belirtti.

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınlayan AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, Dünya Çiftçiler Günü’nün bugün toprakla tohumu buluşturup bereket üreten o ellerin sahiplerine adanmış özel bir gün olduğunu belirterek, “Türk çiftçisini Tohumdaki ezilmişlikten, dışa bağımlılıktan AK Kadroların çıkarmıştır.Çiftçilerimiz, Tarım sektörünün söylenen ancak hep halı altına süpürülen arazi toplulaştırması, tarımsal AR-GE yatırımlarıve tarım sanayi entegrasyonu gibi kronik meselelerine de AK Kadroların çare ürettiğinin farkındadır” dedi. “Bu özel gün vesilesiyle biz AK Parti ve AK Kadrolar olarak çiftçimizi ve tarım sektörünü bugün ve sadece bir günlüğüne hatırlayanlara hatırlatmak isteriz ki, sektör ve çiftçi ezber cümleler ve beylik laflarla çok zaman kaybetti. Bugün beylik cümlelerin, edebi metinlerin günü değil 13 yıldır ayağa kalkan sektörün o coşkun akışını hızlandırmak için katkı verme katkı sunma el ve gönül birliği yapma günüdür” diyen AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Konuk, mesajında şunlara yer verdi;“Hz. Mevlana “Buğdayı değirmende öğütmezsen, onunla soframız bezenir mi hiç?” diye soruyor. O sonucu meydana getiren emeği ve süreci hatırlatmak için soruyor. Buğdayın değirmene, değirmenden çıkan unun sofraya yolculuğunu başlatansa tohumu tarla ile buluşturan ellerdir. O ellerin sahipleri toprağa tohum attığı için sofralar nimetle bezenir, pazarda tezgâhlar, markette raflar, mağazalarda vitrinler ve daha niceleri boş kalmaz. Bugün, toprakla tohumu buluşturup bereket üreten o ellerin sahiplerine adanmış özel bir gün; Dünya Çiftçiler Günü. Umut ediyoruz ki, bugün vesilesiyle tarladaki emeğiyle, ürettiği ürünle ayakta kalan çiftçilerimiz hatırlanacak, ülkemizin gündem ve düşünce ortaklığı çiftçi ve tarım sektörü üzerinden tesis edilecek. Beklentimiz ve olması gereken odur ki, herkes ve her kurum tarım sektörümüzün gelecek umutlarını yeşertecek, tarım sektörümüzü ülkemizin geleceğinde daha etkin ve büyük kılacak, ülkemiz çiftçisinin refahtan daha çok pay almasını sağlayacak çözüm ve çare önerilerini hem tarım sektörümüz hem de çiftçimizle paylaşacak.”dedi.
14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınlayan AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, Dünya Çiftçiler Günü?nün bugün toprakla tohumu buluşturup bereket üreten o ellerin sahiplerine adanmış özel bir gün olduğunu belirtti.

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınlayan AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, Dünya Çiftçiler Günü’nün bugün toprakla tohumu buluşturup bereket üreten o ellerin sahiplerine adanmış özel bir gün olduğunu belirterek, “Türk çiftçisini Tohumdaki ezilmişlikten, dışa bağımlılıktan AK Kadroların çıkarmıştır.Çiftçilerimiz, Tarım sektörünün söylenen ancak hep halı altına süpürülen arazi toplulaştırması, tarımsal AR-GE yatırımlarıve tarım sanayi entegrasyonu gibi kronik meselelerine de AK Kadroların çare ürettiğinin farkındadır” dedi.

“Bu özel gün vesilesiyle biz AK Parti ve AK Kadrolar olarak çiftçimizi ve tarım sektörünü bugün ve sadece bir günlüğüne hatırlayanlara hatırlatmak isteriz ki, sektör ve çiftçi ezber cümleler ve beylik laflarla çok zaman kaybetti. Bugün beylik cümlelerin, edebi metinlerin günü değil 13 yıldır ayağa kalkan sektörün o coşkun akışını hızlandırmak için katkı verme katkı sunma el ve gönül birliği yapma günüdür” diyen AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Konuk, mesajında şunlara yer verdi;“Hz. Mevlana “Buğdayı değirmende öğütmezsen, onunla soframız bezenir mi hiç?” diye soruyor. O sonucu meydana getiren emeği ve süreci hatırlatmak için soruyor. Buğdayın değirmene, değirmenden çıkan unun sofraya yolculuğunu başlatansa tohumu tarla ile buluşturan ellerdir. O ellerin sahipleri toprağa tohum attığı için sofralar nimetle bezenir, pazarda tezgâhlar, markette raflar, mağazalarda vitrinler ve daha niceleri boş kalmaz. Bugün, toprakla tohumu buluşturup bereket üreten o ellerin sahiplerine adanmış özel bir gün; Dünya Çiftçiler Günü.

Umut ediyoruz ki, bugün vesilesiyle tarladaki emeğiyle, ürettiği ürünle ayakta kalan çiftçilerimiz hatırlanacak, ülkemizin gündem ve düşünce ortaklığı çiftçi ve tarım sektörü üzerinden tesis edilecek. Beklentimiz ve olması gereken odur ki, herkes ve her kurum tarım sektörümüzün gelecek umutlarını yeşertecek, tarım sektörümüzü ülkemizin geleceğinde daha etkin ve büyük kılacak, ülkemiz çiftçisinin refahtan daha çok pay almasını sağlayacak çözüm ve çare önerilerini hem tarım sektörümüz hem de çiftçimizle paylaşacak.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.