BAŞKAN TUTAL?DAN YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MESAJI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.09.2015 - 05:12, Güncelleme: 28.09.2015 - 05:12
 

BAŞKAN TUTAL?DAN YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MESAJI

Belediye Başkanı Mehmet Tutal bir mesaj yayınlayarak yeni öğretim yılını kutladı.

Tutal mesajında; “2015-2016 eğitim öğretim yılının vatana, millete faydalı ve ufku geniş bir gençliğin yetişmesi arzusuyla tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Yeni bir eğitim öğretim yılına daha başlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Geleceğimizin mimarı, kıymetli öğretmenler; çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunma gayretleri ile başladığınız maratonda kutsal bir görev sizleri bekliyor. Birbirinden değerli, işlenmeye hazır birer cevheri işliyor, geleceğe yön çizecek bir nesil yetiştiriyorsunuz. Bu doğrultuda her an öğrencilere ışık tutan sizlerin hakkı ödenemez.  Peygamber Efendimiz, (sav) “İlimden bir şey öğrenip, öğrendiği şeyi halka öğreten bir âlime, yetmiş sıddık'ın sevabı verilir.” buyurarak öğretmenliğin ne denli önemli bir görev olduğunu vurgulamıştır. Öğrencilere bilgiyi, ahlaki yapıyı, erdemli olmayı, yenilikçi ve güçlü olmayı; insan olabilmeyi hayatlarına nakşetmek için çıktığınız bu yolda sizleri gönülden kutluyorum. Siz kıymetli öğrenciler, ilk okuma yazmadan başlayıp, meslek  hayatına kadar, hatta akademik çalışmalar ile devam eden çeşitli ilim ve irfanla meşgul olma sürecinde hayatınızın en kıymetli zamanlarınızı geçirdiğinizi belirtmek isterim. Unutulmamalıdır ki, zaman gibi çok kıymetli bir hazinemiz hızlı tükenmektedir. Birikim yapmak ve verimli hale gelebilmemiz gerekiyor. Bunun en güzel yolu faydalı ilimler ile meşgul olabilmemizden geçmektedir. Kendinize ve insanlığa faydalı olabilmek için öncelikle kendimizi en güzel şekilde yetiştirmeli ve bilgilerle donatmalıyız. Ancak o zaman şu kısa hayatımızı değerli hale getirebiliriz. Sizler, yarının bilim adamı, doktoru, mimarı, mühendisi.. erdemli bireyleri olacaksınız. Gelecekte Dünya'ya yön veren, iyiliğin ve düzenin bir parçası olacaksınız. . "Her kim ilim tahsil için yola çıkarsa, bu yüzden Allah ona cennete girecek yolu kolaylaştırır." Hadisi ile müjdelenen ve bıkmadan, yorulmadan koşturan sizleri de gönülden kutluyorum.”dedi.             
Belediye Başkanı Mehmet Tutal bir mesaj yayınlayarak yeni öğretim yılını kutladı.

Tutal mesajında; “2015-2016 eğitim öğretim yılının vatana, millete faydalı ve ufku geniş bir gençliğin yetişmesi arzusuyla tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum.

Yeni bir eğitim öğretim yılına daha başlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Geleceğimizin mimarı, kıymetli öğretmenler; çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunma gayretleri ile başladığınız maratonda kutsal bir görev sizleri bekliyor. Birbirinden değerli, işlenmeye hazır birer cevheri işliyor, geleceğe yön çizecek bir nesil yetiştiriyorsunuz. Bu doğrultuda her an öğrencilere ışık tutan sizlerin hakkı ödenemez.  Peygamber Efendimiz, (sav) “İlimden bir şey öğrenip, öğrendiği şeyi halka öğreten bir âlime, yetmiş sıddık'ın sevabı verilir.” buyurarak öğretmenliğin ne denli önemli bir görev olduğunu vurgulamıştır. Öğrencilere bilgiyi, ahlaki yapıyı, erdemli olmayı, yenilikçi ve güçlü olmayı; insan olabilmeyi hayatlarına nakşetmek için çıktığınız bu yolda sizleri gönülden kutluyorum.

Siz kıymetli öğrenciler, ilk okuma yazmadan başlayıp, meslek  hayatına kadar, hatta akademik çalışmalar ile devam eden çeşitli ilim ve irfanla meşgul olma sürecinde hayatınızın en kıymetli zamanlarınızı geçirdiğinizi belirtmek isterim. Unutulmamalıdır ki, zaman gibi çok kıymetli bir hazinemiz hızlı tükenmektedir. Birikim yapmak ve verimli hale gelebilmemiz gerekiyor. Bunun en güzel yolu faydalı ilimler ile meşgul olabilmemizden geçmektedir. Kendinize ve insanlığa faydalı olabilmek için öncelikle kendimizi en güzel şekilde yetiştirmeli ve bilgilerle donatmalıyız. Ancak o zaman şu kısa hayatımızı değerli hale getirebiliriz. Sizler, yarının bilim adamı, doktoru, mimarı, mühendisi.. erdemli bireyleri olacaksınız. Gelecekte Dünya'ya yön veren, iyiliğin ve düzenin bir parçası olacaksınız. . "Her kim ilim tahsil için yola çıkarsa, bu yüzden Allah ona cennete girecek yolu kolaylaştırır." Hadisi ile müjdelenen ve bıkmadan, yorulmadan koşturan sizleri de gönülden kutluyorum.”dedi.

            

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.