MİLLET DERNEĞİNDEN ŞİİR VE DÜZYAZI YARIŞMASI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.02.2016 - 05:35, Güncelleme: 16.02.2016 - 05:35
 

MİLLET DERNEĞİNDEN ŞİİR VE DÜZYAZI YARIŞMASI

Millet Derneği şiir ve düzyazı yarışması düzenliyor.

YARIŞMANIN ADI: Millet Derneği İstanbul Şubesi Şiir ve Düzyazı Yarışması YARIŞMANIN KONUSU: Kültürel Kimlik Kaybı Ve Ahlaki Yozlaşma YARIŞMANIN AMACI: Toplumun tüm kesimlerinin özellikle de gençlerin, edebiyata olan ilgisini arttırmak, insanımızın düşünme, analiz etme ve yorumlama yetilerini geliştirmek noktasında fayda sağlamaktır. Bununla birlikte yarışmamızın konusu olan kültürel kimlik kaybı ve ahlaki yozlaşma konusunda toplumun akıl ve vicdanında sağduyu ve farkındalık oluşturmayı hedeflemekteyiz YARIŞMA TAKVİMİ:  -İlk Başvuru Tarihi: 9 Şubat 2016  -Son Başvuru Tarihi: 31 Mart 2016 -Nisan 2016: Türkiye genelinde dereceye girecek ilk üç yarışmacının belirlenerek 21 Nisan 2016 tarihinde duyurulacak ,30 Nisan 2016 tarihinde ise ödül töreni düzenlenecektir.. YARIŞMA ŞARTNAMESİ: 1. Yarışmanın konusu: Kültürel Kimlik Kaybı Ve Ahlaki Yozlaşma  2. Yarışmaya ilk başvuru tarihi 09 Şubat 2016 olup, son başvuru tarihi ise 31 MART 2016’ dır. Son başvuru tarihinden sonra gelecek eserler kabul edilmeyecektir. Yarışmaya gönderilen eserler iade edilmeyecektir. 3. Yarışmaya katılacak eserler, daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış ve hiçbir yarışmaya katılmamış olmalıdır.  4. Yarışmaya şiir ve nesir yazım kurallarına uygun olarak sadece bir (1) eserle katılmak mümkündür.  5. Yarışmaya yurt içi ve yurt dışından -Millet Derneği yönetici ve yazarları ile Seçici Kurul (Jüri) üyeleri ve bunların birinci derece yakınları hariç- herkes katılabilir Yaş sınırlaması yoktur.  6. Yarışmaya düzyazı (öykü, deneme, makale, kompozisyon vb. nesir türleri) veya şiir türündeki eserler katılabilir. 7. Metin veya şiir uzunluğu serbesttir. Metnin veya şiirin bilgisayar ortamında A4 kâğıt, 12 punto ve Times Roman karakteri kullanılarak yazılması rica olunur. 8. Her yarışmacı, eserini Millet Derneğinin İstanbul Şubesi′nin milletdernegi.istanbul@gmail.com mail adresine e-posta yoluyla gönderebileceği gibi Derneğin yazışma adresine posta yolu ile de gönderebilir. 9. Yarışmacılar; ad, soyad, telefon (gsm, ev, iş), adres ve e-mail bilgilerini içeren bilgileri eserleri ile birlikte göndereceklerdir. Jürinin, yarışmacıların kimliklerinden etkilenmemesi için eserler jürinin değerlendirmesine sunulurken yarışmacıların kimlik bilgileri gizlenecek olup, bunun yerine her birine bir rumuz verilecektir.  10. Ödüller: Birinciye; 1.500TL, İkinciye; 1.000TL, Üçüncüye; 500TL para ödülü şeklindedir. Jüri tarafından önerilir ise ilk üçe giremeyen yarışmacılara mansiyon ödülleri de verilecektir. 11. Yarışmanın sonuçları 21 Nisan 2016 tarihinde Millet Derneği sitesinde açıklanacak, ödüller ise Dernek Merkezinde 30 Nisan 2016 tarihinde düzenlenecek bir törenle sahiplerine verilecektir. Yarışma Seçici Kurulu (Jüri Üyeleri): Yavuz Bülent BAKİLER, Mustafa ÖZÇELİK, Bestami YAZGAN, Selami YILDIRIM, Hayrettin DURMUŞ, Muhterem ŞAHİN, Hikmet SOFU, Kamil BÜYÜKER, Mehmet ABDULLAHOĞLU, Edip Aykut ÇİÇEKLİ
Millet Derneği şiir ve düzyazı yarışması düzenliyor.

YARIŞMANIN ADI: Millet Derneği İstanbul Şubesi Şiir ve Düzyazı Yarışması
YARIŞMANIN KONUSU: Kültürel Kimlik Kaybı Ve Ahlaki Yozlaşma
YARIŞMANIN AMACI: Toplumun tüm kesimlerinin özellikle de gençlerin, edebiyata olan ilgisini arttırmak, insanımızın düşünme, analiz etme ve yorumlama yetilerini geliştirmek noktasında fayda sağlamaktır. Bununla birlikte yarışmamızın konusu olan kültürel kimlik kaybı ve ahlaki yozlaşma konusunda toplumun akıl ve vicdanında sağduyu ve farkındalık oluşturmayı hedeflemekteyiz

YARIŞMA TAKVİMİ: 
-İlk Başvuru Tarihi: 9 Şubat 2016 
-Son Başvuru Tarihi: 31 Mart 2016
-Nisan 2016: Türkiye genelinde dereceye girecek ilk üç yarışmacının belirlenerek 21 Nisan 2016 tarihinde duyurulacak ,30 Nisan 2016 tarihinde ise ödül töreni düzenlenecektir..

YARIŞMA ŞARTNAMESİ:
1. Yarışmanın konusu: Kültürel Kimlik Kaybı Ve Ahlaki Yozlaşma 
2. Yarışmaya ilk başvuru tarihi 09 Şubat 2016 olup, son başvuru tarihi ise 31 MART 2016’ dır. Son başvuru tarihinden sonra gelecek eserler kabul edilmeyecektir. Yarışmaya gönderilen eserler iade edilmeyecektir.
3. Yarışmaya katılacak eserler, daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış ve hiçbir yarışmaya katılmamış olmalıdır. 
4. Yarışmaya şiir ve nesir yazım kurallarına uygun olarak sadece bir (1) eserle katılmak mümkündür. 
5. Yarışmaya yurt içi ve yurt dışından -Millet Derneği yönetici ve yazarları ile Seçici Kurul (Jüri) üyeleri ve bunların birinci derece yakınları hariç- herkes katılabilir Yaş sınırlaması yoktur. 
6. Yarışmaya düzyazı (öykü, deneme, makale, kompozisyon vb. nesir türleri) veya şiir türündeki eserler katılabilir.
7. Metin veya şiir uzunluğu serbesttir. Metnin veya şiirin bilgisayar ortamında A4 kâğıt, 12 punto ve Times Roman karakteri kullanılarak yazılması rica olunur.
8. Her yarışmacı, eserini Millet Derneğinin İstanbul Şubesi′nin milletdernegi.istanbul@gmail.com mail adresine e-posta yoluyla gönderebileceği gibi Derneğin yazışma adresine posta yolu ile de gönderebilir.
9. Yarışmacılar; ad, soyad, telefon (gsm, ev, iş), adres ve e-mail bilgilerini içeren bilgileri eserleri ile birlikte göndereceklerdir. Jürinin, yarışmacıların kimliklerinden etkilenmemesi için eserler jürinin değerlendirmesine sunulurken yarışmacıların kimlik bilgileri gizlenecek olup, bunun yerine her birine bir rumuz verilecektir. 
10. Ödüller:
Birinciye; 1.500TL, İkinciye; 1.000TL, Üçüncüye; 500TL para ödülü şeklindedir. Jüri tarafından önerilir ise ilk üçe giremeyen yarışmacılara mansiyon ödülleri de verilecektir.

11. Yarışmanın sonuçları 21 Nisan 2016 tarihinde Millet Derneği sitesinde açıklanacak, ödüller ise Dernek Merkezinde 30 Nisan 2016 tarihinde düzenlenecek bir törenle sahiplerine verilecektir.

Yarışma Seçici Kurulu (Jüri Üyeleri):
Yavuz Bülent BAKİLER, Mustafa ÖZÇELİK, Bestami YAZGAN, Selami YILDIRIM, Hayrettin DURMUŞ, Muhterem ŞAHİN, Hikmet SOFU, Kamil BÜYÜKER, Mehmet ABDULLAHOĞLU, Edip Aykut ÇİÇEKLİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.