KARDELEN ANAOKULU ATIK YAĞ TOPLAMA KAMPANYASI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.02.2016 - 06:05, Güncelleme: 26.02.2016 - 06:05
 

KARDELEN ANAOKULU ATIK YAĞ TOPLAMA KAMPANYASI

KARDELEN ANAOKULU ATIK YAĞ TOPLAMA KAMPANYASI...

Son zamanlarda ülkemizde yağda kızartılmış patates ve diğer yiyeceklerin kullanımında önemli artışlar olmuştur. Bu artışın sonucu kullanılmış bitkisel yağ atıkları da artmıştır. Bitkisel atık yağların kalorileri çok yüksektir. Bu atık yağlar, suya, kanalizasyona döküldüğü zaman su yüzeyini kaplar, su sistemine zarar verir, havadan suya oksijen transferini önler, zamanla suda bozunarak sudaki oksijenin tükenmesini hızlandırır. Atık su arıtma tesisinin işletme maliyetini artırır. Atık su kanal borularına yapışarak boru kesitinin daralmasına ve tıkanmasına neden olur. Kullanılmış bitkisel yağlar atık su kirliliğinin %25 ini oluşturmaktadır. Denize, akarsuya ve göle ulaşan bitkisel atık yağlar, kuşlara, balıklara ve diğer canlı türlerine zarar vermektedir. Yukarıda sıralanan olumsuzluklardan dolayı Gelişmiş Ülkelerde ve ülkemizde kullanılmış bitkisel yağların kanalizasyona, yüzeysel sulara dökülmesi yasaktır. Çocukları hayata hazırlayan kurumlar olarak okulların sosyal bilinç oluşturmak en önemli görevlerinden bir tanesidir. Çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek konusunda ders dışında çalışmaların da yapılması gerekmektedir. Atık yağ toplama kampanyası bu çerçevede düşünüldüğünde önemli bir fırsattır. Biz de Seydişehir Kardelen Anaokulu olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek istiyoruz. Hem öğrenci ve velilerimiz hem de Seydişehir Halkı olarak evlerimizde kullandığımız atık yağı okulumuza getirerek siz de geri dönüşüme ve çevremizin temizliğine katkıda bulunalım. Aynı zamanda okulumuzda Atık Pil, Atık Kâğıt, Atık Plastik ve Mavi Kapak kampanyası da yapılmaktadır. Bu tür atıklarınızı da okulumuza getirerek bize destek olabilirsiniz. 
KARDELEN ANAOKULU ATIK YAĞ TOPLAMA KAMPANYASI...

Son zamanlarda ülkemizde yağda kızartılmış patates ve diğer yiyeceklerin kullanımında önemli artışlar olmuştur. Bu artışın sonucu kullanılmış bitkisel yağ atıkları da artmıştır. Bitkisel atık yağların kalorileri çok yüksektir. Bu atık yağlar, suya, kanalizasyona döküldüğü zaman su yüzeyini kaplar, su sistemine zarar verir, havadan suya oksijen transferini önler, zamanla suda bozunarak sudaki oksijenin tükenmesini hızlandırır. Atık su arıtma tesisinin işletme maliyetini artırır. Atık su kanal borularına yapışarak boru kesitinin daralmasına ve tıkanmasına neden olur. Kullanılmış bitkisel yağlar atık su kirliliğinin %25 ini oluşturmaktadır. Denize, akarsuya ve göle ulaşan bitkisel atık yağlar, kuşlara, balıklara ve diğer canlı türlerine zarar vermektedir. Yukarıda sıralanan olumsuzluklardan dolayı Gelişmiş Ülkelerde ve ülkemizde kullanılmış bitkisel yağların kanalizasyona, yüzeysel sulara dökülmesi yasaktır.

Çocukları hayata hazırlayan kurumlar olarak okulların sosyal bilinç oluşturmak en önemli görevlerinden bir tanesidir. Çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek konusunda ders dışında çalışmaların da yapılması gerekmektedir. Atık yağ toplama kampanyası bu çerçevede düşünüldüğünde önemli bir fırsattır.

Biz de Seydişehir Kardelen Anaokulu olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek istiyoruz. Hem öğrenci ve velilerimiz hem de Seydişehir Halkı olarak evlerimizde kullandığımız atık yağı okulumuza getirerek siz de geri dönüşüme ve çevremizin temizliğine katkıda bulunalım.

Aynı zamanda okulumuzda Atık Pil, Atık Kâğıt, Atık Plastik ve Mavi Kapak kampanyası da yapılmaktadır. Bu tür atıklarınızı da okulumuza getirerek bize destek olabilirsiniz. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.